Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Lexaurin uzivam denne - 1 tabletu. ten mi pomaha. Normalne fungujem, necitim uzkost. Bohuzial, pisala som aj na edusane.cz, ze by som ho chcela vysadit, aj lekarka mi povedala, ale ked si ho nedam alebo si dam len polku,tak citim uzkost, napatie. Neviem,co s tym..
baby ja osobne nepocitujem nejake vykyvy co sa tyka v ktorej faze cyklu som... antikoncepciu som brala, ked som bola OK.. ale odkedy mi zacali tieto stavy, neberiem nic...
danula lexaurin uzivas denne? ako sa po nom citis?
vies co Danula, uz skor som to tu pisala a pytala sa bab a vyzera to tak, ze to ma s tymi hormonami predsa len nieco spolocne, ja to tak mam tiez. Druhy tyzde pred menstruaciou je to u mna najhorsie. Tyzden pred a pocas nej som v podstate v pohode. Pamatam si, ze ked som zacala brat antikoncepciu, nerobila mi dobre a spolu s ostatnymi vecami co ma vtedy postretli mi podla mna spustila tuto hrozu, aj ked niektori doktori to vyvracaju. Ja som to skusila otestovat a ked som ich brala, bol to des a ked som ich prestala brat, bolo to lepsie. (antikoncepciu myslim). o tych vysetreniach na hormony nic neviem, ale dak vediet, ked sa nieco zaujimave dozvies..:)
tak by som spala...:) ale to bude tym pernym vikendom, co som mala, ale nestazujem sa, lebo na PP som nemala ani cas pomysliet. Tak sa vzdy snazim zapratat si cely volny cas, aby som nemala cas mysliet na "blbosti". mna to chyta najma v praci, lebo mam dost stereotypnu pracu a mam kopec casu mysliet na "hluposti".
ahojte, trpim PP a uzkostou asi 5 mesiace, lieky uzivam cca 2 mesiace. Velmi mi pomohli, uz nemam ataky, zmiernili sa mi neprijemne priznaky, co som mala alebo uplne vymizli. No vsimla som si, ze sa mi pri prvom baleni AD posunul menzes o tyzden skor a teraz pri druhom baleni o dalsi tyzden skor. Takze uz nemavam okolo 30teho ako som mavala,ale okolo 15teho. Myslite,ze to moze byt vplyvom AD? Takisto sa pred menstruaciou citim dost zle, ako keby sa mi vracala PP alebo skor zhorsovala. Uzivam Lexaurin 1 tbl. denne a niekedy mam pocit,ze mi to nestaci, lebo citim aj tak uzkost. Ja neviem,ale ako keby to bolo hormonalnymi vykyvmi. Nemam si dat vysetrit hladinu hormonov alebo stitnu zlazu? Na vysetreni stitnej zlazy som bola pred 2 rokmi,ale to uz je asi dost davno,ze? vtedy to bolo v poriadku. dakujem a prajem vsetkym pekny den.
rita, dakujem.... je mi dnes fakt blbo, nemozem nic jest, ale dufam, ze to tu dnes vydrzim... teraz cigarety nechcem ani vidiet, velmi chcem prestat fajcit, dufam, ze mi to vyjde... a o alkohole ani nehovorim... urobila som si dobry cajik, z lubovnika...ja som mala od maja celkom dobre obdobie, pekne bez liekov.... ale koncom decembra sa to vsetko vratilo, neviem preco.... ako ste na tom so spankom? ja by som teraz prespala aj dva dni v kuse...
ahoj adrinkas, aj vsetkym krasny pondelok, dnes bude teplucko:) Adrinkas, je pravda, ze aj mne sa to stava, ze po veceri, ked toho viac vypijem mi nie je dobre a co sa tyka cigariet, kvoli tomu som prestala fajcit. Vzdy som zostala nervozna a potom je uz lne krocik k tomu zlemu snu....:( To vsak neznamena, ze ked si mala jeden zly den, ze zahodis svoje rozhodnutie zacat novy zivot. Takze pozri sa z okna, slniecko svieti, pred nami je bohuzial cely pracovny tyzden, ale my to zvladneme s usmevom...sprav si daky dobry cajik a klud, pohodicka, ked sa ti len trosku da...:)
krasny pondelok... takze ja som po plese, zabava bola super.. velmi som sa bavila... ale... ked som sa citila dobre, tak som si to vino dala a nie trochu.. hambim sa jak pes... ako nerobila som nic, ale po ceste domov, som ledva kracala, celkom sa mi vsetko tocilo... no a potom nedela bola strasna...opat prisiel atak...ja mam pocit, ze ked si zapalim,alebo takto den po alkohole sa to vsetko velmi zhorsuje....no kde je ten moj novy zivot?
ahojte, ja trpím úzkostno depresívnou poruchou. Navštevujem psychologičku asi pol roka. Mávam také dobré a zlé obdobia.Lieky žiadne neberiem, párkrát som vzala lexaurin na ukludnenie pred spaním.Mna to chytí vždy kôli nejakej úplnej kravine, proste napadne ma nejaká blbá myšlienka a už to ide. Neviem sa toho potom pár dní zbaviť, fyzicky sa nejak zle necítim , skôr po tej psychickej stránke je to horšie. Neviem sa sústrediť na prácu, ťažko sa mi zaspáva, taký nepokoj a nervozita stále. Psychologička mi dosť pomáha, tieto stavy vždy nakoniec sami odídu. Ale prečo to nevie odísť navždy? Ja mám ešte aj taký problém že si dokážem veľa vecí vsugerovať a potom ich neviem dostať z hlavy.
dobre ranko vsetkym.To ale mame uprsane pocasie.Rita na to co si sa pytala ked som este chodila na terapiu tak aj ona mi potvrdila ze niektorym zenam co ma skusenosti im pred menzesom sa niekedy prechodne zhorsia priznaky pp,niektore kocky pred tum obdobim a pocas neho musia brat nieco na ukludnenie.Ja sama som mala niekedy s tym problem najprv som nevedela a dost ma to stvalo ale potom som uz vedela co mam robit.Teraz je to uz v pohode uz iba malokedy sa mi stane ze mi je blbo.Zvlastne je ze sa to upravilo uplne same.Tak ako prislo tak aj odislo.Vies lebo mne nerobili ad dobre tak som ich ani nejedla len nieco na ukludnenie obcas aj ked ma lekarka presviedcala ze bez ad to neprejde a ja som tvrdohlava aj tak to preslo a nakoniec uznala ze kazdy sme iny a na kazdeho plati nieco ine.Ved aj lekari su len ludia a nestaci dat kazdemu lieky s tym ved to musi pomoct...tak vam zelam prezite pekny den aj ked uprsany ved slnko raz vyjde