Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ahojte vsetci, som rada, ze ste sa viaceri ozvali. Ja som si tiez zo zaciatku len prispevky citala a nezucastnovala som sa debaty, ale verte mi, je to lepsie a lahsie, ked viete, ze v tom nie ste sami a su tu dobre dusicky, ktore vedia zdvihnut naladu. Je tazke pochopit, ze nie ste ziadni blazni, ani ja nie som a ani nikto z nas. A to, ze berieme AD, tiez neznamena, ze ich budeme brat cely zivot, alebo ze sme cvoci. Toto su 2 veci, ktore som sa snazila teraz dost dlhu dobu vstrebat a uz sa mi to podarilo. Precitala som toho dost a tejto poruche aj vdaka Milosovi (ta kniha je vynikajuca) a zacala som na sebe pracovat. A musim povedat, ze tie AD zacinbaju zaberat. Necitim taky vnutorny strach, aky som citila poslednych par rokov. Uz len prekonat ten "blok" v mojej hlave, ale postupne pomocou psychologicky zvladnem. Kupila som si lanovy olej, lebo je to dalsi sposob ako mozgu dodat omega-3, nakolko preparaty v lekarnach su vyrobene len z ryb a tie ja nesmiem. A hlavne ten pokoj a klud a vsetko brat s nadhladom. Tento vikend som bola u priatela na dedine. Bolo mi skvele, ako keby som ziadnu PP ani nemala. A ten stav si mienim uz udrzat. Nikabb aj e24 aj deny, nebojte sa vyhladat odbornika. Potrebujete listok od praktickeho lekara, aby ste nic neplatili, tak ako hovori amanda. A nebojte sa spapat tie AD, ja som sa velmi dlho bala a nemala som dovod. Ulavi sa vam a vsetko bude casom dobre. Predo mnou je velmi dlha cesta este, ale dolezite je na nu vykrocit. A mat tych spravnych ludi okolo seba. Ked uz nikde inde, tak na tomto fore. Lebo kto to nezazil, nikdy nepochopi, ako vam je, aj ked sa velmi snazi. Drzim vsetkym palceky a prajem krasny den, aj ked to tam vonku tak nevyzera....uz som sa tesila na poriadnu jar a toto pocasie sa mi vobec nepaci...;o(
Chcela by som poradiť..., v poslednom case som velmi vypata, nervozna, neviem sa uvolnit a mam problemy so spankom, ale najviac ma trapi to, ze zacinam mat takyto nepokoj a strach aj ked idem do spolocnosti ludi, ktorych nepoznam, celkovo ked mam niekam ist. Zazili ste niekto nieco podobne? Ako sa s tym vysporiadat? Mam vyhladat odbornu pomoc? Trva to priblizne dva mes. a mam pocit, ze sa to stupnuje. Dakujem
e24 ja som chodila dvno k psychoterapeutke dala mi na nu kontakt lekarka a bolo to dobre lebo som nic neplatila.Mozno by bolo dobre keby si sa opytala tvojho lekara vies aby si nemusela nic platit.Lebo asi takto ked chces ist sama asi by si platila .Neviem ci sa od vtedy nieco zmenilo lebo ja som chodila k psych.asi pred 4 rokmi.A fakt to bolo dobre hlavne som sa ukludnila a pochopila ze to nemam len ja ale vela ludi lebo som si myslela ze len ja som taka divna..naucila ma dychove cvicenia rozobrali sme aj moj sukromny zivot ale chcem povedat ze bolo to dobre ale to neznamena ze odo mna pp hned odisla este aj dnes to obcas na mna pride ale zase odide a clovek sa nauci hlavne pracovat sam so sebou a musi sa spolahnut aj sam na seba pretoze cely zivot ta nikto nebude drzat za ruku a treba aj sam so sebou zabojovat.Ale je dobre aby ta psycholog naviedol tym spravnym smerom..
Ahojte vsetci.Klasika rano si pijem kavicku a vzdy ked mam cas tak tu nakuknem.Rita drzim palceky a je super aspon budes vediet ci to sposobuje stitna zlaza ci nie.Aj mna to uz napadlo citala som niekde o tom ale vies kym sa niektori lekari rozhybu..Milosko mas pravdu treba relaxovat a nestresovat je mi aj do smiechu teraz som nastupila do novej prace a tak som sa vystresovala ze od strachu mi prislo zle ale nejako to potom preslo ale bola som riane vyplasena dlho mi uz nebolo blbo.Dlho som robila doma a ten pocit ze ako bude a tak ci tam nebudem mat stres ved uvidim ked nieco odchadzam..denny viem ze to musi byt velmi neprijemne ja sama som presla niecim podobnym len nemala som strach z ludi len strach ze to vstci budu na mne vidiet ze mi je blbo a bala som sa niekam ist lebo vzdy ma to prepadlo z nicoho nic.Vies najlepsie je s tym nieco robit nejaky psycholog,ktory ta usmerni a vela veci vysvetli pripadne psychyater ved mas priklad aj rita uz zacala s psychologom a urcite ju to povzbudilo a utvrdilo ze nie je blazon.Ved nikto z nas tu nie je blazon a treba hlavne vediet a pochopit co nam je a ako sa toho zbavit.A tu je tolko dobrych dusiciek vedia poradit povzbudit podelit sa zo skusenostami a cloveka aj nasmerovat tym spravnym smerom.Tak sa tu zatial drzte a vsetkych ostatnych adrinkas veve no proste vsetkym vam prajem peknu nedelu pa
Ahojte vsetci!Aj ja sa pridavam k vam do klubu.Uz nemam chut s PP sama bojovat.Prosim vas,mozte mi dat kontakt na nejakeho dobreho psychologa v BA.Inak velmi ma povzbudzuju vase prispevky (amanda,liz,rita,adrinkas,milos...)Davaju nadej,ze to bude a musi fungovat aj bez strachu.Nejako sa z toho vylizeme.Tak si drzme palce!!!
ano, bolo mi povedane, ze velmi casto sposobuje taketo priznaky ako mame my hyperfunkcia stitnej zlazy. Busenie srdca, prilisne vypadavanie vlasov, potenie, studene ruky a nohy, pocit chladu, ci tepla (aj ked ostatni su v pohode), pocit hrce v krku pri prehltani, zrychleny metabolizmus,uzskostne stavy....tak idem v utorok na vysetrenie, uz sa tesim a ked to bude z toho, tak ma trafi slak, ze som nebola na niecom takom pred rokmi a ked je v pohode, tak mam "len" cistu PP. Adrinkas, som velmi rada, ze sa citis uz lepsie a uvidis, ze stale to bude len lepsie a lepsie az sa toho uplne zbavis..;o))
ano moja, je nas vela.. ale to my zvladneme. dnes som bola na kontrolu a povedala som, ze sa citim lepsie, tak uvidim dokedy mi to vydrzi :-)) inak v podstate vsetko po starom. rita ja tiez som nebola na vysetreni stitnej zlazy, ani raz.. mozno aj v tom nieco bude ....
dakujem adrinkas..;o) prave som prisla od psychologicky. Akoby som sa znova narodila. Je mi ovela lepsie. Pytala sa ma na vsetko mozne aj nemozne, co sa ma ani bezni lekari nepytali a nechapala, preco mi nespravili vysetrenie stitnej zlazy a nedoporucili rovno k psychiatrovi a nechali ma tak dlho trapit. Lebo ved diagnozu som si nasla na nete a psychiater mi ju len potvrdil. To je vtipne. Tak teraz len vylucit alebo potvrdit funkcnost stitnej zlazy a sup, ideme na sebe pracovat. A uz som precitala 100 stran z tej knihy, je uplne super. Prajem vam krasny den, slniecko svieti a este jednu vec vam poviem. Pani doktorka mi povedala, ze z 10 novych ludi, co k nej pridu, ma 7-8 z nich panicku paruchu. Ze je to strasne rozsirene. Takze je nas veeeeelaaaaaaa...;o))
rita, len sama najlepsie vies ako ti je a na co sa citis. urcite zo zaciatku si budes pripadat ako "mechom prastena", ale potom ti bude lepsie, ver mi. ja viem ze to nemam zazehnane, ale konecne je mi lepsie. a vdaka za gratulacie, uvidim co z toho v konecnom dosledku vznikne.inak magnezko som mavala vacsinou sumive, ale kupila som si tablety a sa mi zda, ze je to lepsie. drzkam palce.