Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

elessar

PALMA 111...nuz, to, ze som sa dostal z depresie nie je uplne presne...presnejsie je, ze sa z nej dostavam. beriem synteticke AD, ale aj s tym som uz dufam pomaly na konci. zatial som papal asi 4 druhy AD a aj tie co mam momental su dost nafigu, ale uz dokazem svoje stavy (ked pridu) ovladat do tej miery, ze je to v pohode.
...co robit? nuz ak je to zle, najprv by si mala upravit chemiu v mozgu, ktorej nerovnovaha (udajne - tato teorie nie je 100% potvrdena) sposobuje depresiu.
velmi dobre, ze si este nezacala brat synteticke lieky, nakolko existuju aj prirodne - takze sam som sice na syntetike, ale odporucim ti radsej prirodu.
ked si pozries starsie prispevky, najdes mnohe rady od RNG, on tu ma kopec roboty, tak ho trosku zastupim a napisem, co by asi napisal on. prirodne AD sa volaju "5-htp" (je to potravinovy doplnok, teraz neviem, z akej rastliny) - to je vlastne polotovar na vyrobu serotoninu (prave tato latka ti asi v mozgu chyba a telo si ju vie prave z tohto potr. doplnku vyrobit). iny potravinovy doplnok sa vola st. johns worth (to je vytazok z lubovnika) a je to AD v pravom slova zmysle, pretoze funguje na tom istom principe ako synteticke AD - spomaluje metabolizmus serotoninu a tym vlastne sposobuje, ze ho je v mozgu viac, ako za normalneho stavu.
nieviem, odkial si, ale RNG ma predajne v lucenci a v blave, ale posiela doplnky aj na dobierku - klikni na www.doplnky.com, najdes tam telefonne cisla na predajne, zavolaj, opytaj sa.
takze tolko v skratke RNG. pre mna bolo najdolezitejsie pri zvladani depresie naucit sa mysliet pozitivne a prekonat vsetky negativne myslienky, ktore dep. so sebou prinasala. chce to trosku snahy, delej meditaciu alebo autogenny trening a hlavne VIERU (skutocnu vieru, nie iba take nahovaranie si niecoho) v to, ze sa uzdravis - ak sa uzdravila kopa ludi, preco prave ty by si sa uzdravit nemala???
no a tiez ti odporucim jednu knihu: "ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov" - zozen si ju a najdes v nej nielen vysvetlene priciny depresie, ale aj skvele rady, ako sa je zbavit. napisal ju psychiater a cerpa v nej okrem najznamejsich odbornych lekarskych periodik z vlastnej klinickej praxe. najdes tam rady opisany vyborny autogenny trening, cast o tom, preco je potrebny pri depresii pohyb, dalej o pozitivnom vplyve omega 3 a kopec inych veci.
no a napokon posledna vec - kludne si to precitaj, vyskusaj atd. ale nikdy nezabudaj, ze si jedinecna bytost a tak aj tvoja liecba vyzaduje jedinecny pristup - vsetko, co som tu napisal su rady, ale ty musis zacat pocuvat svoje telo a svoje podvedomie, oni su najlepsim lekarom, ktory ta napokon privedu na spravnu cestu ako chorobu prekonat.
no a uz skutocne na zaver - pozri si historiu tohoto fora a historiu fora "depresia", tam nadabis na skvelych ludi a tiez na velmi dobre rady. toto bolo iba take zhrnutie, konkretnejsie sa o vsetkom dozvies prave ked si precitas historiu na tychto forach. prajem, nech sa tvoja depresia co najskor skonci a ak budes mat otazky, kludne napis. prve, co si vsak uvedom a neprestavaj na to mysliet je, ze kazda choroba sa da vyliecit, chce to len spravny pristup :)))

palma111

RNG,prosim ta o radu, chodievam tu len kratko a nepreluskala som vsetky prispevky, elessar spominal, ze vies co to o prirodnych AD, prosim porad....zatial s depresiou bojujem sama,vaham ist k psychiatrovi, len psycholog zatial a sama chcem na sebe pracovat....

palma111

elessar, volakde som citala ze ty si sa z depresie dostal, necitala som vsetky prispevky, tak sa chcem spytat ci si bral aj synteticke AD,ak ano ako dlho, popripade co prirodne, co si vsetko robil aby sa stav zlepsil, stale vaham ci ist k psychiatrovi, ci sa z toho dostanem aj sama, neviem, tak zhromazdujem informacie zatial Diky

[zruseny12]

pekny podvecer-teraz som prisla z prace tak prepacte,ze az teraz reagujem.
elessar:neviem presne na akej teme je o tom popisano,ale mozes si pozriet aj www.calivita.sk dufam,ze to je ono...napisem ti strucne-stoji to 500sk v KE,aspon ja som tolko platila,tam ti zistia ake mineraly a vitam.ti chybaju...pokus sa pozriet na tu stranku a ked nebudes most to najst tak ja sa pokusim najst temu kde o tom tu niekto pisal a aj kontakty....