Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
cau gapetini...nemohol by si hodit nejake linky, kde sa da zaobstarat simulator svitania??? tusim som ho videl uz aj ne slovenskych web strankach, no nie som si celkom isty. vdaka.
To Komar: Moje skúsenosti je tu v krátkosti dosť náročné napísať, nakoľko ak by to malo splňať kriterium objektivnosti, potreboval by som niekoľko strán...Takže simulator rána mám cca. 3 roky. Môj stav sa zlepšil približne o 50%, ale či je to vplyvom simulátora nemôžem jednoznačne povedať, nakoľko s chorobou bojujem aj inými prostriedkami. Poctivému braniu AD sa nebudem venovať... Takže okrem simulátora som prešiel s rybieho oleja na u nás vhodnejší ľanový olej, zmenil som stravovacie návyky (tu mám stále rezervu), zmenil som životný štýl, robím na sebe kanis terapiu, terapiu manuálnou prácou, arteterapiu. Z akunpunktúry som prešiel na homeopatiu. A tiež veľa iných opatrení som urobil. Takže naozaj neviem špecifikovať koľko zo zlepšenia má na svedomí práve simulátor. Ale čo je zaujimavé manželka podstatne lepšie znáša svoje dni. Nakoľko mám jeden z kvalitnejších doplnený o rádio, a tiež mení farby a dá sa časovať, tak hlavne pre svetelnú show pri zaspávaní u nás v posteli končia aj deti (otázka či je to výhoda:-) ??). Takže stmeluje rodinu, funguje aj na iné ťažkosti a pri duševnej poruche môžeš minimálne uvažovať s placebo efektom. Takže ja zaobstaranie nelutujem ale do akej miery pomáha naozaj neviem odhadnúť. Ale spĺňa moju požiadavku, zmeniť nielen seba ale pôsobiť aj na okolie. Tak ako kanis terapiu má celá rodina, tak ako vodný filter na čistú vodu používa celá rodina, tiež stravovanie amením aj životný štýl u všetkých, tak aj tento prístroj spĺňa túto podmienku...Až pôjdeš z Košíc na Ligu za Duševné zdr. do Blavy tak sa zastav - pohovoríme podrobne.
Gapetini ďakujem za material k luminoterapii, čo si mi poslal, je to obsiahle ale chýbajú mi tvoje skúsenosti...konkrétne skúsenosti so simulátorom rána. Ináč stratil som tvoj kontakt tak píšem sem. Vopred ďakujem za porozumenie a tvoje skúsenosti. Pekný deň...
Vážený kritik z predchádzajúceho príspevku úplne ťa chápem, že ťa uvedení páni hnevajú, ale nebuď ako oni a najdi si vlastné logo nepoužívaj moje a prosím ťa neprenášaj sem atmosféru s fóra DEPRESIA.
RNG A NAVY nemiesajte sem tie vase nezmysli
Hasky panická porucha sa dá u každého skrotiť!! Úmyselne som nenapísal že sa dá vyliečiť, nakoľko všetko záleží od vážnosti poruchy. Aké lieky sú najlepšie-to je u každého iné, proste treba stanoviť to čo je najlepšie pre teba, ale nielen liek ale aj veľkosť dávky je individuálna na zaklade vážnosti poruchy. Lieky sú základ ale všetko nevyriešia, aj sám musíš preto veľa urobiť. V prvom rade získať objektívne vedomosti o chorobe, to čo poznáš je polovičný nepriateľ od toho neznámeho (ale bacha na rôzne polopravdy). Potom môžeš začať odhalovať príčinu choroby, ale najlepšie je keď si na to neni sám, ale bojuje proti tejto pliage celá rodina (minimalne najbližší - manželka, rodičia atď.). Ak nemáš, tak si nájsť najbližšie združenie zamerané na takéto duševné choroby, tam nájdeš dosť ľudí čo bojujú reálne a v reálnom svete s PP a podobnou pliagou. Zistíš že nie si sám a výmena skúseností Ti dá oveľa viac ako tento imaginárny internetový svet. No a čo ďalej... je toho veľa ale zase to záleží od tvojej individuality: práca, kultúra, šport, proste nezostať sám a nevenovať sa myšlienkami na chorobu, a ak už to nejde tak písať si poznámky. Ale vždy je to boj na dlhé trate, tak či tak sa dá vyhrať a to je najdôležitejšie!!!
hasky666mk, neboj sa dá sa z toho vyliečiť, choď na tému úzkosť, tam je veľa ľudí s PP, polož svoju otázku tam, nech ťa nemýli, že sa tam občas riešia iné veci.
Len pre porovnanie, plne slnecne svetlo je 100 000 luxov, tj podla tych kriterii je 10 az 20 krat silnejsie ako to "skodlive" terapeuticke ?
Tu je niekde nezrovnalost.Totiz expozicia na celeho tela na plnu silu slnecnych lucov(20-40 minut podla tmavosti pokozky bez ochrannych kremov) sa nazyva opalovanie a vacsina ludi ho praktizuje.
Opalovacie kremy obnedzia priestup ultrafialovych lucov a tym znacne zvysia cas povolenej expozicie na plne slnko.
Ahojte. Mam asi tiez panicku poruchu.poradi niekto ako sa z nej mam dostat? Prosim. Zacalo sa to ze jedneho dna som myslel ze uz zomieram. Obrovsky tep srdca a strasne vysoky tlak . 3 krat do tyzdna zachranka po mna chodila a davala mi do zili teplu injekciu na vysoky tlak. Moj tlak bol 190/110. Stale som odpadaval.v praci,na ulici, a aj v aute.zacal som sa liecit na vysoky tlak.nic nepomahalo. Kazdu hodinu som bral lieky na tlak.az som sa predavkoval a tlak stale vysoky . To bolo tazke obdobie.myslel som ze uz umieram a tlak som mal uz na porazku.trvalo to pol roka.nemocnica,vysetrenia a 3 krat do tyzdna zachranka po mna chodila. Az nahodne som navstivil psichiatra a on mi dianostikoval panicku poruchu. Da sa to vyliecit? Ake lieky su najlepsie? Poradte prosim? Dakujem
To kritik - ano svetlo môže škodiť. V uvedenej firme je cca. polovica výrobkov určená len pre potreby lekárov a nie pre široku verejnosť. Ale pre tvoj spôsob komunikácie ti to neulahčím - zisti si sám ako. Pre ostatných čo tu čítajú uvediem že len jeden príklad: Prístroje používajú svetlo od 5000 do 10000 luxov a sú nevhodné pre ľudí po ožarovaní napríklad pri rakovine kde je sprievodným javom depresia, obdobne krátko po CT vyšetrení. Aj keď je vo všeobecnosti svetlo liečivé v tomto prípade môže škodiť.
Pri prístrojoch pre verejnosť je to okolo 2500 luxov, ale odporučenie odborníka-lekára je aj tak vhodné, nakoľko aj keď pomáhajú pri liečbe alzhaimera, parkisona aj depresie, nie je to pri depresii to pravé vo všetkých druhoch, takže nesprávnou kúpou ušetríte nemalé peniaze a predíte sklamaniu že na vás neúčinkuje. Ale viem si predstaviť, že keď sa to dostane na Slovensko, tak sa bude odporúčať od dílerov a firiem pre každého....