Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

gapetiny

Tvrdi ze vyliecit sa z depresie bez liekov nejde je veru odvazne tvrdenie,ale tak isto aj ze sa to da. Pozrite je vela foriem depresie a kazda forma ma niekolko stupnov vaznosti. Moj doktor hovori o 5 stupnoch, napriklad mavam treti stupen teda priblizne stredne tazke depresie larvovane spojene s uzkostou a tu to veru nejde, mam to prekonzultovane s odbornikom. U tych najlachsich pripadov nevylucujem moznost ze sa to pod dohladom odbornika podari...Vela ludi tvrdi ze sa im to podarilo, akurat ze pojem depresia sa pouziva aj na ine stavy { obycajny smutok} a pod. aked sa clovek z toho dostane hovori ze sa dostal z depresie. Pravda pri vaznejsich stavoch je to bez odbornej starostlivosti malo pravdepodobne. Inac netreba si namyslat ze ak niekto rok vydrzal rok bez depresie, ze je z toho vonku, ak ju nebude sustavne krotit moze sa kedykolvek vratit.Mne sa podarilo vydrzat nieco cez dva roky a verim ze po terajsej depresii dobre obdobie prave prostriedkami alternt. mediciny predlzim na ovela dlhsie obdobie....ale naozaj depresia je kamarat na cely zivot, ale da sa krotit. Pravda hovorim o chronickych stavoch, teda o tych co ju uz mali viackrat. Ten co ju mal raz moze na tom uplne inac, proste neda sa uplne zovseobecnovat a nechcem strasit... treba bojovat tak ci tak.....ale nerobit zbytocne chyby a stavat si vzdusne zamki.

43

ja som AD nebrala a zatioal som sa zbavila tychto chorob.ale s čim suhlasim je ,že po cely život ak je človek uzkostlivy tak nim aj bude nadalej.a bud enim ci bude uživat AD alebo nie.je treba poznamenat,že zaleži v akom stave je človek a aku formu depresie ma.to že som sa zbavila panickych atakov a fyzickych prejavov uzkosti,čo su teda velmi neprijemne a aj bolestive prejavy,to kazdy urcite pozna ,kto bojuje s tymto ochorenim,viem,že ešte neznamena ,že je to na cely život.ale ak ochoriete na zapla pluc,tiež si už musite cely život davat pozor a predchadzat prechladnutiu,lebo ste viac haklivy ako ti ,čo este take ochorenie neprekonali.jedine sparvnym pristupom k životu možme docielit ,že sa vyhneme /možno/ tymto atakom.a to s ada naučit aj alternativnou medicinou,relaxaciou ,autogennym treningom.L.Hayova napisala niekolko knižiek a aj pracovny zošit,ktore pomohli vela ludom najst tieto sposoby.ak to nevyskušate tak nemožte tvrdit že to nejde inak ako s AD.aj ked snimi to je asi rychlejšie a pochopitelne že človek ,ktory je na samom dne vam nebude čitat nejaku literaturu aby sa dozvedel čo ma dalej robit so sebou.preto treba zvažit svoje sily a možnosti,ale na druhej strane aj velke odhodlanie a vydrž do boja.

gaopetini

Pre Tomáša: Je viac spôsobov elternatývnej liečby depresie, ale si treba uvedomiť že ani jedna nie je zázrak, môže však o niečo prilepšiť v tvojom stave ale aj pohoršiť. Napríklad ak bereš AD a dáš si k tomu lubovník tak sa budeš cítiť ako by si niekoľkonásobne predávkoval AD!! nedoporučujem. Akupunktúra funguje, mám osobné skúsenosti. Ale aj pri tejto forme liečby musíš spadnúť na dno, akurát že to má rýchlejší a tvrdší priebeh, ja som to nezvládol a aj tak skončil na AD. Ako sa zbaviť depresie bez liekov, je názov knihy a je tam popísané asi 8 spôsobov ako na to ísť. Vyskúšal som branie omega 3 tiež o pár percent zlepší fungovanie ale aj tak som dostal depresiu znovu, pravda o niečo miernejšiu. Skúšam aj Ďalšie spôsoby, ale treba to brať ako doplnok k AD a nie ako zázrak ktorý Ťa dá do poriadku. Proste depresia a úzkosť sú kamaráti na celý život ktorých môžeš viac menej skrotiť ale nie zbaviť...

eba

Pripájam sa k vašej debate...Ja síce depkou netrpím,ale o to väčšou úzkostnou poruchou. Užívam Seroxat a Xanax asi pol roka, aj keď mi dosť pomohli, využívam liečbu psychoterapeuta. Myslím, že lieky sú veľký humus (droga) a najradšej by som sa liečila prírodnými metódami. Máte s niečím skúsenosť?

kvetina

Ja som pre desiatimi rokmi tiež na depresiu začala brať Neurol, robil mi dobre, ale lekárka mi ho už odmietala predpisovať lebo že je návykový a poslala ma za psychiatričkou, ktorá mi ten neurol úplne zatrhla, lebo je návykový. Miesto neho mi predpísala antidepresíva, pri ktorých sa už netítim tak dobre ako pri neurole, tak po nejakom čase som opäť išla za obv.lekárkou a ona bez slova mi opäť predpísala neurol, a teraz fungujem na obidvoch podľa potreby. AD beriem presne ako mi psychiatrička stanovila no a neurol podľa potreby. Je tých liekov veľa, ale ináč neviem existovať, hneď by som si siahla na život.

koloman

chcel by som sa spytat zacal som s neurolom je to dobre pomaha mi pri depresii a existuje este to ze sa z toho viem vyliecit prosim odpovedzte mi na mail

RNG

depresia a p[anicka porucha nie su prejavom nedostatku syntetickych umelych chemikalii, ale
realnych prirodnych zivin a latok, ktore z nich telo vytvara pre svoju potrebu. Pri nedostatku tychto je teda logicke ich telu doplnit alebo doplnit materialy-polotovary, z ktorych si je telo schopne potrebne neurotransmitery vytvorit.