Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

[zruseny12]

ellesar,ano ja mam travenie zle,ale mne to sposobil stress nie zla zivotosprava.Teraz momentalne je to tak na 90% ok,ale musim si davat pozor stale...a je pravda,ze mam rada cokoladu,mucne jedla atd.a to moc nie je dobre tak sa tomu vyhybam,ale vies velmi dobre,ze clovek ma aj slabe chvile tak tomu podlahne.Napr.dnes som piekla zakusok a nedaj si ho...:)))).......uz len ked peciem tak vsetko sa ochutnava atd....mna teraz skor trapi praca...ale jasne ked zanedbas zdravie tak som zase tam kde predtym,mne strasne nici stress a na to si musim davat pozor...nestressovat sa...preto som zmenila myslenie a nemyslim na zle veci...

elessar

MARIAA...tvoje prispevky poukazuju na to, ze mas problemy s travenim, ktore by asi bolo dobre odstranit. skusala si sa uz detoxikovat??? v dnesnej dobe totiz do seba hadzeme vela veci, ktore nam chutia, ale vobec nie su zdrave. tym si vlastne zanasame traviacu sustavu najroznejsim balastom, v ktorom sa potom dari helicobakterovi, zlym bakteriam, pliesnam a pod. vsetok ten balast a zle mikroorganizmy sposobuju, ze sa nam zo stravy dostava do tela ovela menej vyzivnych latok ako v normalnom stave. z casu na cas je preto dobre vymiest vsetko to svinstvo z criev, aby telo mohlo vyuzit to, co mu ponukame.
...ale pozor, obzvlast pri depresii alebo pp. ja som taky tyzdenny program raz absolvoval a doslo k relapsu, musel som opat zacat brat AD. vtedy som ale este reativne malo info o depresii a tak som sa na ten program vrhol, nevnimajuc ze neobsahuje v podstate nic, z coho by si telo vedelo vytvorit serotonin, taky potrebny pre psychicku pohodu. takze detoxikacia je potrebna, ale v nasom pripade (aj ja beriem AD :)))) treba davat extremny pozor, aby sme si nou neublizili...poznam z vlastne skusenosti :)))

[zruseny12]

rita,nejde ani o to priberanie,lebo ja beriem B-komplex a tiez sa hovori,ze po nom clovek priberie a ja to nemam,skor by som povedala,ze som teraz schudla odkedy chodim do prace...ale,koli kvasinkam nemozem ho brat,chapes?a hokusi pokusi to som myslela tym,ze moje creva a travenie vsetko neznesu,ked si dam nieco, co je nove a nesadne mi to ,dostanem take krce,ze mam, co robit... to som myslela pod hokusmi-pokusmi/mam uz urcite veci ktore beriem a pomahaju mi a nerobia mi ziadne tazkosti/...inak verim,ze moze pomoct...to urcite...

jarus

...panickú poruchu moja dcéra dostala z niečoho, čo ju trápi, čo nepovedala nikomu.....iba psychologičke...ale trápi ju to stále...má obavu - čo, ak sa to dozvieme. Mám trvať na tom, aby aj mne o tom povedala ??? pri pomyslení na to, že sa to dozviem začne zle dýchať...ale, ako sa s tým bude vedieť vyrovnať, keď sa vráti z nemocnice ?...keď nastúpi do normálneho života, ak sa jej niečo pripomenie ??? teraz je v pohode, tetanická hiperventilácia ustúpila, aj kolapsy s odpadnutím...iba...svedomie ??? to hlavné zastiera za to, čo ju trápi, ale nie tak ako ten hlavný dôvod.... ako jej pomôcť a nepridávať stres ?

jaja

aj ja si tie rady musím ešte raz prečítať a vtlačiť do hlávky... lebo dnes ma zasa ovládol strach, že príde dačo zlé na mňa, som bola mimo domu, a prišlo:-o proste som privolávač!!! ako sa toho zbaviť?

rita

haloooo, adrinkas, milos, ako sa mate? Ja sa mam vyborne oproti stavu pred 2 mesiacmi, moc Vam dakujem, ze ste ma prehovorili na AD...;o))) po tych 8 rokoch sa citim ako novy clovek..:) s chodenim sama kade tade to nie je este rozhodne ono, ale navaly uzkosti uz proste nemavam, a ked ma len tak napadne taka myslienka, tak ju relativne lahko odozeniem. Pocas sviatkov som mala takych horsich par dni, ale to preto, ze som neposluchala a dala som si kavu skoro kazdy den a vela coly, tak ma trosku uzkost potrapila, ale vedela som z coho to mam....tak co si budeme hovorit. Adrinkas, ten stacionarny bicykel je uplne super....;) drzim nam vsetkym palceky, nech sa tej potvory zbavime