Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ahoj adrinkas, to je super, gratulujem ti k povyseniu, to je uzasne, drzim ti palce..;o) Tento tyzden som este doma, lebo mi nie je moc dobre z tych liekov, prehanalo ma strasne cez vikend a videla som rozmazane. V sobotu som si dala prvykrat celych 20mg tak ako mam brat, tak som si povedala, ze este tyzden pockam. Ale buduci tyzden uz musim nabrat odvahu a normalne fungovat. Nic sa neda robit. Ta knizka mi prisla az dnes. Tak vecer sa do nej pustim, uz sa nato tesim. Ved som na nu tak dlho cakala.
ahojte.... jani, ked si das nahodou jeden DEN dva nic sa nestane, len to neopakuj... si aspon myslim. Inak mam sa o nieco lepsie, frontin lezi bokom, normalne fungujem, az na to, ze dnes ma caka v praci "velky den".maju ma povysit, teda dufam, ze sa pritom neponizim :-)))a zase mam dovod na to, aby som si namyslala zdravotne problemy :-)ale vsak uvidime. rita, aj sa v noci pravidelne budim a predtym to nebolo az take.. ale nieco za nieco. a prisla ti ta kniha uz? pocuj a chodis do prace?
prajem pekny den. prosim vas o radu, co sa stane ak neuzijem jeden den AD alebo si dam nahodou 2? Berie Cipralex 1 rano, ale vobec neviem, ci som si dnes dala alebo nie...Mam pocit, ze nie,ale zase nechcem,aby som nahodou uzila 2 tbl. dakujem.
Ahojte :-)Díky Amanda Už sa mi termín pôrodu blíži.Mám strach ale aj radosť keď konečne uvidím svojho drobčeka :-)
Miloško som rada že ti je už lepšie. Inak ja teraz užívam Magnézium.V nemocnici mi dávali infúzie Magnézium ale keďže som ich zle tolerovala tak mi ich dali formou tabletiek. Chcela som sa spýtať užívate niekto tieto tabletky?Niekde som čítala že je to dobré na psychiku.Takže neviem.
Modlím sa za seba a za moje bábo a dúfam že pôrod a iné problémy čo ma budú čakať zvládnem.Zatial sa majte.
tak to som rada Milos, ze uz si ok..:) ja som Neurol odlozila, lebo som po nom mala velmi zle sny. A musim vam povedat, ze odkedy beriem AD, tak horsie spavam. A to ja som so spankom nikdy nemala problem. Vecer som si vzdy lahla a hned zaspala a rano som sa zobudila az na budik. A po tychto AD sa budim aj parkrat za noc. Tak snad to rychlo prejde. Inak, musim povedat, ze asi uz zacali zaberat, lebo prestavam pomalicky citit taku vnutornu uzkost. Na samostatnu cestu do obchodu to este zdaleka nie je, ale vidim to dobre.
Dakujem Amanda...snazim sa...;o)))))))
ahojte moji mili, kde ste zasa vsetci? Je pondelok, tak mate vsetci vela prace, vsak?...:o) Milos, uz si zdravy? Adrinkas, ako dopadlo stretko? Dufam, ze si si poriadne oddychla...ozvite sa, nech viem ako sa mate
Ahojte vsetci pekny spokojny den bez chorob vam zelam.Rita drzim ti palce urcite to zvladnes len mysli pozitivne.A kludne si daj ten neurol ja som sa vlastne len s nim vyliecila nejedla som ziadne ad pretoze mi bolo po nich straaaasne zle tak som to odmietla a stacil mi len neurol.Ale vies kazdy sme iny a to co mne robilo zle tebe nemusi.Len ja uz mam taku fobiu z ad ze je to diagnoza...a tu je priklad ze ked clovek chce a si nieco vsugeruje tak docielis svoj ciel.A ja som si vsugerovala ze ad nepotrebujem len nieco na ukludnenie a pomohlo.Inak magnezium je dobra vec uzivam ho obcas a medovkovy caj.Kazdy musi pocuvat co mu jeho telo vravi co je prenho dobre.Zabudli sme v tejto chaotickej dobe sa trosku zastavit a venovat sa aj duchovnej stranke a potom sa divime co to vsetko na nas prislo..veve tebe zelam super lahky porod aky som mala aj ja a to moj syn vazil presne 4kg a predpovedali mi tazky porod lebo mam uzke boky a vsetci sa divili pretoze naozaj som nemala ziadne bolesti a rodila som uplne bez utisujucich prostriedkov.Anjelikovia ma asi ochranovali..majte sa pekne idem zase nieco pracovat...
Ahoj Milos, pekne sa liec teda, to je mi luto, ze mas chripku...;o( Hm, ja ataky nemavam, posledny som mala v novembri, len sem tam citim, ze na mna ide a to dokazem zvladnut. Ale ta agorafobia a tie desne myslienky ma zabijaju. Asi si supnem ten Neurol teda, aspon zistim, co to s clovekom robi. A tesim sa k tej psychologicke, snad nebudem sklamana. Inac, bola som dost smutna dnes, ze prsalo, vyzeralo to uz na jar...aj ked som zasa nemala prehnane iluzie. Co sa tyka tej chripky, zasa je toho vela okolo nas. Uz 3 moje kolegyne ju maju. Je to strasne. Tak to poriadne vylez, je to pliaga potvorska...;o((
dakujem Liz, kavu uz nepijem a uz ani nefajcim a alkohol som pila cez vianocne sviatky a mas pravdu, nerobilo mi to dobre a to som ziadne AD vtedy nebrala. Zeby ta PP bola aj na nieco dobra?..:) Baby, v tych lepsich obdobiach, ked som toto lepsie zvladala, tak mi tiez pomohlo, ked som citila, ze to na mna ide, dat si magnezium. Ale teraz neviem co mozem a co nemozem. Doktor mi nic nepovedal. Musim sa ho spytat ked tam buduci tyzden pojdem. Kedy si davate ten horcik a beriete aj ine vitaminy, B-komplex, vapnik, alebo tak? A mozem pit ten medovkovy caj dalej? Mam ho moc rada. Jaj, ale som rada, ze ste tu. Ja by som sa mala o tomto porozpravat s priatelom, este o tom nevie. Ked je pri mne, som ako slniecko, na PP nemam ani pomyslenia. Ale nebyvame spolu a pozname sa relativne kratko, tak chodi za mnou cca 2-3x do tyzdna. Hned mi je lepsie, dakujem za povzbudenie. Ja myslim, ze to, ze sa teraz zle citim nebude mozno len z tych liekov, ae aj z toho, ze doteraz som si "klamala". ze to nie je so mnou take zle, ale kedze uz beriem AD, tak som vlastne psychicky chora a to neviem asi prekusnut. Dost sa bojim. Ale ako sa tu hovori, s chripkou ides k obvodakovi a s PP k psychiatrovi. Je to choroba ako kazda ina. To sa snazim samu seba presvedcit. A som rada, ze som s tym zacala nieco robit, aj ked sa tak momentalenenecitim...:(