Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
JAJA...co znamena zly pristup??? ako vies, ze tvoj pristup je zly??? zohnala si si uz tu knizku??? a ucinkuju je ti lepsie po tych prirodnych AD???
ANDREAB...dakovat nie je za co, sme v tom vsetci spolu, aj ked kazdy sa s tym svojim problemom bori sam :)))
v tej knihe ti odporucam hlavne cast "koherencia srdcoveho rytmu" - najdes tam velmi jednoduche autogenne cvicenie, ktore je ale ucinne hlavne pri atakoch, ked si ho trosku nacvicis.
niekto hlada tie spravne AD roky, takze to chce trpezlivost aj ked viem ze pri takych problemoch chce clovek pomoc hned. ake AD si uzivala??? spomenies si na nazvy???
ta lekarka, co ti ich predpisovala je zo slovenska, alebo chodis k lekarovi tam kde si...kde to vlastne si??? :)))
ja teda odbornik nie som, ale viem, ze anxiolytika pomahaju zmiernovat stav, ale na jeho predchadzanie treba dodat serotonin a ten dodaju iba AD (mozno by som na tvojom mieste skusil nieco na prirodnej baze).
z tvojich pismeniek citit, ze na tom nie si moc dobre, takze ti nejdem radit metody, ktore mne pomohli ako pozitivny pristup, meditaciu a pod. ty potrebujes najprv doplnit serotonin a az nasledne to zastabilizovat aj psychicky.
co ti poradim - a najdes to aj v tej knizke - je nejaky aerobny sport - aspon 3 krat tyzdenne po pol hodine + skus uzivat omega 3 mastne kyseliny - lanove semiacka a tiez rybi olej (predava sa v kapsuliach ako vyzivovy doplnok) - dobre sa pozri na letacik alebo krabicku - musi obsahovat viac EPA (kyselina eikozapentaova) ako DHA (kyselina dokozahexaenova...cim viac EPA v pomere k DHA, tym lepsie) + na mail ti posielam v skratke to autogenne cvicenie...dufam, ze to pochopis z mojich pismeniek, ak nie, pockaj si na tu knihu, tam sa dozvies ako a preco.
drzim palec...nech je ti co najskor lepsie.
Ahoj Rita.Diki za odpoveď.
po prečítaní diskusie na tejto téme, so skvelými radami, kt. si zoberiem k srdcu, som sa rozhodla prispieť aj ja, lebo som pri čítaní vašich príspevkov prišla na to, že robím pár chýb...
ja neviem, čo mi je, začalo sa to užívaním hak, a pokračuje to po vysadení 3 mesiac (Obvodný lekár to charakterizoval ako zo stresu, že fyzicky som zdravá)- búšenie srdca, únava - pocit na odpadnutie, studené končatiny, hlavne v situáciách, v ktorých som zlyhala už, alebo na miestach zlyhania (voláte to atak), alebo ked sa mi niečo nepozdáva, je to tu zasa... jediné čo užívam je st johns worth a niečo na úpravu hormonov... ja neviem, už som uvažovala aj o návšteve psychologa- nemám odvahu... chcela by som to zvládnuť sama, ale zatial mám ZLY PRISTUP!!!:-(
Dajukem za rady elessar,pozdravujem vsetkych kotri prispievaju na tieto stranky. . AD mi za rok vyskusali asi 4 ani jedne mi nesadli viem ze po tyzdni nemozem cakat uspech, ale za 3 mesiace by mali vedl.ucinky ustupit, hrozne mi bolo zle odpadavala som od ad preto lekarka volila frontin-nieco lahsie, beriem ho 2 mesiace po prvom tyzdni prisiel uspech bum uzkost je prec,letala som od stastia, ze tie hrozne pocity su prec, opet som bola dobra mamicka svojim 3 detom a starostliva partnerka, no ako som uz pisala pred 2 tyzdnami sa to vratilo v horsom vydani,uzkost zo zaludka presla do hrude, busenie srdca, palenie v hrudi a Strach.Tu knihu som si dala poslat so slovenska, tak koncom tyzdna by mala dojst. este som sa chcela spytat ci ma niekto sksenosti s liekom Sanval, ja sa uz bojim vziat kazdu tabletku co to so mnou urobi. Dakujem vam
mavala som aj predtym tocenie hlavy, alebo taky pocit, ze mi hlava praskne..:) ale to je uz v pohode, len ked ma prsat, tak to mavam, ale to mame v rodine, to je ok. A ten, kto nas obdivuje, ze berieme lieky...nema co obdivovat. 8 rokov som bojovala proti liekom a velmi som sa bala zacat ich brat. Striedali sa hrozne obdobia so znesitelnymi aj s uplne skvelymi kedy som si myslela, ze uz je dobre. Ale proste, teraz ked chodim na psychoterapiu a k psychiatrovi, tak zistujem, ze sa to proste svojpomocne zvladnut neda. Ked telu nieco chyba, tak to silou vole proste "nevyrobite". Tie lieky pomahaju dodat mozgu serotonin, je to liek, tak isto ako ked beriete antibiotika pri zapale priedusiek a podobne. A raz sa z toho dostaneme vsetci. Je to porucha, neznamena to, ze sme blazni, ani nic podobne. A to, ze maju taketo neziaduce ucinky? Ako som spominala, az na tu jednu vsetky vymizli docela rychlo a na tom som bola pripravena, tak verim, ze vymizne aj ta posledna. Pre mna je prvorade, ze ma uz neprepadavaju tie sialene pocity uzkosti hocikedy a hocikde. A to je hlavne...teraz na sebe pracujem, mam strasne stresove obdobie v sukromnom zivote a myslim si, ze to celkom dobre zvladam. Tak si verte, bude to dobre, leto sa blizi a pocuvajte Milosa, on mi dal aj s adrinkas, liz a ostatnymi mnozstvo uzitocnych rad a povzbudzujucich slov ked mi byvalo najhorsie, zaco som im strasne vdacna.
obdivujem vás, že to dokážete brať aj ked to spôsobuje také nežiadúce účinky... nebojíte sa že si na to telo zvykne???
Rita:mala si sj pred ad to točenie hlavy,alebo len slabosť?
A veľmi pekne ti ďakujem že si sa ozvala
rita povedz psychiatrovi na kontrole
o účinku AD.
Pri panickej poruche najvhodnejšia liečba atidepresíva psychiater a psychoterapia psychologom.V Portáli
vyšla-Agorafobie a panická porucha od MUDr.Praško Ján-odporúčam písaná pre pacientov odporúčam osvedčená.