Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Ahoj Deny.Skúšala si zistiť príčinu tvojích problémov?A čo psychológ?
deni, podla mna si na tom VELMI zle.Mas aj "zle" myslienky? Treba s tym urcite nieco robit.
ahojte vsetci...ako sa dokazete sustredit napr. na to cvicenie.ja uz skusam vsemozne a stale mi je akosi nanic.nedokazem sa na nic ani len sustredit.viem ze by som mala ale vobec mi to nejde.mamstale taku silnu tu depresiu?.to co ma bavilo vsetko sa stratilo.uz 2 roky stym bojujem a bez uspechu.nechcem sa lutovat to vziadnom pripade ale asi vazne si pripadam ako niky cvok co nevie co zo sebou.nedokazem nic ani sa o seba poridne postarat.som uplne mimo.aj vy ste taky bezradni.
No tak neviem mne sa zda ze mi to cvicenie trochu pomaha..dnes som cvicila 50min.na rotopede a tak po pol hodke cvicenia som bola nejaka stastnejsia,to bude tymi endorfinmi...ale teraz mi je zase na hovno..tak ja neviem..
AMELIA, JAJA... ak vas moje pismenka nebavia, jednoducho ich ignorujte. trosku ma uraza, ked niekto povie, ze neviem, co je to depresia. aj ja mam endogennu depresiu, aj ja spapam kazdy den nemale mnozstvo liekov, dokonca na Vase pocudovanie aj u mna doslo k relapsu, ked mi lekar vysadil lieky a mne sa po par tyzdnoch depresia verila. aj ja som bol v srackach, z ktorych som sa nevedel pozbierat ci uz predtym ako som isiel k psychiatrovi alebo aj pred niekolkymi tyzdnami, ked som uzival lieky...aj mne je na grc, ked o depresii hovori niekto, kto je nestastny, ze nemaju jeho cislo topanok.
...ale ja nikoho nebudem presviedcat, sam viem najlepsie, cim som si presiel a co mi pomohlo, preto som sa snazil tieto veci priblizit aj ostatnym.
...a mimochodom so ziadnou sektou nemam skusenosti a verim, ze ani mat nebudem.
No tak ja som znamenie-rak a to su velmi citlivi ludia ktori sa skryvaju vo svojom pancieri..aa mne nepomaha ked idem von medzi ludi,este viac sa mi zhorsi nalada ked vidim aki su ti ludia hlupi..skor ked som sama doma alebo niekde na zahrade tak mi je lepsie a ja som uz cvicila tak aj neskoro napr.o 22 a v pohode som mohla zaspat..dnes som sice necvicila ale nemala som cas lebo som bola u babky no zajtra chcem aspon 2 hodky si rozlozit pocas celeho dna a k tomu este nejaku odlahcujucu dietu,vzdy ked sa rano zobudim po takom dietnom dni tak sa citim lepsie ..
ano,amelia pise uz o skutocnej depresii,kde je potrebna aj pomoc odbornika,aby sa clovek vedel odrazit od dna....ja mam tiez taku skusenost a presne ako pise amelia-ist medzi ludi,na vzduch,na slnko-davat si pozor na svoje zdravie,cvicit,hoci aj objimat stromy;)snazit sa neupadnut znova do toho.a aj rotoped je urcite fayn,ja na nom tiez zvyknem cvicievat vo fitku,je lepsia mala zataz,ano to mate pravdu;)taktiez stravovanie-losos,ovocie,zelenina,celozrnna strava,lasagne su vynikajuce proti depresii;)vonny olej-ved vieme,ze vona dokaze vyborne ovplyvnit naladu a cinnost mozgu-ja mam rada vonu ruze,citrusov,vyberte si aky vam vyhovuje;)uvolnujuci kupel je tiez super;)a tiez relax-dolezite je rozdelit si cas na pracovny a oddychovy;)a kontakt s veselymi ludmi;)zelam vam pekny zdraviu prospesny zvysok dna;)
Ahoj Layla....asi viem ako sa citis...citievam sa podobne a poznam par ludi, co tiez mavaju take stavy a zaujimave je, vsetci su blizenci, kt. sa prejavuju obcas depresiami, napriek tomu,ze navonok sa snazia vyzerat milo a hlavne bezstarostne...ja som mala ted strasne kludne obdobie a nemala som zaidnu depresiu, ale zas do nej upadam a nemam pocit, ze by nieco mohlo byt pekne...:(
A ešte som zabudol, necvič už p 19 hod. lebo v noci nebudeš môcť spať, pa.