Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

pamela

Caute moji mili.Ja si nemyslim že prave ryby by sa mali jest.Malo by to byt skor niečo co ma veía serotinu a to banany ,oriešky čokolada a ešte aj niečo čo posilnuje nervy ako musli,ovsene vločky či celozrnne pečivo.Ale ta strava to je len taka fakt mala dopomoc tych našich problemoch.Rita tiež som mala tie problemy že som nemohla sama chodit vonku no ani doma som nemohla byt sama ale nikto o tom nevedel len moja mama lebo ona tiž tym prešla v mladosti tak ma vie pochopit.Vždy som si namyšlala že odpadnem alebo sa mi niečo stane ked budem sama.Tiež som nemohla chodit do obchodu a cestovat v autobuse.Mne to začalo pred 6timi rokmi ked ma začalo boliet v predu na lavej strane od chrbtice a som si myslela že som dostala infart a zomieram.Potom som sa začala sledovat a tak sa to pekne rozvinulo.Obvodačka mi dala neurol a len mi hovorila nech si nic nenamyšlam a to bolo všetko.Potom som prežila par pohrebov, svadbu,tehotenstvo aj porod bez liekov len sebatriznenim a ked mal maly rok tak to všetko vypuklo až do atakov a hypertenzie.Vdaka AD a psychoterapii som sa z toho dostala a to mi tak trvalo asi 3 roky.A hlavne sama si musiš pomoct.Nehovorim že som vyliečena lebo ked ma začne boliet hlava alebo trpnu ruky alebo chrbtica už su tam myšlinky že čo ked... ale snažim sa ich odohnat.A hlavne snažim sa mysliet nato ako si napr. prerobim kuchynu a čo si kupim atd...A treba si povedat že to nič nie je že je to len atak a nech vypadne z mojej hlavy.Moj manžel o tom ani nema potuchu len vie že chodim na psychiatriu a že mam dajaku depku ale ten kto to neprežil ako mi ani tu chorobu a tie stavy ani nepochopi.Tak sa len všetci držte a hlavne neprepadat panike aby sme prežili v pokoji aspon vikend .

rita

No, to nepojde, ryby jest nesmiem, som na ne alergicka. Robili mi potravinove testy este ako decku. Nieco ine? Co maju ryby, ze je to take dobre? To budu mat aj dake ine potraviny...:) Diky Milos

rita

este som sa vas chcela spytat, ci nahodou neviete, ktorym potravinam by me sa mali vyhybat a ktorych viacej papkat? Nieco som sa snazila najst na nete, ale moc sa mi nedarilo. Iba klasicke, ze kavu nie. Tej som sa vzdala uz davno, vazne mi nerobila dobre a vraj banany by sme mali papat. Inak nic viac neviem.

rita

To som rada adrinkas, ze je ta kniha taka dobra. Uz sa na nu velmi tesim, mne stale neprisla. Ale ved nevadi. Drz sa na tom pohrebe, to zvladnes, vonku svieti krasne slniecko, len skoda, ze fuka, ale to bude dobre.:o)

adrinkas

caute moji mili panikari... konecne mame piatok, to mi pridava super naladu.. ale na druhej strane dnes je ten pohreb, dufam, ze tam neskolabujem.. :-)rita, ani ja som to nikomu nepovedala v mojom nasjblizsom okoli a velmi mi pomaha, ked si takto i ked anonymne o tom s niekym pokecam... inak vcera vecer mi bolo fakt dobre.Milos, citala som tu knihu,priam hltam stranu za stranou a myslim, ze je to o mne a dufam, ze si osvojim tie rady... a inak momentalne beriem lieky, ale nejak sa to nezlepsilo, ja uz viem ze si to robim len sama... povedzme si nic nam nie je, sme stastni,zdravi a kraaasni.. cmuk

rita

no, ja som mala pred par mesiacmi daky skrat a povedala som to rodicom. Vlastne okrem nich to nikto nevie. Ani terajsi priatel, ani predosly a to sme boli spolu 4 roky. Len sa mu zdalo cudne, ze musi vsade chodit so mnou...nemala som odvahy to povedat. A uprimne povedane, ani s rodicmi to nedopadlo najlepsie. Vlastne mi asi ani neveria. Zevraj aj horsie veci sa stavaju a hotovo a ci si nevymyslam. No, co mam na to povedat. Priatelov mam vynikajucich, ale asi sama mam proste blok o tomto hovorit. Myslim z oci do oci. Mozno by som to mala povedat aspon priatelovi, ale co si pomysli? Aj ked v hlbke duse viem, ze to isto pochopi, len sa bude strasne bat a trapit. Asi toho som ho chcela uchranit.

rita

Dik Milos, mas pravdu, musim sa naucit mazat, asi ako z PC, ze? A zacvicim si tu Jogu, co som si predvcerom kupila na DVD, to mi pomoze a potom sa budem ucit na skusku. To ma tiez zabavi. Som moc rada, ze si tu Milos, aj adrinkas, aj vsetci ostatni, vazne. Kedysi to bol hrozny pocit, ze take nieco mam urcite len ja sama a nikto iny. Moc to pomaha....;o)

rita

dakujem mockrat Milos, pracujem teraz sice, ale vytlacila som si daku relaxaciu vcera z netu, skusim aj to od pana Praska, to je tusim to, co mi ty spominas. Moc mi to nejde, ale viem, ze nato treba trening. Neviem co mam robit, dnes som zostala doma a pracujem z domu, lebo som proste nebola schopna ist do prace. Tak ale co spravim v pondelok? Asi zatnem zuby a proste tam pojdem a keby nieco, snad ma tam niekto pozbiera...:o( Inac, chcela som sa vas spytat, medzi tie vase dotierave hnusne myslienky patri aj to, ze co ked to na vas kazdy vidi a co ked dostanem aj daku inu psych. chorobu, napr. paranoiu? A tak....to je hrozne. Ale nesmiem na to mysliet, ja viem, tesim sa na zajtra, idem na vylet, tak ho snad prezijem v zdravi, ale vazne sa nanho tesim, tak to ma trochu drzi nad vodou.

washita

Pekny den vsetkym. Mam taky napad, co keby sme sa stretli jedneho pekneho dna a porozpravali sa o nasich problemoch pri dobrom caji?