Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
zaberajú na toto vaše potravinové doplnky?
andreab, hyperventilacna tetania(casto nazyvana aj nepekne-hysteria, ako keby to nebola choroba ale dusevna menejcennost)
je z nedostatku anionov CO2++ v krvi, tj aj v nervoch, kde tieto aniony sluzia ako vodic. Ked nervy nemaju dost vodicov, signaly sa neprenasaju a svaly strpnu=tetania.
Hyperventilacna sa nazyva pre to, ze ked prudko dychas, dostane sa ti z pluc privela CO2 von a v tele(krvi, nervoch) nezostane dost.
akože fakt niekedy je to TAZKE nepoddať sa, ale o to horšie, potom to trvá aj pol dňa kým sa človek dostane do normálu. najlepšie je pri prvých náznakoch ataku sa začať ukľudnovať "masírovať mozog" a vylučovať zlé myšlienky... dobre sa to píše, ale niekedy nevydá:-(
no raz sme hore, raz sme dole- včera som prežila 3 ataky, lebo sa mi to v hlave nakopilo (program na zlé myšlienky zlyhával:-(. dnes chcem na to zabudnúť ako na zlý sen!!!!!!!!!!!!!!!!
jarus: ziadaj vysetrenie MR-magneticka rezonacia hlavy, moze ist o hyperventilaciu,nadmerne mnozstvo kyslika v plucach a taktiez ako sa to stalo, mne nevyhovujuce lieky, ale to je len domienka nemusi to tak byt, ale to vysetrenie ziadaj, neuskodi tvojej dcere, ak vysledky budu v poriadku uistis sa ty aj tvoja dcerka ze po fyzickej stranke je mozog v poriadku. po psychickej je liecba zdlhava,trpim uz niekolko rokov.To vysetrenie robili aj mne po niekolkych skolabovaniach.
Jarus,
podozrieva sa chlamydia pneumonae, vnutrobunecna infekcia. Presnu priicinu nepozna nikto.
..mojej 17 ročnej dcére zistili panickú poruchu pred necelými 3 mesiacmi. Prišla, ako blesk z jasného neba. Lieči sa antidepresívami, ale vždy po pár dňoch, kedy sa zdá, že bude s avedieť s tou PP popasovať a bude ju vedieť predýchať, začne kolabovať a odpaldávať aj niekoľkokrát denne na 10-40 min do na prvý pohľad bezvedomia...kedy dýcha ako motýľ a nemôžem ju prebrať, aby vnímala... jej stav sa natoľko zhoršil, že mom. je hospitalizovaná na pedopsychiatrii, aleee - príčinu, prečo sa to stalo, nejako stále nevedia zistiť....prosím niekoho, kto má podobnú skúsenosť, aby sa podelil so mnou o rady, ako je možné zvíťaziť nad niečim, čo je v podvedomí....ako vrátiť chuť do života ??? Ďakujem.
nechcem sa chváliť, ale ma to teší, dnes som 1x zvládla atak prostredníctvom pozit. myslenia, dýchania, a mazania zlých myšlienok... a nepreťahovalo sa to pol dna, ako ked dám tomu voľný priebeh. som appy:-))) len si to udržať... som vdačná za vaše rady-osobné skúsenosti.
Elessar: uz nepametam v akych davkach boli tie vselijake lieky, naozaj,len to ze mi robili zle skusali na mnne a=aj vyssie davky aj nizsie, uz to nechcem zazit,naozaj. uz sa bojim velmi.. teraz beriem 2-3xdenne pol frontinu 0,25mg, zdrava vyziva, ale nie som velmi v obraze ohladom rad o EPA, kolko a zoho by som mala brat, na svoju vahu 45kg.jem pravidelne netrpim anorexiou ani bulimiou ale vaha ide dole. roky bola na 49-50kg za mesiac 5kg dole.nepijem, len fajcim (cigarety). mohol by si ma uvies do obrazu trochu ludovejsie? prosim. Som velmi rada ze som spoznala (cez pismenka) takych skvelych ludi ako ste vy. este by som chcela vediet ako je to : vraj ludom s panickou poruchou a uzkostnymi stavmy sa rychlo a vo velkych davkach vylucuje do krvi adrenalin co sposobuje strach. taktiez vraj vsetkym s tymto problemom hlavne zenam y mali pred nasadenim AD urobit rozbor krvi na hormony, aj preto aby sa vedelo kolko a akeho hormonu je privela resp. malo.ako znizovat vorbu adrenalinu ak tato info je praviva? Pekny vecer vsetkym.