Má niekto skúsenosti s tým, keď sa po užití ESCAPELLE dostaví krvácanie na 5.,6.tak ako to má aj byť, je šanca, že aj tak môžem byť tehotná??? Nie je to náhodou tak, že ked to krvácanie nepríde, tak vtedy je nejaký problém? Prosím, poradte mi niekto, lebo som už zúfala...
Krvácanie po Escapelle
Lucka, vsak skus si pre istotu teraz urobit tehotensky test. Viem, ze nie su spolahlive, ale snad nieco napovedia. Ked chces mat uplnu istotu, zaskoc za lekarom a on ti z krvi da jasnu odpoved.
Janka, myslim si to iste. Ked nakoniec aj tak budem tehotna - aspon budem vediet, ze sme s partnerom zdravi a ze mozeme mat spolu deti. Vsak uz sme dospeli, tak treba sa tak aj spravat... A koniec koncov, raz sme tie deti mat chceli... Na svete su horsie veci, co sa nam mohli stat, Janka. Len, aby tie babatka boli zdrave a my tiez, aby sme sa mohli o ne dobre postarat...
Ahojky sobik, podla mna to spinenie mozes ratat ako menzes, lebo u mna sa nedostavilo vobec nic.Cize je u Teba vacsia pravdepodobnost, ze nie si tehotna ako u mna. Ja ti verim a chapem ta, ja som dufala velmi, ze mi zaberie ta tabletka, aj ked v kutiku duse som sa obavala toho najhorsieho. Inak aj ja som pisala na tu poradnu a tiez mi to napisali, ale aj to, ze tabletka po nie je 100 percentna, a ze niektore zeny otehotneju aj napriek tomu, ze ju uziju vcas. Ale uz som sa s tym vyrovnala a beriem to tak, ze niektore zeny, pary nemozu mat vobec deti a ako sa pre to trapia.
Ahoj Lucka, myslim si, ze tehotna nie, kedze si menzes dostala, horsie by bolo keby sa nedostavil ako u mna.
Ahojte.Prosim poradte mi niekto uzila som escapelle a menstruaciu som dostala na 5 den.Trvala ako obvykle ale ja sa bojim ze aj napriek tomu by som mohla byt tehotna.:(Je to mozne aby som bola v druhom stave aj napriek tomu ze som dostala menzes 5 den po uziti escapelle????prooosiim poradte mi niekto:((((((((()
Ahoj Janka. Obdivujem ta, ze si to tak zvladla a si naozaj strasne mila, ze si mi dala odpovede na otazky, ktore ma tak zozieraju.
Ja, ako som pisala, nepoznam co je pravidelny cyklus a vzdy som si myslela, ze zeny, ktore maju pravidelnu menstruaciu na den ci dokonca hodinu, su len z kniziek...
Co je pravidelna menstruacia som zistila az ked som brala HAK. Potom mi na jednej prehliadke zistili nejake problemy, tak odporucili HAK vysadit, kym sa nepreliecim. Nasledne mi zmenili HAK, ale citila som sa uz nejak nesvoja, depresivna, stale ma mucilo to, ze jem uz 6 rokov tabletky, tak som sa rozhodla po porade s lekarkou s HAK na nejaku dobu skoncit... a teraz neviem, preco sa divim, ze som v takej situacii, v akej som...
Kazdym padom, menstruacia za mnou chodi, ako sa jej zachce a na ako dlho chce..., takze ani neviem, ci som mala vtedy plodne dni a neviem, ci ani terajsie krvacanie moze byt menstruacia alebo len nasledok tabletky.
Po uziti tabletky som dokonca pisala aj do on-line poradne na escapelle stranke. Tam mi dokonca napisali, ze uspesnost tabletky je az 99%, ak ju zoberies do 12tich hodin. Na to som citala tolko pribehov zien, kde tabletka nezaucinkovala, ze pochybujem ze je to s tou uspesnostou pravda...
Viem si predstavit ten sok pre teba. Na nic sa neviem sustredit, to cakanie ma ubija... Tych prvych par dni som sa skoro zosypala, az sa za to hambim...
Sme s priatelom uz 6 rokov..., ale rada by som este s babatkom pockala... Vsak vies...
Ahojky sobik, u mna to bolo tak, ze som musela vysadit HAK kvoli zdravotnym problemom a tak sme sa s priatelom spoliehali na prerusovanu suloz- a to som sa mohla veru vzdy spolahnut na mojho partnera v tomto smere, no v ten den sme pouzili prezervativ a po vytiahnuti sme zisitli, ze sa pretrhol, mna zachvatila panika, pretoze po dietatku som este netuzila, mala som tesne po VS. Bolo to v noci na prelome piatka a soboty. Obehli sme 2 mesta a ziadna lekaren nebola otvorena a az potom sme zasli do tretieho a uzila som tu tbl. po cca 6 hodinach. Tiez som mala vycitky svedomia, ked som ju isla jest, ale nechcela som byt este tehotna a k tomu bola sobota, cize lekar neordinoval. Ja som ju uzila 12.den pravidelneho cyklu-cize to boli plodne dni, ale dufala som, ze zaberie.V ten den ma pobolievalo v podbrusku a inak som mala priznaky ako keby som mala dostat nasledovnu menstruaciu, no ta sa nedostavila. Cize uz som vedela, ze nie je nieco v poriadku, pretoze vzdy som dostala nacas. Tak som si urobila po 3 dnoch meskania a bol pozitivny. Ale u mna sa ziadne krvacanie, ani spinenie nedostavilo, ako som uzila tu tabletku. V tom letaku pisu tiez, ze ziadne nasledky to nema na dietatko, ale je tam riziko mimomaternicoveho tehotenstva a to ti lekar vyluci okolo 7.tyzna tehotenstva-ako aj mne.A nemusis sa obavat, ze by to zanechalo nejake nasledky, ze nebudes mat deticky, ze ostanes neplodna, to su blbosti, ktore niektori ludia popisu, ked tak narusi ti to m.cyklus, ale nic viac, vsak ich nejes ako cukriky. A ty si tu tbl.ktory den cyklu uzila, mavala si pravidelny cyklus, pretoze ja ano 28 dnovy. Bol to inak pre mna velky sok, ktory som len tak lahko nestravila, ale s priatelom sme boli spolu 7 rokov, tak sme sa aj zobrali a sme manzelia a teraz v maji cakame babatko.Inak aj mne lekarka povedala, ze uspesnost tej tbl.je 80% a ja si myslim, ze zavisi od organizmu zeny a od dna cyklu v ktorom tu tbl uzila.
Ahoj Janka. Ked budem mat dalsie informacie, dam vam vediet. Zatial len to, ze zo spinenia bolo/je krvacanie, takze uz vobec neviem na com som. Na to, aky vplyv moze mat ta tabletka na babatko, ak by som nakoniec tehotna aj tak bola, sa deptam od momentu, ked som ju prehltla. A aky este moze mat dopad na moje zdravie, plodnost, ci ktovie na co, tak na to nechcem uz vobec pomysliet. Dakujem za zaujem Janka. Ako to vlastne prebiehalo u teba? Ako rychlo si tabletku po nehode uzila? Krvacala si po nej, alebo dialo sa vobec nieco? Lekari ti naozaj povedali, ze dietatko bude v poriadku, hoci si uzila taku davku hormonov? A co ty? Nemas na sebe ziadne zdravotne nasledky z tej tabletky, alebo nespominali lekari, ake to nasledky mava, ci mohlo mat? Ja viem, vela otazok...
Clovek si neprestane nadavat, aky je nezodpovedny a hlupy... (myslim tym seba...)
Inak na tu tabletku vobec nie je spolahnutie ako tak citam, myslela som, ze som sama, co otehotnela po tej tabletke, ked sa nam pretrhol kondom. Ale je takych zien viac, ako tak citam.Ale nebojte sa tabletka plodu neuskodi.Ahojky sobik, potom daj vediet ako to dopadlo.
Ahojky sladjka, urcite to nenarusi vyvoj plodu, babtko bude v poriadky, ale je dolezite vylucit mimomaternicove tehotenstvo.Ja cakam o 2 tyzdne babatko a tiez som uzila escapelle, ale nepomohla, ale dietatko je v poriadku, takze sa nemusis obavat.
Ahojky sladjka, urcite to nenarusi vyvoj plodu, babtko bude v poriadky, ale je dolezite vylucit mimomaternicove tehotenstvo.Ja cakam o 2 tyzdne babatko a tiez som uzila escapelle, ale nepomohla, ale dietatko je v poriadku, takze sa nemusis obavat.