Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
nejak tak som to myslela ako vravíš mariaa- hlavne sa nepoddávať negatívnym pocitom- ja si hovorím, že to prejde, že to sa len mozog somnou zahráva...
jaja ja mam tiez taku skusenost,ze ked si stale hovorim nemozem omdliet,nemozem tak sa mi nic nestane...ale myslim si ,ze keby to telo bolo na tolko vycerpane, ze nevladze tak ani nejake slova nepomozu,ale vela zalezi aj na tom aky je silny clovek...neviem ako si to ty myslela...
neviem s istotou, ale ked si pripustí-omdletie , tak omdlie... ale nech sa vyjadria "odborníci", ja to vravím len z vlastnej skúsenosti, ale ešte sa mi nepodarilo omdlieť...
ako zabrániť panickému záchvatu????? keď ho zistí včas, tak sa jej podarí ho predýchať, ale často omdlie a nemôžem ju prebrať !!! Je možné, že tento stav môže byť teatrálny ?
ako viem, že UZ potrebujem psychologa?
Milos M, a co s tymi PANICKYMI ZACHVATMI robit, a preco sa vyskytuju v rozvinutych krajinach???? Ako s tym bojovat??? Aj ja to mam:-((
tak aj AD sa predpisujú ako cukríky, takisto ako hak?:-) aj ked to nie je vtipné, skôr na zaplakanie...:-(
ANDREAB...pozri kusok nizsie prispevok od MILOSa, on tam cituje o omega 3 prave z tej knizky, ktoru sme ti obaja odporucili. AD efekt by mali mat 2-3g zmesi oboch kyselin (EPA + DHA, cim viac EPA, tym lepsie))...ak by si to chcela ziskat iba z rybieho oleja, musela by si toho spapat pomerne dost, preto odporucam doplnit to o lanove semiacka - aspon 2 lyzice denne.
...neviem co adrenalin sposobuje strach, skor myslim, ze nie, pretoze adrenalin je vlastne odpoved tela na strach.. ale z logickeho pohladu si myslim, ze ludia s depresiou ho maju v krvi skutocne vela, pretoze on vlastne "poziera" strach a ked ta tvoj mozog neustale dopuje strachom, telo proti nemu asi neustale bojuje adrenalinom...zda sa mi to logicke.
...o tom, ze zeny by pred AD mali ist na rozbor hormonov ci inych latok v tele neviem, ale opat sa mi to zda celkom logicke. dnes sa totiz depresiva predpisuju ako cukriky a nikto nevie, co to moze s telom narobit (rovnako ako trebars antikoncepcia, pricom o jej negativnych strankach by ti vedela isto rozpravat JAJA).
lebo ked mám atak, tak sa mi zdá, že zle dýcham, alebo že sa mi nedá dýchať, ale je to asi len môj mozog, lebo ked sa nadýchnem, ide to...
Nuz na tetaniu sposobenu nedostatkom mineralov treba extra mineraly, napr zmes na kosti.
Na ukludnenie dychania pomahaju ukludnovace, tj v prvom rade nieco na nerotransmitery(St Johns Wort, L- tryptophan, 5-HTP, SAM-e, L-DOPA, B vitaminy, acetylcholin.....)
No a samozrejme meditacia, autosugescia, joga, thai chi a podobne sebarealizacne a ukludnujuce cvicenia.