Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Dakujem GAPETINI za prejavene skusenosti.
Este jedna vec ma zaujima. Ma niekto skusenosti s homeopatiou?
Raz som bral takyto pripravok - ako poslednu moznost pred odstranenim mandli - pomohlo.
Lenze mandle a dlhotrvajuca depresia /10rokov/ je asi rozdiel.
Z AD mi byva dost blbo.Len tazko som sa vzdaval Seroxatu, ale ked ma z neho uz kazdy den prehanalo, musel som to ukoncit.Potom Fevarin.Teraz Cipralex, v noci sa casto budim. Nechut do jedla.Schudol som za kratky cas 10kg.Teraz sa detoxikujem ovsenymi vlockami, celkom to pomaha.Na strave neskutocne zalezi.S AD mi je zle, bez nich este horsie. Mozno skusit este inu skupinu ako SSRI. Neviem. Rozmyslam co dalej, nic ma nenapada.Rad by som sa uz pohol z miesta.
No škoda že tu zostane zas len ten arogantný Miloš M.
KLOBUK DOLE ,
NIC LEPSIE ,SOM NA TOMTO FORE ZA CELY CAS CO SEM CHODIM NECITALA !!!!
SUPER
To Jasom: Na tvoju otázku ku knihe Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov. Či je tu niekto, koho tato kniha uplne zbavila liekov? ti subjektívne odpoviem takto: Chodím na stretnutia pre ľudí s duševnou poruchou na Šíravu kde sa každý rok stretne 100 ľudí zo všetkých združení na slovensku. V našom klube je okolo 40 ľudí. Tiež chodím do nemocníc na psychitrické oddelenia pomáhať ťažšim pacientom zorientovať sa v chorobe, tiež na besedy do škôl a podobne, kde sa bavíme aj na túto tému. Na Slovensku poznám osobne okolo 400 trpiacich ľudí, pričom námety čo uvádza kniha skúsilo asi 50 ľudí a nikto sa liekov nezbavil. Práveže opačne experimenty podľa knihy priviedli pacientov ktorí sa pri prvej epizóde mohli s choroby dostať pri správnej liečbe k chronickej chorobe...No treba dodať že je oveľa viac takých,čo uverili zaručeným návodom dobrodarcov napríklad na fórach ZDRAVIA. Vlastne na základe ich upozornení som sa sem prišiel pozrieť a veru mali pravdu. Ale aby som sa vrátil k téme. Na vyváženie spolupracujeme aj so zahraničím a tam poznám pár jedincov, čo to zvládli. Môj koníček je terapia svetlom a tak chodím do jednej spoločnosti v Ženeve (Švajčiarsko) ktorá sa venuje práve liečbe depresii svetlom (jedna časť je tomu venovaná aj v uvedenej knihe). Takže prečo sa to tam darí a na Slovensku nie???, bola prvá otázka ktorú som si položil a hladal odpoveď. Rozdiel je v tom že v tej spoločnosti alternatívnu liečbu svetlom robia psychiatri z dlhodobou praxou a nie pacient sám podľa knihy. Obdobne ak si prečítaš knihu všetci, čo sú v knihe uzdravení boli pod dozorom človeka čo má odborné vzdelanie v psyciatrii. A aj v uvedenej spoločnosti Ťa odborník komplexne vyšetrí a tuto liečbu navrhne len pre ten druh depresii, kde je možnosť úspechu. Napríklad sezónna depresia. Ale máme veľa druhov depresii kde to veru nepomôže, aj laik vie že ináč sa lieči popôrodná depresia a inak chronická kde je pôvod v genetike.
Ale tiež treba dodať že uvedená kniha je populárne čítanie a má za jeden z cielov maximalizovať zisk firiem zameraných na predaj starvovacích doplnkov.
Tiež sme sa neraz zhodli (laici)že v súčastnej dobe je veľa postupov v knihe uvedených už zastaralých a prekonaných. Ako príklad spomeniem omega 3 v rybom oleji. Pre ľudí v našom prostredí je oveľa vhodnejší omega 3 v oleji z ľanu. Pravda to nemá reklamu, lebo je lepšie kúpiť si kapsule od Nord pharma (najkvalitnejšie a najlepší pomer EPA a DEPA či ako to má skratku..v knihe je to správne) a deňne zjesť desať kapsúl aby si dosiahol minimálnu dávku a pritom to nemusí byť ta správna dávka práve pre teba, za niekoľko tisíc korún..... Samozrejme u Ńora alebo CHorváta čo žije pri mori bude vhodnejší rybý olej....
Ale pre spravodlivosť treba dodať že je lepšie jesť rybý olej ako nič!!! Ja som na ľanovom a občas ho tiež doplním rybacím!!!
Tiež treba povedať že okrem metód uvedených v knihe sa používajú aj iné metódy ako sa zbaviť depresie bez liekov. Nerobím reklamu a tak konkrétne nebudem menovať ale je ich dosť a možno aj vhodnejších. Ja som po dohode s mojím lekárom pri jednej z epizód tiež rozhodol skúsiť takúto metódu. Zdôrazňujem že ju aplikoval psychiater a po dvoch týždňoch na základe môjho stavu liečbu ukončil a nasadil klasickú liečbu. Ukončil pretože som mohol skončiť oveľa horšie (ja som si to neuvedomoval a chcel pokračovať). Proste stredneťažká choroba aj pri všetkých vedomostiach je nad alternatívne spôsoby, to neznamená že najlahšie depresie sa nedajú takto liečiť. Použitá metóda robila divi až som sa čudoval aká je účinná, ale nevedela chorobu udržať na uzde dlhodobo.
No a aby som to subjektívne ukončil, tak ľudia čo pridali ku klasickej liečbe aj niečo z uvedenej knihy, alebo aj kvalitnejšie novšie postupy tam neuvedené tak sú na tom lepšie ako pacienti čo sú len na klasickej liečbe a oveľa lepšie ako ľudia čo skúšajú len takéto alternatívne spôsoby.
No a chcem sa rozlúčiť s tu prispievateľmi, nakoľko som sem prišiel pretože pár ľudí čo sa popálilo ma poprosilo varovať ich nasledovníkov, no prišiel som po čítaní príspevkov že pre Slovákov je vlastné, že málo kto sa poučí na chybách iných. Budem trochu volgárny keď napíšem že som prišiel na to že s hlúposťou sa nedá bojovať ale ju treba nechať voľne plynúť a následne sa poučiť na vlastných chybách.....Tiež viem aké sú tieto poruchy zložité a dostávam sa do polohy že tu radím (aj keď som sa skôr snažil klásť otázky)aj keď jednoduché odpovede neexistujú. Takže vlastne môžem niekoho poškodiť a to nie je dobré.
Tiež sa treba podať ďalej a zostávať dlhodobo na internete vo vyrtuálnom svete tiež nie je dobré....
Tobiáš držím ti palce a čoskoro sa stretneme......
ja som nemala ziadne vedlajsie ucinky od Ad-ciek,myslim ze je to idividualne ci uz od cloveka alebo od lieku,kazdemu sadne nieco ine....mne liek sadol az na treti pokus a uz ho neberiem,som uz ok!!!!!!
ahoj.chcel by som sa vas spytat,ci ma niekto skusenosti s liekom elontril 150?uz rok sa citim mizerne a unaveno,tak ma doktorka poslala psychiatricke a toto mi naordinovala.ked som vsak videl tie vedlajsie a neziaduce ucinky,tak mi do spevu nebolo.dakujem
Ahaaa cize takto a coze ste brali? Lebo aj to iste pocuvam, ze niektori nic, ini pribrali velmi a ini naopak zasa schudli, tak to zalezi asi presne od druhu lieku.
takze ano myslim to vazne.
no v mojom pripade to bolo jednoznacne z liekov lebo jem velmi zdravo, malo a ani pohyb nezanedbavam. okrem toho poznam ludi co po AD pribrali aj 10kg za par mesiacov takze to je sila.
Sunny, toto nemyslíš vážne :
a nikto ma nepresvedci ze to je z jedla a
:-) :-) :-)