Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

gilo

Layla, na tom bicykli nemusíš mať nejakú veľkú záťaž, tak skús šlapať rýchlejšie na menšej záťaži, vtedy ti nebudú rásť svaly, len sa formovať. Ale aby si sa zapotila, ale ešte vládala rozprávať. Ono nie je dôležitá záťaž, ale doba ako dlho cvičíš a pravidelnosť. Podľa toho čo píšeš, máš podobné príznaky ako ja. Ja som mal tiež problém sa začleniť napr. v škole do spoločnosti a bol som tichší a utiahnutejší. Ale keď ti bude lepšie, bude sa ti tiež lepšie so spolužiakmi komunikovať. Ono to človek potrebuje a potom si aj s nimi víjsť niekde von alebo s rodinou do prírody. Tak to si radšej nechcem predstaviť takú silnú depku, že už nič nepomáha, ale som rád, že sa z toho dostávaš Amélia. Je asi lepšie kombinovať viac spôsobov uzdravovania, aby efekt bol čo najlepší. Držím vám všetkým palce.

amelia

gilo: asi to nebola az taka depka ked ti sport pomohol, zrejme to boli stavy uzkosti, mne v mojej tazkej depresii ani sport nepomohol..lieky mi pomohli vidiet malu nadej malilinke svetlo v tej hroznej tme a bez vzduchu..videla som to male svetielko a vedela som ze cesta je..a aj bola vysla som z tej jamy a som vonku..i ked vcera predvcerom to bolo neuveritelne...:-(( po dnesku som ina, auto som odstavila a chodim na bike..:-)) ale myslim si ze len toto by mi pred 4 rokmi nezabralo.. lieky a zmena postoja.. a viem ze priroda je uzasny liecitel..
layla: ser na rotoped..oblec sa a vypadni do lesa, mimo ludi, medzi stromy, prinut sa ist von, skus to..rada by som vedela ci to zabera len na mna alebo aj na inych..neurobis to pre mna? a este..nestaci ist iba do lesa..najdi tam tri velke stromy a skus ich objat aspon na minutku..a zhlboka dychaj..ju?

layla

Ved ja si pustam hudbu aj radio..a telku nemozem lebo mam rotoped v izbe a tam nemam telku ale teraz ked budu prazdniny tak budem viac cvicit lebo budem mat viac casu..a staci ked mam 2.uroven??lebo ich je 8..a niekde som citala ze je lepsie mat mensiu,lebo pri vacsej sa robia svaly na stehnach a to nechcem..

gilo

Ja som tiež zo začiatku 2 týždne vydržal šlapať max. 20 minút a bol som hotový. Treba mať nato skutočne pevnú vôľu. Myslel som že viac už nevydržím. Ale teraz dokážem šlapať aj hodinu. Skús si pustiť nejakú hlasnú hudbu alebo rádio, alebo si pusti nejaký film a na šlapanie sa nebudeš tak sústrediť. Ja sa tiež teším na leto a slnko a ako budem chodiť na bicykli vonku. Mne sa tiež koľkokrát nechce ale potom mám z toho dobrý pocit. A hlavne ma drží nádej, že sa budem mať lepšie. Minulé leto, keď som chodieval na bicykli vonku, tak mi bolo naozaj úžasne celé leto a bol som šťastný. A na jeseň a v zime sa všetko otočilo o 180 stupňou. Bol som úplne hotový a nevedel som prečo. Mával som skutočné depresie a čoraz častejšie a reálne som uvažoval nad psychiatrom, že to je moja posledná nádej. Až deď som sa dozvedel o účinkoch cvičenia mi je jasné prečo mi bolo tak dobre. A teraz mi je zase celkom fajn. Aj teraz ma prepadne depka, ale nie tak často a nie je tak intenzívna. Ja viem že sa opakujem, ale som z toho úplne napichaný. Ja si myslím že nie je správne niekoho odsudzovať za to (tým nemyslím mňa), že sa chce podeliť so svojími skúsenosťami a pomôcť. Ja viem že keď je človek v depke tak je nedôverčivý a skeptický. Ale keď sa niekto dostane z depky tak sa chce podeliť so svojími skúsenosťami a pomôcť.

layla

No tak ja sa momentalne jedine tesim na prazdniny a asi pojdem ku babke..ta ma velku zahradu a psov..tak dufam ze bude pekne a zlepsi sa mi nalada,lebo mam strasne rada prirodu a zvieratka..no a vcera som cvicila 30 minut na rotopede,uz som viac fakt nevladala..niesom zvyknuta cvicit :(aa dneska som uz na tom nebola az tak zle,tak zajtrajsok nejako vydrzim a potom cez prazdniny sa budem snazit fakt vela cvicit aa byt vonku na vzduchu..to su take tie silacke reci,no moc im neverim ze sa nieco zmeni v mojom zivote :(okrem toho stale mam pokusenie neist do skoly a byt doma..ked ja to tam vazne neznasam,neznasam ist do mesta medzi ludi..

amel

ano ako pokazeny gramafoon..
vcera mi bolo doost zle, a este aj z jeho reci za mi dvihala zlc. dnes som nesla do roboty, teda isla sa ukazat a potom som zobrala psov a isla na priehradu na prechadzku, blaznila sa so psami objimala stromy a je mi lepsie. zajtra pojdem tiez. mozno jedna rada odo mna..vezmite si par dni dovolenky a ked vonku svieti slnko chodte von..viem ze premoct sa stoji vela energie a sily..ale pol kila horkej cokolady a tenisky a chodte von, vazne to kusok zlepsi naladu..a budete na seba hrdi ze ste krocik pre seba urobili..pekny den. PS1: ti ktori vahaju s navstevou lekara...chodte, ved si ho vypocujte a potom zvazte moznosti ci sa budete liecit sami alebo s AD. Ja uz AD neberiem, iba stabilizatory..ale mam endogennu D takze sa to so mnou bude tahat..ale ak je to exogenne tak sa z toho sa dostat... PS2: zda sa mi ze vonku svieti slnko, tak tu nelap a necitaj moje zvasty a chod von!!! :-))))

jaja

ano,ano ako sekta:DDDDale urcite to myslel dobre....lenze o depresii nema vela vedomosti....to nejde len tak sa z neh dostat...

amel

elessar: absoooluutne nemas sajn co je depresia,to co tu pises je strasne fajn, ale nepomoze to cloveku ktory je v ciernom bahne! pripadas mi ako nejaky ten co patri k sekte XY... ale fandim ti a zelam aby tvoje rady niekomu pomohli!

dada

ahojte, spolutrpitelia! mate niekto skusenosti s liecbou depresie homeopatikami?! snazim sa vyhnut AD, ako sa len da... gilo, sorry, no ak si mal skutocnu depku, ako mozes na tomto fore pisat o trpezlivosti a pevnej voli????

elessar

MIRKA...neporadim ti nic nove, iba...zdvihni sa z dna a skus si ist 3 krat do tyzdna na polhodiny zamakat zabehat...aj ked sa ti nechce, resp. zda sa ti, ze sa nemotzes prinutit...to je zaciatok, ku ktoremu skus pridat na zaciatok aspon malicko pozitivneho myslenia...na zaciatok staci, skus to takto vydrzat mesiac a uvidis, ze vyjde slniecko, aj ked mozno chvilu bude take zubate, ale ono sa sa napokon objavi vcelej svojej krase a sile.
AMELIA...sama si drzitelom svojho osudu, ak sa rozhodnes nebojovat a poddat sa, je to tvoja volba...ja ti len mozem povedat, ze je nespravna...pozri sa okolo seba, pocuvaj, citaj pribehy, kolko ludi sa zazracne uzdravilo a opytaj sa sama seba, ci predsa len nebude nieco na tom, ze dostat sa do zo vsetkeho, aj zo zdanlivo bezvychodiskovej situacie.