Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Milos, s tym partnerom to by bolo na dlho, nie je to jednoduche a nerada o tom hovorim, aj ked toto je viac menej anonymne... a vdaka za rady, pozerala som tu jogu a idem sa prihlasit na kurz :-)uz mi je trochu lepsie, ale fakt som doobeda mala strasnu slabost na celom tele, zase som sa dobre zlakla... a pravda, vzdy prestavam pritom poriadne dychat a tym sa to zhorsuje... som vdacna za taketo fora... :-)
Yoga a thai chi, kontrola dychania pri cviceni su velka pomoc pri odstranovani hyperventilacnej tetanie.
Kofi, ja nechcem zniet nijak vedecky, v podstate mi to moze byt ukradnute, co si o mne jednotlivci myslia.
Trezalka(cesky)=lubovnik bodkovany(slovensky)=St Johns Wort(anglicky)=hypericum perforatum(latinsky)
dakujem, predychavam a je to o kusok lepsie... ja som pracu menila pred nedavnom a mam pocit, ze vtedy sa to zacalo zhorsovat, velmi mi chybaju ludia z byvalej firmy, to sme boli ako rodina....a doma? to je este horsie, mam partnera, ale jemu o tomto povedat nemozem, lebo ma vzdy odbije a okrem toho je to cele o nicom (nas vztah).. takze ake pozitiva??? ja viem, ze musim s niecim zacat, chcela som zacat hrat tenis, ale neviem, ci to zvladnem...
Jeste neco, ten tajemnej vyraz St Johns Wort znamena Trezalka teckovana... kdyz chces znit vedecky, radeji vol rozum
RNG: JE to teorie (resp. hypoteza) a jen tak mmch, prekursor 5-HT serotoninu neexistuje, je to totiz receptor :D
Dufam, pre istotu zavolaj
Milos, ja tu neservirujem ziadne teorie ale nazory a klinicky overenu prax tisicov lekarov, ktory liecia prirodzenymi prostriedkami. Na ukazku, panicka porucha a fibie rozneho druhu sa napr v Nemecku liecia prevazne liekmi obsahujucimi hypericin, vytazok zo St Johns Wort. To je fakt, nie teoria
Cop sa tyka spojenia hladiny serotoninu a prijmu materialov, ktore sluzia telu ako polotovary na vyrobu serotoninu(l-tryptophan a 5-HTP) to je tiez fakt , nie teoria.
(Okrem toho to mam aj osobne mnohonasobne overene, co tu extra nezdoraznujem, lebo nie som lekar a moje osobne nazory nie su smerodajne)
tu knizku som si teraz aj ja objednala, tak som zvedava, kedy mi pride a co noveho ma nauci o sebe samej...;o))) Samozrejme, nespolieham sa na nu, ze vyriesi moje problemy, to mozem len sama, ale urcite pomoze. A adrinkas, aj ja som v praci, v praci je dobre, vzdy si to hovorim, som medzi ludmi, nie doma zavreta a tak ako hovori Milos, pomaly dychaj, vsetko bude dobre, dobre ze mas vela prace, aspon ti to rychlejsie prejde a mysli na nieco pekne, co Ta po praci caka...;o) ked uz nic ine, aspon dobry film, serial, alebo domaci milacik?