Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

deny...niet zac, rad pomozem, ak viem. treba si uvedomit, ze depresia (ktora asi sprevadza tvoju soc. fobiu) moze prerast do chronickej depresie a uz sa jej nezbavis, kym teraz sa jej este zbavit mozes.
...ale zarazilo ma, ked pises, ze uz mas lieky...smiem vediet ake, ako dlho ich beries a ci ti zaberaju???

na.stene.visi.obraz

tak sa mozme porozpravat cez skype, keby ste chceli a mate mikrofony- nechcem tu zverejnovat svoj skype, tak by ste mi mohli napisat na mail(pripadne si popiseme cez maily)- id_nick_001@azet.sk- a ja vam potom odpisem svoje skype meno a mozme sa porozpravat, budem rada.. a nesedte vela za pocitacom, skuste sa ist von zhlboka nadychat cerstveho vzduchu, ak je aj u vas uz pekne, len vam to pomoze- relaxacia a pokoj.. papa

deny2525

elessar dakujem za odpoved.budem si vazne musiet najst ten cas pre seba.inak by to asi dopadlo dost zle.skor potrebujem toho psychologa.lieky uz mam ale to chce trening.este raz dakujem za radu.

elessar

deny...tvojim problemom pravdepodobne bude tzv. socialna fobia a pokial viem, mozes pouzit 3 sposoby ako to riesit:
1. prostrednictvom meditacie, autogennych treningov ci pozitivneho myslenia presvedcis samu seba o tom, ze je to problem, ktori je mozne odstranit a budes sa coraz viac stykat a komunikovat s ludmi

2. navsteva psychologa, ktori ti poradi nieco podobne ako je prvy bod, ale poriadne ti to vysvetli, bude hladat priciny tvojej fobie a tak je mozne, ze ta nej zbavi

3. navsteva psychiatra, ktori ti nasadi psychofarmaka (lieky) a snad aj sprievodnu psychoterapiu.

vyhovarat sa na to, ze nemas cas je nemiestne, na co ine by sme si mali najst cas, ak nie na vlastne zdravie???

deny2525

ahoj elessar tak mi vies iste poradit.mam depky a aj strach z ludi.neviem cim to je ale vzdy ked mam ist nekam mezdi ludi tak mi je na odpadnutie a som hrozne zmatena.doktorka mi poradila psychologa len ja nemam na to cas.neviem ako to teda mam riesit.vzdy preto skoncim v nemocnici.a som tam 3 tyzdne zavreta.bojim sa ze raz skoncim v niakom ustave.uz sa mi aj doma vyhrazaju.skus mi neco prosim ta poradit.a lebo taky co ma podobne problemy

elessar

nuz tak prispejem aj ja svojou troskou. liecim sa na depresiu uz dost dlhy cas na to, aby som vedel co obnasaju jednak depresivne stavy a jednak uzivanie liekov + skusal som vsemozne "domace" recepty, takze kludne sa pytajte, ak budem vediet, rad odpoviem...a ked uz niektori pisete odkial ste, tak ja som z tt s sem tam sa pohybujem aj v ba

gilo

Ahoj, ja mám tiež problém s depresiou, ale nechcem ísť k psychiatrovi, lebo s tým mám problém. Trpím tiež sociálnou fóbiou. Už rok sa snažím z toho dostať všeliakými voľnopredajnými prípravkami ako sú L-tryptofan, DLPA, ľubovník atd., ale nič nezaberalo Ale pred dvoma mesiacmi som našiel článok na webe, ako cvičenie pomáha odstrániť depresiu a rôzne články o účinkoch cvičenia na depresiu. Kúpil som si stacionárny bicykel - rotoped a poctivo som cvičil. Mesiac som skoro nič nepocítil a neveril som, že mi to pomúže. Ale po piatom týždni cvičenia (5x za týždeň cca 30-50minút) so sa začal cítiť lepšie. Teraz cvičím 8 týždňov a cítim sa neporovnateľne lepšie, aj keď je vonku zlé počasie. Dávno som sa tak dobre necíti. Dočítal som sa tiež, že cvičenie účinkuje pomalčie ako AD, ale má rovnaký efekt a po 4, maximálne 6 mesiacoch by mala depresia úple vymiznúť. Dokonca že cvičenie je účinnejšie ako DA, lebo AD menia len chémiu v mozgu a cvičenie tiež štruktúru v mozgu. Ja sa cítim lepšie, istejšie a sebavedomejšie a hlavne ustupujú príznaky soc. fóbie. Som z toho nadšený a teším sa na ďalšie zlepšovanie môjho stavu. Ozaj odporúčam a verím, že potom nebudete musieť brať žiadne lieky ani chodiť k psychiatrovi

iejda

ludia,co vam sibe?depresia je na to aby sme ju prekonali,taka skuska osudom.mam 40 vyzeram mladsie ale citim sa na 100 aj z toho mam debku ,lebo si zivo pamätam mojich sestnast a je mi na nic ked viem ze uz nic z toho sa nevrati.urcite je nieco co vam da chut dozivota treba hladat,a v 16 je to aj hra hormonov tak pozor nalieky

layla

No tak ja som z PO cize opacny koniec slovenska..skoda.. :( Aa ja si myslim ze by mi tiez AD nepomohli,skor taka dobra terapia mozno ale neviem...a velmi dobre poznam ten pocit ked prezivam den za dnom a vobec nic ma nebavi,proste zijem lebo musim a cakam kedy sa to skonci :( take dni su najhorsie :(( aa dnes ma chyta nejaka nervozita,zase zajtra do skoly,medzi ludi ktori mi absolutne nerozumeju...su taki jednoduchi,jediny problem aky maju moje spoluziacky je ake maju vlasy ..proste sa tam citim taka sama aj ked mam 4 dobre kamaratky tak ony su normalne narozdiel odo mna..ja neviem fakt sa tak velmi netesim medzi ludi :(