Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
prosim vas ako sa u vas prejavuje panicka porucha? ja som asi pred tromi rokmi mavala take neprijemne pocity-stazene dychanie, tlak na hrudi, nával tepla a následne zimnica, bolest hlavy alebo brucha a pocit na odpadnutie - trvalo to vzdy niekolko minut a potom to preslo. chodila som po doktoroch ale nikde mi nic nezistili. taketo stavy sa mi opakovali niekedy raz do tyzdna, niekedy aj castejsie. asi po polroku to preslo uplne. no teraz mam pocit ze sa mi to vratilo. bolo to niekedy v decembri, bola som doma a zrazu ma zacala strasne boliet hlava a potom sa mi zacalo zle dychat, opat tlak na hrudi, stiahnute hrdlo atd. po par minutach to preslo ale odvtedy sa citim nejako divne. neviem to opisat, nie je to depresia ale akoby mi bolo vsetko jedno a niekedy sa mi zda akoby som tu nebola naozaj a akoby vsetko okolo mna nebolo skutocne. a dnes som zase mala taky stav ze tlak na hrudi a pocit na odpadnutie ale nebolo to take zle ako predtym a snazila som sa to predychat. moze to byt panicka porucha? prosim poradte
Každá panická porucha sa dá vyliečiť, ale treba predovšetkým spoznať samého seba.K tomu sa človek častokrát dopracuje až po rokoch trápenia a márneho hľadania nejakej zázračnej pilulky.Kľúč k vyzdraveniu má každý len sám v sebe a musí sa naučiť odomykať a zamykať.Nepomôže ani diskusia o úzkosti,pretože stále sa rozpráva v nej o úzkostných atakoch a o tom ako sa človek od rána zle cíti.Tým sa vlastne už uskutočňuje určité programovanie na celý deň.Úzkosti sa dá zbaviť,len treba prísť na to ako.Každý si musí nájsť svoj vlastný spôsob,ale rozhodne zlý je spôsob potláčať úzkosť na silu.Všetci čo ňou trpia majú predovšetkým strach,strach z toho že sa to bude opakovať a to spôsobuje ešte väčší strach.Treba sa naučiť desenzibilizácii strachu v určitých situáciách,ktoré vyvolávajú panický atak.Rozmýšľajte ako,raz na to určite prídete,ale pretečie ešte veľa vody a popíšete toho ešte veľmi veľa.Niekedy je úplne zbytožne radiť pretože niektorí akoby sa radi utápali v tej svojej chorobe a bez vlastného pričinenia by chceli vyzdravieť,to sa nedá.Len spoznaním samého seba sa môžete vyliečiť, ale to neznamená že sa budete chorobne pozorovať.Treba sa naučiť tie situácie zvládať,postupne,pomaly s čo najmenším strachom.Želám skoré udravenie a aby ste ten kľúč k svojmu zdraviu našli čo najkôr.
Pista55, lieky čo hned zaberú na základe cca. 10 riadkov čo si tu napísal ti nepredpíše ani najlepší odborník. Ináč tieto choroby sú beh na dlhé trate. Treba v prvom rade prísť na príčinu vzniku úskosti. Často to býva stres, alebo obava z nejakej udalosti čo ťa stresuje. Keď odhalíš príčinu treba nájsť spúšťače tvojho stavu, sú to sprievodné okolnosti ktoré boli pri prvej krízovej situácii.
Proste človek má reaktívnu pamäť ktorú nevie logicky ovplyvniť a v ktorej sú zaznamenané krízové udalosti života. Ak teraz aj ku takej udalosti nedôjde, ale zbadáš sprievodné okolnosti ako vtedy, tak aj keď nechceš, tvoj organizmus zareaguje ako pri ohrození života - tak ako to popisuješ. Proste nepriateľa ktorého dobre poznáš, je len polovičný nepriateľ. Ďalej nebojuj proti nemu sám, keď zapojíš rodinu a priateľov bude oslabený. No u nás v združení máme tiež obdobné prípady, boli časi keď sme volali záchranku aj dvakrát do mesiaca. Ľudia s PP nezostali doma a nečakajú v obave kedy to na nich príde ale chodia medzi nás stále a teraz keď vieme o čo ide, pomôžeme laicky ale s porozumením a tak sú záchvaty postupne slabšie. Tiež na základe skúsenosti diskutujeme na tému či sa stresu vyhýbať, alebo v postupných dávkach sa mu plánovane vystavovať. Ani odborníci ani u nás nemáme jednoznačnú odpoveď, sú zastancovia oboch smerov ale skúšame a tak krok po kroku nepriateľa zatláčame do kúta. Bojujeme spolu a keď jedinec nevládze tak ho podržíme, lebo po čase zas on podrží slabšieho. Hľadaj pomoc v reálnom svete u odborníkov aj neodborníkov a nie na internete. To je cesta ktorú viem poradiť!!!!
Uz rok bojujem s pani panickou.niekedy vyhram ja ale vecsinou ona. Pride necakane a vzdy mi ukaze svoju strasnu silu.niekedy si myslim ze nad pani panickou vyhram ale to len ona neutoci. Dva tyzdne som mal od pani panickej pokoj,ale zrazu na mna zautocila v sobotu a ukazala mi svoju silu. Prisla ku mne aj v nedelu a aj dnes. Dnes to bolo strasne! Akurat som soferoval.skoro som havaroval! Dnes na mna pani panicka zautocila velmi silno. Zobral som lieky hned. No ona sa nedala a bojovala,a premohla ma! Dostala ma na kolena a potom na zem. Myslel som ze to je mozgova prihoda,a to pani panicka ma prisla navstivit. Nemohol som dychat.vysoky krvny tlak 195/110. Strasne silny tep. Strasna uzkost.ruky a cele telo sa mi triaslo az som skolaboval a odpadol. Lieky nezabrali. A o dve hodiny mi bolo ako bi sa nic nestalo. Pani panicka je silna a dnes ma premohla. Poradte nejake lieky co hned zaberu a odzenu tu pani panicku.?poradte.? Je tazke s nou bojovat a uz nevladzem.
Kritik je mi úplne jedno kam si ma zaškatulkuješ.Ale nie som zástancom bezhlavého brania AD a tiež alternat.doplnkov. Je smiešna otázka aké AD je najlepšie a aké mám brať. Aj odborník najprv urobí minimálne hodinový pohovor a až potom predpíše AD pričom je to u rôznych jedincov rôzne. Ak ti bola takto predpísaná alternatívna liečba je to v poriadku. Ak nie je to zlé v oboch prípadoch. A úplne je super keď na týchto stránkach ti stanovia diagnozu po dvoch riadkoch a aj čím sa máš liečiť. No a nikde nebola diskusia o tom že treba aby človek v epizode depresie bol monitorovaný približne každý týždeň a na základe poznatkov z choroby sa menil objem dávky AD, tiež nie je jedno či bereš lieky ráno, večer alebo aj aj. Ak je to tak aj u alternatívnej liečby je to v poriadku, ak si stanovujem liek a dávku sám tak nie. Veď sa hovorí že človek v depresii (v epizóde)nemá robiť vážne rozhodnutia, lebo svet je skreslený atď...a asi ťažko môže správne rozhodnúť o liečbe. Ináč asi uznáš že sa ináč lieči popôrodná depresia, úplne inak chronická depresia a inak sezónna. Nehovoriac o stupňoch vážnosti. Asi budeš ale prekvapený že 5-10 % pacientov aj lekár - odborník odlieči bez AD a to je jeho naj úspech ak sa to podarí. Všetko záleží od jedinca vážnosti choroby, dĺžky a pod. Asi budeš prekvapený, ale aj keď nebudeš brať AD (respektívne elternatívne doplnky)s epizódy sa dostaneš. Dokonca aj keby si nechcel aby ti bolo dobre, tak k zlepšeniu dôjde. Táto skutočnosť je známa a ak v správnej dobe podám len cukríky tak sa budeš cítiť dobre a na cukríky nedáš dopustiť, veď po nich sa máš dobre. A tak sa dá podať aj kopa doplnkov a budeš pociťovať zlepšenie. Tebe bude dobre a predajcovi bude dobre, lebo zarobí, tak aké sťažnosti.....No akurát ťa napadne otázka prečo brať AD ak je to pravda čo som napísal? Odpoveď ti nedám pre tvoj spôsob (konfrontačný) písania. Zaslúžiš sa potrápiť sám ale hádam chápeš ako sa dá na chorobe a nešťastí jednotlivcov zarobiť. O tom tu diskusia nie je.... Ale nezastávam sa vo všeobecnosti ani lekárov. Však na jedného odborníka v tejto oblasti pripadá 6000-8000 pacientov, takže ako môžu poctivo všetkých odliečiť. Aj u ních sú rôzne prúdy a výmena názorov (odborná). Napríklad jedna skupina predpíše na depresiu AD čo ťa má postaviť na nohy a zbaviť letragie a súčastne oblbováky ako Xanax čo ťa zas tlmí a uspáva. Iná skupina lekárov nesúhlasí (prečo zisti si sám)s protichodnými liekmi aj keď treba povedať, že aj tu je všetko individuálne a v niektorých prípadoch je potrebné predpísať oba druhy liekov. Je nesprávne ak ti lekár nedoporučí aj doplnkovú liečbu a pravidelne ťa nemonitoruje a neprispôsobuje tvojmu stavu nielen AD ale aj ostatné alternatívne liečivá. Takže nie som zástancom ani jedného extrému a bezbrehého napchávania sa či už AD ale aj lubovníkom atď....
No vyklula sa blcha z kožucha. Gapetini-zástanca AD zrazu propaguje ostatné druhy liečby a nie pirulky!!!
Palma dík za stránku. Som rád že ích dostať aj u nás a dokonca za slušnú cenu. Akurát že nemá časovač a nemení farby :-(
Vsimla som si simulator svitania aj na slovenskych strankach:
-odkaz odstránený-
Dal som na koniec čiarku tak to nebere. Ešte raz správne www.luminotherapie.ch
To Elesar: Či ich predávajú na Slovensku to neviem. Viem že výrobky má Francúzka firma Simens a dajú sa kúpiť v Česku. Ja som si cez veľa krát menovanú knihu alternatívnej liečby depresie našiel Švajčiarsku firmu Medi-Furst. CHcel som si simulátor objednať cez internet ale pred 3 rokmi v objednávacom formulári nešlo navoliť Slovensko tak mi tam radili navoliť Andoru. No takže som sa radšej rozhodol vycestovať do Ženevy a kúpiť osobne čo nelutujem. Ušetril som na poštovnom ale hlavne som videl množstvo ich výrobkov ktoré mi aj predviedli a to sa nevyrovná žiadnym obrázkom na internete. A dozvedel som sa že sa tejto špecialite venuje veľa odborníkov so skratkami pred aj za menom z výskumných ústavov aj renomovaných nemocníc celého sveta. Akurát u nás sme pár desaťročí pozadu...takže tu je ich stránka: www.luminotherapie.ch, je po francúzky a simulátory sú pod záložkou "simulateurs d´aube" . Ináč dá sa navoliť aj nemčina. Cez internet vedia komunikovať aj anglicky. A doplnili v zozname krajín aj Slovensko...