Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Tajomná sas. Je to veľmi jednoduché. Príjme ťa ošetrujúca lekárka, popýta sa ťa na tvoje problémy, rozhodne sa, či ťa dá na otvorené, alebo uzavreté oddelenie, preto pri komunikácii s ňou jej nedávaj na javo sebapoškodzujúce chúťky, lebo ťa dajú na zatvorené oddelenie, aby si si nemohla ublížiť. potom ti pridelí izbu, nejaké aktivity, a budeš tam ako na dovolenke:-))) Až na tie aktivity, ktoré musíš absolvovať. Každá psychiatria má väčšinou veľký výbehový areál(park), kde sa môžeš vyvenčiť. Nájdeš si tam kamošov a kamošky, a bude ti fajn-možno:-)))
RNG, zaujímalo by ma, či tak ako existuje takmer "čistý" serotonín v prírode Griffonia-5htp, či existuje také niečo v prírode aj ohľadom noradrenalínu, či dopamínu.
Ešte ma zaujíma, na akom princípe pracuje trebárs SAMe.
mohla by som sa spytat,ako prebieha liecba na psychiatrii ked niekoho hospitalizuje s diagnozou "sebaposkodzovanie,poruchy primu potravy a silnou depresiou???"...na 99% sa pojdem liecit takto:(( prosiiiiiim ak niekto viete,priblizne mi to poiste
V psychiatrii prevláda názor na serotonínovo dopamínový pôvod psychotických ochorení. Zrejme aj preto ti pomáha práve venlafaxin.(Zdenka). Tento sa špecializuje práve na tieto dva prvky.
Face, ja som skôr mal na mysli, vedci zistili. Vieš, ono sa k tomu dá dôjsť aj teoreticky bez testovania, takže mi to pripadá akože vedci sa hrajú a prichádzajú na to, k čomu sa dá príjsť pri troche zamyslenia. Mne tí vedci pripadajú ako deti v materskej škôlke.
Ja som tiez brala Velafax. Ale to je podla mna dost individualne ako to na teba zeberie.
velafax som brala chvíľu aj ja, ale vôbec nič... a poznám ľudí, ktorým bývalo z neho veľmi zle
Navi, ale to je aj pre inych, ktori to mozno nevedia ;)
Ide o antidepresivum venlafaxin, vyraba sa pod roznymi nazvami-Efectin, Alventa, Mollome, Velaxin, Velafax, Olwexya, Argofan...Vobec netvrdim, ze je to zazracne antidepresivum, ale mam na sebe vyskusane, ze len ono mi umoznuje relativne normalny zivot. Nie je to jediny liek, ktory uzivam, kvoli psychotickym priznakom depresie este beriem antipsychotikum Seroquel.
Fidorka, ale však sa zas nič také hrozné nestalo. V obchodoch a na trhu majú zeleniny dosť, a až taká drahá nieje:-)))