Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
No, dnes som sa slavnostne objednala. Chcela som u psychologa, ale najblizsi termin bol 7.2. a bolo mi povedane, ze v zahranici sa caka aj par mesiacov, takze to nemam tak zle. Tak som skusila rovno psychiatra a termin mam 31.1. Je mi dost zle, som zvedava, ako to dovtedy vydrzim. Ale na druhej strane, tieto pocity velmi dobre poznam, mam ich uz par rokov ked mam zle obdobie a to je zrovna teraz, tak viem, ze sa mi nic nestane. Len keby mi hlava nepraskla. Predstavte si, ze vcera som mala problem prejst okolo baraku so psom. Roztriasli sa mi kolena a myslela som, ze tam odpadnem. Bojim sa, ze sa mi to sakra vracia aj s atakmi. To nechceeeeemmmm
Dakujem adrinkas. To ja budem bojovat, to viem, aj ked mam pocit, ze niekedy uz vazne nevladzem, mna zivot strasne bavi, mne je tu dobre...:o) Mam zopar konickov, ktorych by som sa nevzdala za nic na svete a chcela by som mat teraz babo uz konecne. Nechcem brat tabletky, hlavne kvoli tomu. Tak skusim vyhladat dakeho psychologa. Hlavne nech mi poradi ako zastavit tie myslienky. Prajem vsetkym pekny den, svieti slniecko vonku, snad sa nam ulavi.
rita.. budes potrebovat vymenny listok od obvodneho lekara.. to ale vymysleli kravinu s tymito listkami... ale skus najskor psychologa, alebo psychoterapeuta, ja som tam bola sice len raz, ale dala mi rady ohladom spravneho predychavania a uvolnenia sa...my to zvladneme, ked s tym bojujeme... vidis on nebojoval, a pritom na pohlad by si povedala, ze totalny flegmatik bol, ale to je zivot...
Och adrinkas, to mi je strasne luto s tym kamaratom...:o( Je to hrozne. Takze budem spokojna s tym, ze je to vo "vzduchu". Mne ta kniha este neprisla, napisali mi z toho shopu, ze ju cakaju od dodavatela. Ved este chvilu pockam. Vcera som si kupila DVD od SME Joga pre zaciatocnikov. Pojdem to vecer vyskusat. Inac, napisala som na jednu linku a tam mi povedali, ze tato nasa porucha je aj v kompetencii psychologa. Mate s tym dake skusenosti, ci je lepsie zajst za psychiatrom rovno? Uz by som sa tam mala vybrat. Budem potrebovat listok od praktickeho lekara? Mala by som sa uz po tych rokoch k tomu odhodlat, lebo mam pocit, ze uz nevladzem. Aj som si vcera poplakala a to som uz velmi davno kvoli tomuto nerobila.
ahojte moji... ja si tiez hovorim, ze je to vzduchom...tiez mam naprd obdobie.. i ked vcera som sa poobede mala celkom OK, ale potom som sa dozvedela, ze kamarat spachal vcera samovrazdu a zase mi je zle...rita, tiez mam super pracu, perfektny plat, dobre postavenie, rodinu zdravu a toto k tomu, aby som sa nestazovala :-))) inak vcera mi dosla ta kniha, zacala som ju citat, ale nevladala som moc, po tom vcerajsku...
diky Pamela, som rada, ze v tom nie som sama. Ani dnes mi nie je bohvieako. V hlave citim take klasicke cudne tlaky, a som akoby vo sne. Jaj, to bude zasa den. Ale idem si spravit caj a snazim sa tie dotierave hnusne myslienky odohnat. Rozmyslala som nad tym, co by som mala vo svojom zivote zmenit, aby mi bolo lepsie. Zistila som vsak, ze neviem, preco to momentalne mam. Mam skveleho priatela, ktoremu som ale este o tomto nepovedala. Mam strach, co povie, ale skor sa bojim, aby sa nezacal o mna strasne bat. Aj tak je velmi starostlivy. Robim si externe skolu, co ma bavi a pracu mam bezstresovu, dobre ma platia,...:( clovek by povedal, ze mi nic nechyba. Tak asi preto mi osud supol toto...xixixi:( Ale ja sa nedam. To si hovorim uz 7 rokov...
Rita nic si z toho nerob aj ja som nato podobne neviem ci tobude tym splnom alebo predmenstruacny syndrom alebo je to vo vzduchu.Dajako to musime zvladnut a hlavne predychat aby na nas nechodili tie zvlasne stavy.Ja som mala len ataky predtym nez som brala AD a ked sa neco vazne udialo a tento tyzden to z nicoho nic namna prichadza a to hlavne v noci okolo tretej ale snažim sa mysliet pozitivne a odohnat tu potvoru aby som nemala atak a zasa neumierala.Takze to bude asi fakt dakde vo vzduchu lebo som nebola ani v strese.
ahojte, ako sa dnes mate? Mne je dnes vazne hrozne, uz zacinam vymyslat, ako sa zajtra vyhnem tomu, ze musim ist do prace. Akosi mi ubuda sil na boj s touto potvorou. Tak strasne sa toho chcem zbavit, tak preco sa ma to stale drzi ako kliest? Uz som aj rozmyslala nad navstevou dakeho odbornika, ale vazne neviem, ako sa tam dostanem...sama...asi umriem dakde po ceste....xixi..:( Ja viem, ze to nie je do smiechu, mam dnes proste zly den, mozno sa zajtra zobudim a vsetko bude lepsie. Chcela som sa spytat, ci aj vy mate take myslienky, ze sa bojite toho, ze sa prestanete ovladat, ze sa proste idete zblaznit? Alebo tak? Tento tyzden ma to strasne drzi, neviem, co mam robit a ani sa mi nedari odohnat tie myslienky.
ahoj Pamela... takych nas je tu viac s tymi istymi problemami ako ty.... tiez som velmi pribrala,ked som zacala brat AD, ale teraz to ide pomaly dole, hlavne si davam pozor kolko toho zjem.. a tie kotrmelce srdca, to je tiez moj problem... celkovo mam teraz naprd obdobie... vcera som zaspala o pol deviatej a spala az do rana... uz aby to bolo za nami...
Cauko všetci s PP.Tiež sa liečim už 3 roky na PP.Predtym som brala paroxetin 1 tbl. a lexaurin podla potreby. Teraz berem seroxat tak isto .Po roku som pribrala cez 10 kila,mendzes mam tak na 45 pricom mi predtym chodil pravidelne na 30 a mam aj občasne extrasystoly to su tie zname kotrmelce srdca.Ma niekto podobne problemy a kedy ich ma.