Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ooo

Navi ja sa ťa to pýtam už niekoľký krát, môžem mi prosím popísať, aké je tvoje vnímanie reality... myslím tú derealizáciu a kedy ti to začalo?

navi

Výskumy aj klinická skúsenosť potvrdili, že „šoky“ patria k najbezpečnejšej liečbe vôbec. Pre chorého nie sú mučivé. Rozsiahle výskumy potvrdili, že nemajú vážne trvalé nežiaduce účinky. Ako pri každej liečbe, nežiaducim účinkom sa nemožno celkom vyhnúť.
Po „šokoch“ je (napríklad) dočasné oslabnutie pamäti, môže by krátkodobá bolesť hlavy a nevoľnosť.
Ak sa porovnáva „zisk“ a „strata“, „šoky“ možno hodnotiť ako ešte aj dnes užitočnú liečbu.
Ich výhodou je rýchle pôsobenie (na rozdiel od liekov, ktoré pôsobia pomalšie).
Nie sú dôvody ohovárať elektrokonvulzívnu liečbu ako „nedôstojnú“. Akoby sme povedali, že chirurgická operácia je nedôstojná, lebo pacient sa musí pri nej vyzliecť a v narkóze sa musí zrieknuť vedomia.
Nemožno vylúčiť, že rozvoj psychofarma-kológie prinesie lieky, ktoré budú vedieť nahradiť účinky „šokov“ a „šoky“ sa prestanú používať, ako sa už prestala používať liečba inzulínovými hypoglykemickými kómami. Dnes ešte elektrokonvulzie nie sú celkom nahraditeľné liekmi. Sú súčasťou štandardnej liečby v psychiatrii. „Boj“ proti nim je buď ideologicky podmienený, alebo vyplýva z neznalosti.

navi

Pociťujem strašnú unavu. Nemám žiadnnu energiu a vo svaloch ako keby som mal vyliatu kyselinu mliečnu. Aj takto sa u mňa prejavuje depresia.

RNG

objednal som GABA komplex(100 mg s inositolom600 mg a niacinom200 mg na pilulku)) a aj ciste GABA, 750 mg.
Ako nahradu antidepresantov pracujucich na efekte GABA a B-vitaminov.

navi

Elessar. Nie som dnešný, aby som nedokázal posúdiť, aký stupeň depresie máš v porovnaní so mnou. Čo sa týka vykrývania depresie a tvojích praktík, sú mi dôverne známe už roky, a roky ich používam, plus ešte navyše také, ktoré ty zrejme vôbec nemusíš. Už len z tvojho nadšenia z konceru v Ostrave a z iných tvojich prejavov je zrejmé, že tvoja depresia je voči mojej v plienkach, takže buď rád, že si tam, kde si. Pri mojej depresii je už každá psychológia krátka aj tá najgeniálnejšia. Nemám problémy s ovládaním svojich myšlienok, emócií, nemám problém s optimistickým postojom, vlastne nemám problém s ničím a s nikým, a napriek tomu mám ťažkú depresiu. Keď sa depresia len trocha zoslabí, zavalí ma vlna šťastia a spokojnosti. Je logické, že ti tie veci pomáhajú, však aj mne pomáhajú, ale depresii nezabránia. Depresiu tým neprekonáš, len zoslabíš účinok depresia-postoj. Ty si v tejto kombinácii zlepšil postoj, takže sumár je lepší, než keby si ho nezlepšil. Pochybujem, že má niekto lepší potoj než ja. Vysvetlím ti to matematicky. Depresia 3+ postoj1= 4. V mojom prípade je trebárs depresia 40+ postoj-24= 16. Ako si si iste všimol, pozitívny postoj zoslabil depresiu zo 40 na 16. Postoj má ale svoj limit, ktorý ťa ďalej nepustí, a v mojom prípade je tá hranica číselne nižšia, než je číslo depresie.