Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

amelia

Ahojte, moj pribeh je dlhy ale v skratke. 4 rokov sa liecim na endogennu maniodepresiu v stadiu regresu. 2 roky liecena zle, a 2 roky uspesne. Prvy rok uspesneho liecenia som uzivala antidepresiva, antispychotika, a stabilizatory. Po roku sme s lekarkou postupne vysadili antidepresiva a ostali mi minimalne davky stabilizatorov. Bola som stastna myslela som ze som sa depky uplne nadobro zbavila, mala som chut ist dalej, boli aj zle dni, ale tie presli mala som pozitivne myslenie a vsetky myslienky na smrt a nebyt tu boli len v matnych spomienkach. Konecne tom to bola ja!! Dnes po roku je vsetko inak, je mi desne nechcem tu byt, chcem ist prec..chcem zomret. Pozriem za seba, nic po mne a pozriem pred seba a nic predo mnou, nic po com tuzim. Oporu vo svojom okoli nemam a ani ju uz neocakavam. Citim ze sa opustam, ist bojovat?? Nie nechcem, nejdem a nebudem, preco? naco? Co mam robit, lekarke som to povedala ale nepovedala nic. Zvalujem vsetko na antikoncepciu zacala som ju brat druhy mesiac, mam prestat? Viem skacem tu z temy na temu ale fakt potrebujem poradit..ako mam prezit tento cas..chcem byt zdrava...dakujem za kazdu radu..ak by sa dalo skypovat rada sa pridam...

elessar

DENY...takze ked ti neucinkuju lieky, kt. ti naordinoval psychiater, je nacase nieco zmenit. Bud lieky (tie ale nie su vsemocne bez vole) alebo pristup...poradil by som ti najprv ten pristup – fyzicka aktivita, o ktorej je tu dost a velmi spravne pisane + autogenny trening, meditacia a podobne uvolnovacie dusevne cvicenia.
LAYLA...sup na rodoped, nech uz si na nom  a cim castejsie a dlhsie, tym je to lepsie. Soc. Fobiu si vsak nezamienaj s obycajnym strachom vystupovat na verejnosti, ktory pozna kazdy. Sama musis vediet, nakolko je to vazne, kazdopadne podla toho, co som cital ide depresia a socialna fobie casto ruka v ruke, resp. SF je nejakym odtienom depresie.
GILO...konecne jeden mudry clovek, ktory pozna uzasny vplyv cvicenia na potlacenie depresie...inac vsetkym s depresiou aj ja vrele odporucam knihu AKO SA ZBAVIT STRESU A DEPRESIE BEZ LIEKOV. Mne rady v nej obsiahnute sice depresiu nevyliecili, ale zmiernili.
VSETCI...ak Vam na depresiu nic nezabera, sup k psychiatrovi, 90% ludi skutocnu depresiu bez liekov jednoducho nerozchodi, dokonca sa to moze zhorsovat.

edita

Ahojte.Ja sa tiež liečim z depresie. Najskôr som si myslela,že sa z toho dostanem sama,ale len sa to zhoršovalo, tak som nakoniec začala chodiť ku psychologičke a užívam antidepresíva.Pred liečbou som sa najlepšie cítilla doma,z práce som rovno utekala domov,nosila stále slnečné okuliare,pretože každú chvíľu som plakala a to aj vonku.Najhoršie to bolo v práci,schovávala som sa ,x krát mi tiekli slzy a bola som voči tomu bezmocná,no odkedy podstupujem psychoterapiu + užívam antidepresíva tak sa môj stav zlepšuje,už som znížila aj denné dávku liekov a som v pohode. Snáď len toľko - pokiaľ máte problémy bez odbornej pomoci a liekov to nezvládnete.Depresia nie je len nejaká depka keď je nám na figu,ozajstná depresia je vážna vec a pokiaľ sa neliečí tak človek môže skončiť veľmi zle,miestami som mala chuť spáchať samovraždu. Nepreceňujte svoje sily ja som to spravila a skoro ma to stálo život.

gilo

Ahoj. Som rad, že sa toho cvičenia niekto chytil. Ja mam soc. fóbiu, síce nepotrvdenú od psychiatra, ale na internete boli na ňu testy a vyšlo mi to na 100%. Mám za sebou aj vysokú školu a to bolo pre mňa nočná mora. Hlavne keď som mal vystupovať pred spolužiakmi, alebo obhájiť nejakú prácu, úplne som sa rozklepal a chvel sa mi hlas, no trapasy. Neskôr som zoho začal mať depresie a nechel som ani vísť z domu ani ísť s kamarátmi posedieť. Hambil som sa s tým niekomu zdôveriť, alebo nebodaj ísť k psychiatrovi, to už vôbec nie. Chcel som sa z toho dostať sám a preto som si zriadil internet. Začal som užívať L- tryptofan a chodieval som aj na bicykli. V lete mi bolo úple fajn a chodieval som aj s kamarátmi. Myslel som že tryptofan učinkuje. Ale na jeseň som prestal bicyklovať a L-tryptofan akosi prestaval učinkovať. V zime som zae uplne prepadol depresii, aj po zvyšovaní dávok tryptofanu. Až teraz keď mám rotoped mi zase začína byť fajn a teraz keď si dam tryptofan, tak sa mi ešte nálada zlepší. On funguje, ale nie samostatne. O účinkoch cvičenia som sa dočítal v knihe "Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov" - ozaj dobrá kniha a ďalej cez google som vyhľľadal frázy " cvičenie, depresia" a našiel som všeliake užitočné články o pozitívnych účinkoch cvičenia na depresiu. Layla len to nevzdavaj, aj keď je to koľkokrát ťažké, účinok sa zaručene dostaví možno až po mesiaci a viac, len treba byť trpezlivý a mať pevnú vôľu.

RNG

Mozno tu by bolo znova dobre pripomenut, ze depresia je sposobena nespavnumi(obvykle nedostatocnymi) h;ladinami neurotransmiterov v mozgu a ze spravne jedla alebo doplnky potravin to mozu napravit.
Spomeniem L-tryptophan, 5-HTP, St Johns Wort(lubovnik) a byliny na spanie:pastierska kapsicka, valerian, chmel, kamilky a ine.

vodulienka

ahoj čo sa týka toho Hypnogenu brala som to tiež na psychiatrii mi to davali každý večer.. Som brala celku tabletku takže ma to odrovnalo behom 15 min po užit.. Doma som ho pravidelne nebrala lebo na Hypnogenu sa vytvára či už psychická tak aj fyzická závyslosť... Z vysadenim som problem nemala naštastie a toho som sa bala moc kedže je navykovy... Ale poviem tam začiatky s nim boli dost tažke pred spankom som mala dokonca i vidiny... ( halucinacie )

layla

Ahooj,no tak musim povedat ze ma ta sprava s cvicenim zaskocila...ja mam v izbe rotoped ale uprimne zapada prachom..lebo som leniva a nece sa mi cvicit ale po tom co som teraz tu precitala mam normalne chut kazdy den na nom jazdit a aj s tym zacnem!!!Ako normalne ste mi dali novu nadej :}Aa inak ta socialna fobia co sa o nej bavite..nevem..mozem ju mat aj ja??pretozee tiez mam des ked mam ist do spolocnosti,prejst po meste,mam pocit ze sa kazdy na mna pozera,ze som divnaa abo co..ja fakt neviem asi si to namyslam,lebo si vobec neverim..a som bledaa dost..a potrebujem schudnut aj ked mam normalnu vahu!!aa teraz sa uz len modlim aby presiel tento tyzden a skola a konecne boli prazdninyy

deny2525

beriem ich uz asi rok a pol.hrala som aj aktivne futbal.ten mi vsak skoncil.a uz len tak prezivam.neviem sa poriadne na nic sustredit.skusala som citat aj knizky ale to mi vobec nejde.teraz ma aspon trochu bavi pocitac.aspon nieco pozitivneho.

elessar

fuuuu, tak z toho teda nepoznam nic, asi preto, ze moja diagnoza je ina. otazka znie, ako dlho to beries a ci ti to zabera...a skutocne je asi dobre doplnit tu chemiu o nejaku psychoterapiu. ja osobne som si po tom, co mi lieky nezaberali nasiel svoj vlastny pristup v podobe mixu autogenneho treningu a pozitivneho myslenia a musim povedat, ze mi to pomohlo.
...este jeda rada...na depresiu je dobry aktivny sport - beh, bike, korcule...nieco, pri com sa poriadne spotis aspon 30 minut 3 krat do tyzdna. fakt to zlepsuje naladu.

deny2525

ano napisem mam toho trochu viac.RISPEN1,2,PK MERZ ASENTRA 100,50,A NA SPANIE HYPNOGEN ALE TEN NEUZIVAM PRAVIDELNE.MTYSLIM ZE JE NAVYKOVY.MALA SOM AJ OXASEPAM.