Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
-odkaz odstránený- , st johns worth- kapsulky
jaja a to ten ľubovník máš v čaji alebo v čom??....lebo aj ja by som to chcela...:)
takže si myslím, že mi pomáha dostať sa do normálu, úplne- uvidíme po čase, beriem to len týžden...
nechcem to tvrdiť unáhlene, ale posledné 3 dni sa snažím s tým bojovať, formou pozitívneho myslenia a vymazávania zlých myšlienok. ked mám pocit väčšieho stresu, či napatia, dám si ľubovník a cítim sa skvele. napr. predvčerom som celý den vydržala v kľude bez neho... neviem, verím, že je to dočasné, kým sa moje telo spamätá z hak... neviem to posúdiť takto, či ma dá na chvíľu, alebo sa to vylepšuje, lebo to závisí aj od okolnosti a "denného stupna záťaže mozgu". ale som rada, že som si to objednala...:-)))
JAJA...v akom zmysle ti pomaha st. johns worth??? dava ta uplne do "normalu", alebo ti iba pomaha dostat sa do "normalu"??? (normal = stav aky si mala, kym si nepoznala depresiu)
MILOS M...nie, nechap ho zle. aj ja som si zo zaciatku myslel, ze co za premudreleho jedinca tu rozdava rady (sorry RNG), ale mylil som sa. po prve o depresii a jej fyziolgickych pricinach a moznosti odstranenia toho vie ovela viac ako ja. po druhe jeho rady funguju...vid napr. JAJA. a po tretie diskusie s nim maju pre mna velky prinos, nakolko vlastne spoznavam depresiu z inej strany ako som ju poznal doteraz. a tie otazky ohladom omega 3 beriem ako jeho rozsirovanie si vedomosti, nie ako nejake ustipacne poznamky. tak dufam, ze sa nemylim :)))
inac to o nezistnej pomoci sedi a sranda je, ze clovek si jej vahu este viac uvedomuje prave pod vplyvom depresie...asi to bude tym navalom emocii - alebo, ze by nam chcel NIEKTO alebo NIECO depresiou povedat, aby sme sa nad sebou zamysleli??? no a niektori JEHO umysel pochopime a niektori zas nie. ale to uz kecam blbosti...a mozno ani nie :)))
no som rada, že som vás objavila - hltám vaše rady o pozitívnej energii (vždy som sa považovala za realistu-pesimistu) ale za pokus to stojí...:-)
inak mne st johns worth pomáha fajne od RNG:-)
MILOS M...ano presne to je ta cast knihy o omega 3, ktoru som chcel odcitovat...vdaka, ze si si dal tu namahu a prepisal to takto do detailov.
...rovnako to bolo s depresiou aj u mna...na zaciatku som poriadne nevedel, co sa so mnou deje, dnes som aj vdaka foram na tejto stranke omnoho viac informovany, dokonca az do tej miery, ze skusam davat inym rady, ktore vo vacsine pripadov vyplyvaju z mojho vlastneho experimentovania a pomohli mi.
...no a to o pozitivnom mysleni a vsetkych tych veciach okolo bolo ako z velkej knihy :))) presne toto je cesta, ktora mne osobne pomohla asi najviac...ziadna sebalutost, ale premena negativnej energie na pozitivnu.
RNG...neviem ti teraz z hlavy odpovedat, ale ak nezabudnem, mrknem doma do knizky a napisem. pamatam si len to, ze EPA by malo byt viac ako DHA. pri mojom patrani som tiez nenasiel vyraznejsi pomerovy rozdiel ako ten, ktory uvadzas ty...ja osobne uzivam lososovy olej, ktory si kupujem v dm-drogerie, tam je pomer EPA a DHA 180mg:120mg.
ANDREAB...tak tym moja hypoteza padla :))) moznoze este otazka, ako dlho si brala tie lieky a hlavne v akych davkach. mne totiz tiez vzdy bolo velmi zle po AD, ale so zvysenim davky sa neziaduce ucinky vzdy stratili...a vyskusaj aj radu RNG ohladom tych prirodnych AD, tie by mohli byt pre teba riesenim.