Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ajven

jaj, sory, som to nechtiac poslal znova.
Vidíš, ked sa vieš radovat z hezkého počasia, tak to je super. A to že nemáš tu radost s kým sdielat teraz neznamená, že sa to nezmeni. Nikto nemože mat hned vše, co chce.
Čo by som poradil, asi sa USMIEVAT. Nieje nič krasnejšieho, než ked vidim na ulici usmievajuceho sa človeka.
Hodně ma to vždy rozveselí, ked sa na mna niekto usmeje. V časoch depky užasný liek.

ajven

smrt nie je riešenie. Je to útek. Viem, ze to nieje vždy lahké tomu odolat, ale život sme dostali a je to to najdrahšie, čo mame.
Naviac ked si ho niekto vezme, velmi tým ublíži pár ludom. To radšej robit radost iným a naša radost pride

layla

a vidim ze tu riesite samovrazdu,no ja som mala najvacsie depky cez letne prazdniny..to som cely tyzden vobec nic nejedla,len lezala v posteli a revala a vtedy som uplne realne rozmyslala ake tabletky si kupim a zabijem sa..a mala som pocit ze nikomu na mne nezalezi.ani rodine,kamosky sa na mna vysrali..takze som si tak skodoradostne vravela ze ked umriem mozno si uvedomia ako velmi som ich potrebovala ale oni sa na mna vykaslali..nastastie ma to potom preslo ale clovek nikdy nevie ci sa nevrati take obdobie..asi horsiu depku ako vtedy som este nemala..

layla

Ahooj,no vidim ze co som tu nebola tak ste vela pisali aa ta autosugescia-hm skusim to ale uprimne velmi neverim ze mi to pomoze...ach ja mam dnes uplne sialenu naladu..najprv sa tesim ako je pekne vonku a svieti slnko a potom mi pride totalne smutno lebo to ako svieti a potom zapada na mna posobi tak melancholicky a ani nemam ist s kym vonku aby som si ho uzila :(( No ja neviem inak vo vseobecnosti nenavidim nedele..to su take dni o nicom..ale zacinam sa riadit novym mottom :SOM NA DNE,KONECNE SA MAM OD COHO ODRAZIT..neviem ale mne sa to strasne paci..dufam ze to pocasie vydrzi cely tyzden a nezhorsi sa mi nalada,aj ked je nejaka divna dneska..

fifik

ale v tom stave sa to zda ako riesenie. Ako ja to rozumom chapem, ale nieco ine mi vravi, ze to mozem jednoducho ukoncit a budem stastna. Neviem, ci to je nejaka zla sila, moje podvedomie alebo ja neviem uz co.

ajven

smrt nie je riešenie. Je to útek. Viem, ze to nieje vždy lahké tomu odolat, ale život sme dostali a je to to najdrahšie, čo mame.
Naviac ked si ho niekto vezme, velmi tým ublíži pár ludom. To radšej robit radost iným a naša radost pride

fifik

ajven, ano, to som si aj ja vsimla, ze clovek s depkou nevidi pozitivne veci, aj keby ho to ovalilo:D niekedy je velmi tazke sa z toho obdobia dostat, ked nie je nablizku nikto, kto by vam pomohol:((( teda, ak ste na to sam. Ale mozno to porekadlo (co ta nezabije, to ta posilni) je k niecomu. Len ako nespravit to prve? Myslim, ze ako sa ma clovek premoct, ked je vo fakt velkej depke, kedy uz nevidi ine vychodisko ako smrt:(

ajven

ahoj, snad nevadí, že to napíšu v češtině.
Přečetl jsem si tady několik přízpěvků a chci pomoct.
Hrozně těžko se radí, vím to. Taky mě to trápí, čas od času to přijde a mám pocit, že nic nemá smysl. Zjistil jsem, že to přijde hlavně, pokud se víc věcí nepodaří, někdo mě zklame, je venku ošklivo a tak... A taky jsem si všiml, že v tu dobu vidím jen to špatné a dokonce popírám, že existuje něco jiného. Je to tak u vás? Jestli ano, jestli si tohle dokážete uvědomit, budete někdy smutní, ale budete mít taky naději, protože si vzpomenete na něco dobrého, z čeho se dá těšit (i když toho třeba není moc).... co myslíte?

fifik

top secret, to je v pohode. Viem, ze teraz vidis len to zle a mozno neveris uzdraveniu. Ale to vsetko prejde. Samozrejme nie samo. Treba sa o to usilovat ako najlepsie vies. Musis sa chytit kazdej slamky. Ako pisala Denykka, ze lutost nepomoze. Prave naopak, este viac sa depka bude prehlbovat.
Denykka, netrpi maniodepresiou?