Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

top secret

fifik prepac.vravela som ze som diskusiu necitala.naozaj sory.a cenim si ze si mi chcela pomoct..
ale ved vies,ake je to tazke..

fifik

top secret, ja viem co to je. To mi ver. Depresiu mam od 13 rokov. Dnes mam 18. Presla som si vselicim, ale nebudem to tu rozoberat. Neraz som sa ocitla v nemocnici na are, kde ma len tak tak "zachranili". A na psychiatrii som bola uz ani neviem kolko krat. Ale ak si stale myslis, ze neviem co to je, tak fayn. Prepac, ale chcela som iba pomoct. Ale ty ju asi nepotrebujes...

top secret

00001
ja tak strasne chapem ze si ani nevies predstavit ako.ja to chcem strasne spravit,nechcem zit,moj zivot nedava zmysel,ale nechcem ublizit mame..rodine..nechcem im ublizit,lebo viem ze ma maju rady,ale ked mne je psychicky uplne na hovno :(

a teraz momentalne mi je uplne zle.uple som na dne,prave idem s kupelky,zase som sa dorezala.
naco zit?ja nechcem:(pomooc:((

00001

ľudkovia moji, poslednú dobu sa cítim fakt na nič. Neviem čo so sebou mám robiť, každú chvíľu myslím na smrť, na to ako to mám ukončiť, ale zase to nemôžem spraviť, pretože môj priateľ ma požiadal o ruku a ja som mu povedala áno. No vtedy to bolo fajn, vtedy som sa cítila ešte dobre, ale teraz to zase všetko padlo na mňa. Zase sa topím v tých istých sračkách a mám chuť si ľahnúť pod vlak. Nemám nič, nemám ani posratú strednú lebo už vtedy sa to všetko serinkalo. Nemám ani prácu a ani chuť nič robiť. Celé dni sedím vo svojej izbe a je mi na hovno. Psychiater si myslí, že je to už so mnou lepšie ale nie je, je to to isté. Už párkrát som si zarezala žiletkou do ruky a bojím sa čo príde teraz, fakt sa bojím. A je pravda že nemám ani najmenšiu chuť žiť, no bojím sa to spraviť priateľovi. A kebyže tieto dni prežijem čo bude potom? Ako môžem s ním chodiť či dokonca si ho vziať? Veď mu zničím život....Božeeeee!!!!!!!!!!

top secret

ano ja viem ze potrebujem odbornu pomoc.som si vedoma toho ze som sialne.ale je to tazke.je tazke stym zit,je tazke sa stym zmierit,a aj tu pomoc je tazke vyhladat.ja neviem,necitala som tuto diskusiu,ale ak nemavas depresie,tak nevies ocom hovorim...nemozes to vediet,sorry,ale clovek co nema depresie neochopy tieto stavy nikdy.depresia nieje len "zle obdobie"
depresia je diagnoza:((do ktorej som bohuzial spadla...tak v mladom veku:(

layla ahoj.ja tiez tak rozmyslam ale vzdy,a dokonca si planujem svoju smrt,boze je to take strasne.mne je mometalne na uplne hovno..ako vzdy..
ale som rada,ze tebe je teraz lepsie,drzim palce nech ti to vydrzi,len tak dalej!

RNG

Ako som uz viackrat pisal, depresie su nedostatky neurotransmiterov v mozgu, ktore vyplyvaju hlavne z nedostatku alebo neschpnosti tela spracovat na neurotransmitery potrebne materialy z potravin.
Zlepsenie diety, zlepsenie travenia alebo aspon dodavka potravinovych doplnkov specificky na zvysenie hladiny neurotransmiterov to obvykle vyriesi.
Spominal som casto L-tryptophan alebo lepsiu formu 5-HTP, tiez St johns Wort a pod.
Pomocne su aj mineraly a vitaminy B a D, lebo ich nedostatok prispieva k depresiam.

layla

topsecret,ja som tiez niekedy zmyslala ako ty..mala som take myslienky ze pojem tabletky a zabijem sa,narodim sa niekde uplne inde,v stastnej rodine a budem zit super zivot..ale potom som si uvedomila ze to nieje take lahke a ze zijem tu a teraz a su ludia ktori su na tom ovela horsie a nevzdavaju sa.depresia je hnus,hlavne v nasom veku ked to kazdy zvaluje na pubertu a hormony a vobec nevedia,nechapu ake to je tazke!Ja mam momentalne celkom dobry tyzden,hoci cely som presedela doma lebo mam chripku ale uz sa celkom tesim na kamosky a vytycila som si ciele ktore chcem dosiahnut...takze zmyslam ak sa to tak da nazvat optimistickejsie,no pride na mna aj tazsie obdobie kedy sa zavriem do izby a prestanem jest,len pocuvam stale dookola oblubene pesnicky a placem..no dufam ze momentalny pocit mi vydrzi co najdlhsie..