Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

RNG

elesar, cisty lososovy olej obsahuje na jeden gram zhruba 120 mg EPA a 80 MG DHA. Co na take zlozenie hovoria tie studie na depresiu?
Okrem toho su tam vitaminy A a D, oboje spojeje so zlepsovanim nalady. Nedostatok D je uz davnejsie znamy, ze sposobuje depresie(nedostatok slnka je hlavny dovod, ale pridanim vitaminu D sa ludom nalada zlepsila, pravdepodobne je to pre jeho vplyv na hospodarenie tela s vapnikom?)

andreab

Elesar:prajem pekny vecer, dakujem za rady, zabudla som ti este napisat ze naposledy som brala velafax, ten vychytava aj noradrenalin a stymto liekom to dopadlo najhorsieprva hodina po uziti celkom fajn a potom to zacalo. citila som palenie v zilach horelo mi telo, odrazu som sa spotila a odpadla, avsak partner povedal ze som dychala, po brebudeni som sa hrozne bala a do rana nespala, mozog pracoval na plne obratky.tie knihy je vraj tazko zohnat, tak neviem kedy ju obdrzim. Dnes som bola u obvodneho lekara, tak mi vypracuje nejaky "program" a odporuci k psychoterapeutistovi,kedy to bude neviem. tu sa tak strasne dlho caka.Dnes som mala jeden z mala Lepsi Den, nebolo mi zle, ani busene srdca a hlavne ez strachu, trosicku pocit uzkosti ale len taky"vanok". tesim sa ako male dieta.ale viem ze burky este pridu, mozno s tvojou pomocou a vas vsetkych ktori ste na tom podobne to budem mozno lepsie zvladat. Dakujem...

jaja

dakujem elessar za povzbudenie.
rady z vlastných skúseností ľudí, kt. niečo takéto (o čom je táto téma) prežili, sú najcennejšie, môžem sa od vás veľa naučiť, ako to ovládať... skúsim si zohnať aj tú knihu....

elessar

JAJA...uz chapem, treba skusat ako sa da a nepoddavat sa tomu, nepodladnut, ked pridne atak, ale ho "skrotit" - tu je vazne dobre to autogenne cvicenie, co som pisal uz na inom fore...v tej knizke je to vsetko vysvetlene lepsie.
+ ten program je tiez fajn...treba ignorovat negativne myslienky a nahradit ich pozitivnymi.
len tak dalej, uvidis, ze to zvladnes a bude lepsie :)))

elessar

ANDREAB...brala si toho fakt dost...skusil by som na tvojom mieste najskor teda radu RNG a zacal uzivat potravinove doplnky, ktore nie vychytavaju serotonin (ako synteticke AD), ale dodavaju telu latky potrebne na jeho tvorbu.
...rebehol som si vsetky tie tvoje lieky cez web. zaujimave je, ze vsetky su "selektivne inhibitory" (nenasiel som remod, pri remerone nebolo info, rivotril je anxiolytikum, nie AD). skus sa poradit s lekarom, nech ti pripadne skusi predpisat "neselektivny inhibitor". a odteraz uz iba moje domnienky, pretoze sam sa v tom poriadne nevyznam, treba sa urcite poradit s lekarom: selektivne inhibitory vychytavaju serotonin, neselektivne vychytavaju aj ine neurotransmitery - napr. noradrenalin (takymto antidepresivom je napr. ixel, ktory uzivam aj ja). moja hypoteza (moze byt uplne nespravna - preto sa treba urcite poradit s lekarom) je: co ak ti nechyba len serotonin, ale tiez noradrenalin. mozno toto je tvoj problem...ale to skutocne iba hadam.

elessar

RNG...pisem len to, co som si precital...podla tej knihy, ktora je tu spominana (napisal ju psychiater cerpajuc z renomovanych vedeckych lekarskych casopisov) existuju studie, ze AD efekt vytvara prave EPA, naopak DHA tento efekt potlaca. ale v podstate kazdy rybi olej, ktory som doteraz na trhu objavil obsahuje aj EPA aj DHA, len niekedy v inom pomere.
tomu psychiatrovi sa vo vlastnej klinickej praxi podarilo u niektorych pacientov dosiahnut nie potlacenie, ale odstranenie!!! depresie. samozrejme moze ist napr. o placebo efekt, ale experimentovat s omega 3 nie je skodlive, nakolko je to vyborny doplnok stravy ci uz pre choreho alebo zdraveho cloveka - ziadna syntetika, cisto prirodny material.

jaja

elessar- zlý prístup- pripúšťam si negatívne myšlienky (zaujal ma program na vymazávanie týchto myšlienok, kt. si "nainštalujem" do mozgu), taktiež ked mám atak, tak sa tomu niekedy poddávam, a to trvá dlhšie, chce to väčšiu sebadisciplínu asi. knižku som ešte nezohnala. a st johns worth je dobrý, zaberá...:-)

RNG

Serotonin mozno zvysit alebo dodanim materialov(polotovarov) na serotonin ako L-tryptophan a 5-HTP(potravinove doplnky),
alebo nedovolit mu zaniknut(SSRI=selective serotonin reuptake),
na co je dobry prirodny St Johns Wort a plno syntetickych, ktore ale maju skodlive bocne ucinky.
Ak zijes v Anglicku, obrat sa na
www.hollandandbarrett.com ti maju 5-HTP od toho isteho vyrobcu, ako moje obchody na Slovensku. Tiez dobry B-12 pod jazyk(sublingual) pripadne zmes Stress-B plus C na tie dni, ked sa to na teba "vali"

andreab

Elessar:Ze niet za co dakovat?Za kazde jedno pisenko mienene zo srdca.Dakujem este raz. Zijem s detmi v anglicku. Tak co sa pametam bol to Fevarin, potom seroxat, citalopram, cipralex,remod, remeron, rivotril- ten som brala rok potom mi ho pomali odpisali,apaurinove injekcie,B12,a pol roka bez liekov a vratilo sa to. tak mi dali st.jons wort. Nic. vraj zle reagujem na vychytavace serotoninu. pravdepodobne nemozem brat AD.Rok zaspavam len na zopiklone.2 mesiace pauza a opet.dali mi Sanval ale po precitani nez.ucinkov ja sa uz bojim brat lieky. naozaj som zufala.este chcem ti napisat ze ta uzkost je den aj noc to akoby neboli ataky ale jeden obrovsky ktory nechce z tela von.dakujem za mail, budem to skusat. kniha by mala dojst koncom tyzdna ak mi ju zajtra zozenu a hned aj poslu. vela pozdravov a uspechov...

RNG

Elkessar, neviem, ci prave EPA pomaha na depresie, ale DHA je prave zlozka potrebna na vytvaranie obalu nervov, myelinu a je v pripade nervovych problemov pravdepodobne dolezitejsia. Hlavne pri bolestiach(zapaly nervov a ich poskodenie).
Tiez pri vyvoji dietata, preto sa dnes pridava potichu aj do kojeneckych vyziv a deti sa rodia statisticky s vyssim IQ!

Najčítanejšie články