Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
MARIAA...zaujalo ma to o tej alternativnej medicine...myslim ako ti doktor vie vycitat z kvapky krvi, co ti chyba, resp. aky mas zdravotny problem.kde by som sa o tom mohol dozvediet viac - hlavne kde sa to robi, prip. kolko to stoji. budem vdacny za kazdu info. existuje o tom aj nejaka web stranka???
no ja som zabudla dodat,ze to musi byt KVALITNA KAVA....VTEDY JE DOBRA PRE TO CO SOM PISALA....
Kava obsahuje alkoloid kofein, ktory zuzi cievy , zvysi tlak a stimuluje metabolizmus a vylucovanie adrenalinu. Celkove vytrhne z letargie(forma depresie)
Na mnohych to pracuje. Este ucinnejsie je kakao a horka cokolada, ta dokonca posobi na neurohormony.Preto ta spokjnost pri jedeni cokolady!
Popritom je to velmi bohaty zdroj antioxidantov.
Aj kava by bola, keby nebola natolko spalena.
Jeden z najvyssich obsahov antioxidantov, fytonutrientov a polyfenolov bol namerany v zelenych supkach kavy.
JAJA...mne kava robila a robi strasne zle. a ked si precitas odporucania pri depresii, najdes tam, ze sa nemaji pit napoje s kofeinom. ale opat je to asi individualne - ak ti kava robi dobre, tak je to o.k. pisem iba vlastnu skusenost - ja kavu fakt nemozem, to busenie srdca po nej, to je ako keby som mal atak...brrrrrr :)))
MILOS...fajn prispevky, som rad, ze niekto poukazuje na tu skvelu knizocku a na silu pozitivneho myslenia. mozno by som k tym tvojim kniham pridal este Josepha Murphyho - Moc nasho podvedomia. to bola prva kniha, ktorou som sa snazil bojovat proti depresii a znacne mi pomohla. dnes ju maju tusim vsade, az sa ju bojim odporucat, nakolko dobre veci nie su az tak rozsirene :)))
tiež som počula o pití kávy a mozgovej činnosti:-) ja ráno kávičku musím mať...
no asi pojdem nieco robit...ozvem sa az t bude mozne.Pa
a ked mam chut tak az potom si dam kavu,ako maskrtu i ked mi stale nechuti...vcera prave o kave hovorili,ze jedna denne chrani teraz neviem ,co ci srdce, ci mozog....nejak mi to vypadlo...
ja som tiež za... ked to telo potrebuje:-)
ale zasa dobrý priateľ, by si nás mal vypočuť, a povzbudiť, aj to treba, však? ja sa len snažím obmedzovať to, ale ked nemám inú možnosť, ide "na koberček", len som mu povedala, že aj on sa mi musí viac zdôverovať, kedže nebol zvyknutý na to- "fifty fifty" :-)