Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
FACE OF AGONY...mimo temy: ja system pocuvam uz velmi davno a moja ucast na koncerte serja bola teda logicka :))) napriek tomu som si myslel, ze bude drsny chlapik, ktory si odhulaka svoje a budeme to mat spolocne za sebou, ale to co bolo na koncerte bolo uplne ine. na podium prisiel charizmaticky usmievavy hlasovy virtuoz, ktory svoju neskutocnu energiu prenasal na publikum a to mu ju vracalo v este vacsich davkach spat. zazil som dobre koncerty, ale nezazil som taku spatost publika (teda aj mna) s interpretom, take ovplyvnovanie jedneho druhym a taku vymenu energie. citil som, ked povedal, ze sme fantasticke publikum a ze sa do ciech coskoro opat vrati, ze to neboli iba take bezne frazy, ale nieco, co kym vypustil z ust, tak riadne precitil. ono takto sa to neda vysvetlit, to treba jednoducho zazit...som uneseny :)))
...ak niekomu budu liezt na nervy moje pozitivne slova (lebo viem, ze clovek v depresii niekedy take "dristy" nemusi), tak nech tento prispevok radsej preskoci.
...ja som zazil 4 uplne fantasticke dni...ziadna robota, ziadne starosti, len ja s priatelkou a ludmi, ktorych mame radi...odporucam :))) najskor som bol v ostrave na koncerte a hoci som uz bol na viacerych koncertoch a festivaloch, tento bol jednoducho bomba. odtial sme s priatelkou nocou cestovali na slovensko k rodine, s ktorou som uz trosku dlhsie nebol no a znovu ich vidiet a porozpravat sa s nimi bolo velmi velmi fajn ...a ja uz sa teraz tesim, kedy tam pojdem opat. no a napokon sme vcera boli s priatelkou a znamymi na jednej spolocnej celodennej akcii a opat bolo fantasticky, jednoducho taky 4-dnovy relax som uz dlho nezazil. dnes som do roboty nastupil oddychnuty a s novou chutou, preto chcem kazdemu poradit, aby si rezervoval vikend len pre seba a najblizsich, vypol myslienky na vsetky starosti a nechal sa unasat tou krajsou strankou zivota :)))
NAVI...ty si uz bol na elektrosokoch alebo ides prvykrat? z tvojich prispevkov to vyzera, ze prvykrat, tak neviem, preco som si myslel, ze uz si niekedy bol...
...co sa tyka iluzie, mne je to uplne jedno...nech je to iluzia, nech je to realita, jednoducho citim, ze prave tie veci, o ktorych tu dookola tocim mi pomahaju. ja neviem, mozno mam slabsiu formu depresie a mozno ani nie, len to dokazem nejako "vykryt"...je mi to uplne jedno, ked mi to pomaha. ale to su veci, ktore pomahaju mne a ja nikdy nebudem tvrdit, ze to pomoze aj inym...ja len mozem radit, aby ste to skusili, nakolko je to jeden zo sposobov akym mozno prekonat depresiu. ak sa to niekomu nepodari tymto sposobom, chapem, ze bude hladat ine riesenia, pretoze jednoducho musi. opat je to o tom istom: sme v tom vsetci spolu, a na druhej strane sme v tom uplne osamoteni, nakolko kazdy s tym bojuje sam. ak ides skusat elektrosoky, o.k., ja ti budem drzat palce, aby ti pomohli...ale ostatnym budem stale radit, aby vyskusali to, co pomohlo mne...a budem dufat, ze niekomu svojou radou pomozem.
Elessar, ked clovek ma odprirody dane, ze si chce vsetko zjednodusit. A to mozno plati aj tak, ze si radsej da tabletku a mysli si, ze vsetko vyriesi. Aj ja sa niekedy az velmi spolieham na tabletky. Ale to len docasne, kym nebudem opat silna. Su pre mna ako barlicky:)
Renca, presne to si myslim. Ze ked budem to, budem stastna. Dostanem to a zas si hovorim, ze ked budem mat ono, tak budem stastna. Ale asi mas pravdu, ze takto sa stastie nehlada a ani nikdy nanajde. Len ako v sebe to stastie najst? Cim mam zacat?
Elessar, dobre, ze hovoris. Uz som len na teba cakala, kym napises, lebo som strasne zvedava. Pozerala som si ho na youtube, ale tie nahravky boli dost nekvalitne. Ale aspon som si to vedela lepsie predstavit. Tak vravis, ze je super. No to ja viem uz davno:DDD To je moja platonicka laska, hehe:)
Ak mi elektrické šoky pomôžu, vyskúša ich niekto z vás?
A čo sa týka množstva iných akrivít, tak nemám žiadne. Nemám na ne ani energiu, a ani chuť. Nedeľná cykloturitika je moja jediná aktivita, inak som buď v práci, alebo ležím. Na viac sa nezmôžem. Aj teraz, keď píšem tieto slová, tak ležím.
Fidorka, včera som mal jeden z najmenej depresívnych dní za poslených tridsať rokov. Dnes som sa po ceste z roboty potácal ako opitý, ledva som došiel domov. Musel som odísť skôr z roboty, lebo mi bolo strašne zle(depresia)Za posledné dva táždne som takto musel z roboty odísť trikrát. Teraz som prespal niekoľko hodín, aby som sa aspoň trochu zregeneroval. Pomohol som si aj ibalginom a jedným Rivotrilom. Moje podnikanie je momentálne zásluhou mojích depresií na nelichotivej pozícii. Preto už nevidím inú možnosť, ako radikálne elektrošoky. Už som všetko ostatné vyčerpal.
ahoj elessar, vitaj :)
uplne citim euforiu z tvojich slov o koncerte. ja rozmyslam nad santanom, ale na druhy den ma dcera promocie v brne.. tak neviem :o)))
v sobotu som zas pokusala moju vyskovu fobiu. haha.. nas hravy vodca nas viedol po hrebni ako britva, miestami lezenie.. no mala som dost, hrdinka az tak nie som, bivakovala som v zavetri, kym sa ostatni vratili. bol vietor, sneh, najhorsia hmla asi.. alebo, ze by bola tak priroda ku mne milosrdna? :o)) tak som rozmyslala, ze fotak mohol ostat doma. ale par zaberov mam, inak mohli byt krasne vyhlady na grossglockner a spol :o))
vdaka za podporu.. bola som tu s mojim pozitivizmom sama :o))