Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ek: AD beriem druhy mesiac. Prve 4 dni som brala 1/2 a potom celu tabletku rano. Prve cca 3 tyzdne to nebola ziadna slava, zlepsenie ziadne, k tomu hnacky, pocit na vracanie, krutila sa mi hlava ako diva, ci pri 1/2, ci pri celej. Videla som rozmazane a za volant som si ani nesadla, to je jasne. Ale postupne to prestalo. Vsetko zmizlo, az na jednu vec: vobec ziadna chut na sex, o tom najkrajsom ani nehovorim. Ale inak je to uplne super. Mozno ti tie lieky nesadli, alebo mas slabu davku. Skus sa o tom porozpravat so svojim psychiatrom. Drzim vsetkym palceky...:)
ANDREAB...tu knizku si fakt zozen, je v nej viac dobrych rad. relaxacne metody, autogenny trening + pozitivne myslenie ti mozu vaemi pomoct. podla toho, co som si precital o frontine, je to anxiolytikum, ty potrebujes skor antidepresiva, kedze ti pravdepodobne chyba serotonin v mozgu. ak sa to da vydrzat najprv by som vyskusal nejake prirodne AD, ak je to ale velmi zle, treba ist k psychiatrovi, ten ti predpise klasicke AD. anxiolytika su skor doplnkova sucast, tie iba uvolnuju a ventiluju strach, stres, uzkost, ale nic nerobia s chybajucim serotoninom. na ten pomahaju prirodne a synteticke antidepresiva.
Prosim vas, mozu laxativa znicit na jeden den ucinok antidepresiv? Dakujem:(
Milos velmi ti dakujem za prispevok, vies ja uz skusam vsetko, akoby mi nic nepomahalo som zufala a snazim si najs psychoterapeuta, nezvladam svoje stavy, dookola strach kazdy den, srdce mi trepe akoby som mala zomriet. hrozne sa bojim smrti skusam pozitivne mysliet, skusam relaxovat, strach ma robi velmi slabou. pocujem svoj tep v usiach, ruky nohy mam ladove. po nemecky neviem,momentalne zijem v anglicku, no ani anglina ziadna slava. bola son na stranke pannick attak com nie vela rozumiem. uzkost mi zerie zaludok.
som v hroznom stave 4 mesiace trpim na panicku poruchu potim sa mam non stop strach bojim sa uz vsetkeho bucha mi srdce ze celou mnou trasie, triasky prebdene noci slabost urcite to niekto z vas pozna. zijem v cudzine a tu sa o cudzincov nestaraju ako im je. nema mi kto pomoct, partnerovi uz leziem na nervy, krici na mna nech sa pozbieram. doktorka z sk mi predpisala Frontin, takze februar bol pre mna uzasny pomahalo mi to no pred tyzdnom za to cele opet zacalo v horsom vydani, co som si myslela pred vianocami ze horsie to uz nemoze byt, ale je. poradte Prosim vas prosim.
RITA:ďakujem že si sa ozvala.Chcela by som vedieť od kedy berieš AD,a či si brala najprv 1/2tab. a po akom čase celú.A či pri zvyšovaní dávky ti nebolo zle alebo ako si reagovala.Vieš,ja berim od 22.01.2008 1/2 tabl.Mám neustále krútenie hlavy už pol roka.A nič mi neprastáva.Ani na chvíľu.Mala si aj ty také stavy?Čakám veľmi na tvoju odpoveď.
ahojte, moc sa ospravedlnujem, ze sa az po takom dlhom case ozyvam, ale ja som mala tolko praaaace a citim sa skvele...:)Ek, dobrala som jedno balenie Parolexu a potom som ho uz nezohnala, lebo je daky problem od dodavatela ci co, tak som si zobrala nahradu Seroxat, co je vraj to iste len iny vyrobca a rozdiel som nepostrehla. Liz, neviem, ci sa da ta kniha poslat do cudziny, skus sa spytat priamo v tom knihkupectve, uvidis co ti odpisu. Snad to nebude problem. Zlati moji, mam teraz tolko povinnosti a prace so vsetkym moznym, ze ani nemam cas mysliet na PP. Za posledne skoro 2 mesiace som mala len 2 take horsie dni, musim si zaklopat. Este nechodim nikam daleko sama, ale uz zajdem v pohode do obchodu, aj so psom okolo celeho baraku, v praci ma to chytlo len raz. Nikdy som neverila, zeby mi lieky mohli takto pomoct. Nikdy som ich ani nechcela brat. A teraz to rozhodne nelutujem. A moc pomaha aj psychologicka. A kto si mysli, ze po liekoch to nebude on, nemusi sa vobec bat. Nie je to pravda. A je uzasne, ze teraz nemyslim cele dni len na PP. Samozrejme, ze si na nu spomeniem, ale nemam to stale v hlave. Pravda vsak je, ze lieky nie su ani zdaleka vsetko, musite zacat na sebe velmi tvrdo pracovat. Velmi tvrdo, ale stoji to zato. Prajem vam krasne sviatky..;)
Rita,prosím ťa ak čítaš môj príspevok tak odpíš.Čítala som o tebe že berieš PAROLEX
Ahojte vsetci, som velmi rada z toho, ako sa vam vsetkym dari. Veve, tiez som porodila tri deti pocas mojej depresie a citila som sa vtedy vynikajuco, brala som len magnezium, deticky som dojcila do osemnastich mesiacov. Chvalabohu poporodnu depresiu som nemala. Teraz sa mi trochu zacina zhorsovat stav, ale myslim, ze je to len tym, ze teraz hodne pracujem a som unavena, stahovali sme sa do noveho domu.
Rita, najviac sa tesim tvojim uspechom. Da sa ta kniha objednat cez internet do cudziny? Nezijem na Slovensku. Drzim vsetkym palce a hodne optimizmu.
Ahojte Adrinkas a 999
Neviem či ste niekedy počuli o popôrodnickej depke.Po pôrode nastávajú v tele ženy velké zmeny.Maternica sa sťahuje do pôvodného stavu a začína sa tvoriť materské mlieko.Tak isto je to aj po psychickej stránke.Žena sa musí vyrovnať s novou situáciou a pripraviť sa na starostlivosť o maličké.Preto nastávajú výkivy. U mňa sa psychický stav po pôrode zhoršil preto lebo som ešte predtým ako som otehotnela užívala AD. Počas tehotenstva som žiadne lieky na odporúčanie doktorky nebrala.Tehotenstvo som zvládala po psychickej stránke celkom dobre.Záchvaty paniky sa mi v tom období neobjavili.
Inak som s tým rátala že sa mi to zhorší ale nečakala som to tak rýchlo.Mala som depresiu a úzkosti sa mi začali zhoršovať.Preto mi doktorka navrhla aby som prestala kojiť. Bála sa o mňa ale keď som začala užívať AD psychický stav sa mizačal zlepšovať.
Myslím že sa nebojte mať bábo- ono vám prinesie veľa radosti :-)Pokial sa bojíte otehotnieť skúste sa opýtať na názor svojho psychiatria.Mne moja psychiatrička povedala že sa mi to môže zhoršiť ale aj zlepšiť.Veď nič nie je také krásne ako keď držíte na rukách svoje bábo a si poviete že sme to zvládli.Ono aj tie úzkosti potom odídu samé. Verte nie je to ľahké ale o to je to krajšie keď sa snažíte napredovať dopredu.