Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
VIKA11 tiez som v UK a mam tie iste problemy a aj tieto lieky beriem,teda skor doplnky,prave som sa vratila z SK kde mi to aj preslo a zas sa to vratilo,u mna je to tym stresom z prace a mojim zivotom,mam dost problemov na hlave,ozvi sa ak chces a popiseme aj na e-mail Keita20@atlas.sk
Môj záver.... pri nasadení alternatívnej liečby treba najprv komlexné poznanie danej osoby všetkých neduhov a až po zhodnotení celkového stavu odborník môže stanoviť správnu dávku aj všeobecne neškodných doplnkov. Dávka bude zrejme odlišná u každej chorej osobe a nie tak ako sa tu dobre radí daj si to a to a budeš v poriadku.
Na vyváženie článkov ako alternatíva pomáha pár riadkov ako môže neškodné aj škodiť!!!
VŠETKÉHO S MIEROU
„Užívať priveľa vitamínových prípravkov je škodlivé. Opatrnosť je namieste najmä pri vitamínoch A, D, K, ktoré sa môžu hromadiť v tele,“ pokračuje lekárka. Ak už niečo beriete, nemyslite si, že ak zjete päť tabletiek, hoci návod odporúča nanajvýš dve, bude vám lepšie. Vitamíny a minerály navzájom spolupôsobia a vo vysokých dávkach narúšajú rovnováhu v tele. Vitamín A síce zabraňuje vzniku šeroslepoty, posilňuje imunitu, ale ak ho dlhodobo užívate príliš veľa, začnú vám vypadávať vlasy, potrápia vás bolesti hlavy, kostí, nepravidelná menštruácia a dopracovať sa môžete aj k poruchám pečene. Keby takto postupovala tehotná žena, riskuje, že sa jej narodí poškodené bábätko. A ešte niečo. Starším ženám, ktoré denne skonzumujú viac ako dvetisíc mikrogramov vitamínu A, hrozí nebezpečná zlomenina krčka stehennej kosti dvakrát častejšie ako dámam, ktoré ho majú v strave primerane. Nadmerné množstvo áčka znehodnocuje vitamín D, čo si odskáču kosti. Vďaka nedostatku déčka sa totiž horšie vstrebáva vápnik, ktorý zabezpečuje dostatočnú pevnosť kostí. V prípade, že by ste to dlhodobo preháňali s vitamínom K, ktorý sa odporúča pri častom krvácaní z nosa, môže to vyústiť do poškodenia pečene. Megadávky káčka ničia červené krvinky, čo má za následok anémiu. Veľmi opatrne si ordinujte vitamín D, hoci deti
chráni pred krivicou a dospelých pred osteoporózou. Jeho priveľké dávky sú schopné vyprovokovať žalúdočnú nevoľnosť, vracanie, bolesti hlavy a depresie.
NIE JE PRAVDA, ŽE PREBYTOK VYMOČÍTE
O vitamíne B1, tiamíne, možno viete, že pomáha zvládať stres, morskú chorobu a zmierňuje bolesti pri zubnom vyšetrení. Ak ho užívate oveľa viac, ako navrhuje príbalový leták, nečudujte sa, že nemôžete spať, ste podráždení. Vitamín B3, čiže niacín, vás možno zaujal tým, že funguje ako prevencia schizofrénie, migrény a znižuje krvný tlak, ale neodporúča sa pacientom s glaukómom, so žalúdočným vredom a diabetikom. Vitamín totiž zvyšuje hladinu krvného cukru. Dlhodobé nadmerné dávky vedú i k poruchám pečene. Kyselina listová čiastočne zažehnáva aj riziko, že sa vám narodí bábätko s rázštepom chrbtice. Keď si však odporúčanú dávku svojvoľne výrazne zvýšite, lekár nemusí odhaliť, že trpíte nedostatkom vitamínu B12, čo sa môže skončiť anémiou. Nadbytok kyseliny listovej totiž vie tento vitamínový deficit zamaskovať. Možno si myslíte, že čím viac vitamínu C, tým lepšie, veď jeho nadbytok sa vylúči močom. Nie je to pravda. Odporúčaná denná dávka je šesťdesiat miligramov, iba pri nádche alebo chrípke si môžete dovoliť aj trojnásobnú dávku. Na „tisíckové céčko“ radšej zabudnite. Nadmerný príjem vitamínu môže u náchylných jedincov vyvolať vznik obličkových kameňov a žalúdočné ťažkosti.
POZOR AJ NA NIEKTORÉ MINERÁLY
Veľkému záujmu sa tešia aj minerálne prípravky. V prípade, že si občas obstaráte tabletkový vápnik, horčík, zinok či železo, neužívajte ich veľmi dlho a v zbytočne veľkých dávkach. Odborníci dokonca hovoria, aby ste brali iba polovicu z odporúčanej dávky, pretože i strava obsahuje stopové prvky. Ak dlhodobo konzumujete viac ako dvetisícmiligramové dávky vápnika, môžete sa dopracovať k zvýšenej hladine vápnika v krvi, čo neprospieva srdcu. Za malý zázrak možno považujete horčík, veď vám pomáha zvládať stres, kŕče v lýtkach a kupujete si ho aj preto, že vylepšuje náladu. Neosoží však ľuďom s chorobami obličiek a ani jedincom s nízkym krvným tlakom, magnézium vám ho zníži ešte väčšmi.
Ja náhodu suhlasim s kritikom,M ma proste liek na vsetko,dava dobre rady od buka do buka ale najlepsie je ze sam si pomoct nevie.Knizky a sex jeho diagnozu nevyliecia.Dalo by sa ti asi okopirovat aj viac prispevkov na fore kde sa tento clovek krasne prejavil. Heslom zi a nechaj zit sa urcite neriadi ale kazdy sme nejaky a hold tolerancia musi byt.Viem ze teraz zelenacik na mna zautoci ale tiez mi to je fuck.
Agaven je asi pripad sam o sebe, je to vazne chora osoba ktora potrebuje odbornu pomoc a tiez sa nevylieci dobrymi mienenymi radami.
Viera dokaze velmi pomoct a dat silu pri boji s prekazkami zivota.
ahojte,som tu nova a tiez trpim touto PP!je to hroza a velmi ma to obmedzuje v zivote!!doteraz som ani nevedela co mi je ale vdaka vam uz viem mam skoro vsetky priznaky plus stiahnute hrdlo,sucho v ustach a nechut do jedla alebo inokedy prejedanie sa!!!helpzijem v zahranici ale coskoro idem na Slovensko a prva cesta ku psychatrovi!!!je tu niekto v UK kto to ma a ako to zvlada a ci tu navstivil lekara???ja som si kupila len niejake tabletky-Kalm,St johns wort a magnezium ale nic moc!!!!
gapetini , velmi mile si zaujimava persona
No vráťme sa k náboženstvu a viere. Môj názor je že viera nie je pomocná barlička. Prečo si to myslím je nasledujúci príbeh ktorý som počul v jedného z našich zdravotníckych zariadení. Rozhovor viedli dve ženy. Staršia, ktorá, podľa toho rozhovoru v minulosti prešla ťažkou životnou skúškou a mladá mamička deväťročnej dcérky. Nepatrí sa načúvať rozhovoru iných, no keďže sme sedeli v otvorenom priestore a obidve ženy sa zhovárali polohlasne, myslím si, že som sa nedopustil netaktnosti a že sa jej nedopúšťam ani teraz, keď chcem napísať niečo o tom, čo znamená alebo čo môže pre človeka znamenať viera. Pozornosť som zbystril, až keď som zaregistrovala otázku: Ako ste to dokázali prežiť, ja by som sa asi zbláznila. Neustále myslím na chorobu, a keď si spomeniem na dcérku, hneď plačem. Nevládzem uniesť túto situáciu.
Som veriaca, zaznela odpoveď, a v tom čase som mnohé hodiny trávila v chráme. Všetko som vložila do Božích rúk a okrem toho nás modlitbou sprevádzalo veľké spoločenstvo veriacich. Tam bola a aj dnes je naša sila. Viem, že aj teraz je nado mnou mocná Božia ruka, že Boh riadi naše životy a že nás posilňuje, ako nás posilňoval doteraz a že modlitby tých, čo prosia, neostanú nevypočuté.
Na tvári mladej ženy sa objavil údiv a jej nechápavý pohľad svedčil o tom, že táto mladá mamička nemá potuchy o tom, akú silu môže človeku dodávať viera. Jej susedka sa na chvíľu odmlčala. Potom povedala: Budem na vás myslieť v modlitbách, aby vám Boh dal silu, predovšetkým duševnú silu. Potom ľahšie zvládnete aj chorobu. Viete, viera v Boha nie je nijaká barlička, o ktorú sa podopierame, keď nami zatrasú nejaké nečakané udalosti. Viera v Boha je úžasná sila a keď ju pociťujeme, všetko je ľahšie. Nie je to len nejaký pocit. Je to skúsenosť každodenného života opravdivo veriacich ľudí…
Som tu druhý krát a som smutný čo sa z fóra stalo. Kritik súhlasím s Doreou že sa dá všetko povedať taktnejšie, ale nevykompenzovaní prispievateľia s malou toleranciou ku kritike budú tak reagovať stále. Je to naozaj odraz choroby. Súhlasím že v živote keď sa človek pri tejto chorobe nelieči (zle lieči) tak sa uzavrie doma tak tu sa uzavreli tiež.... Ale aj doma a aj tu majú snahu vyliezť z väzenia.. Ak sú na tomto fóre ľudia ktorí sa liečia a sú vykompenzovaní, s otvorený názorom a majú značnú toleranciu tak nesprávne príspevky z úsmevom preskočia.. Ja tiež ďakujem neprihláseným na tomto fóre, že ich príspevky majú takú úroveň že sa to dá čítať....
Tu je výber príspevkov Milosa M, mal možnosť posledného slova ale znovu v ďalšom príspevku zaútočil na slušného človeka. Citujem Miloša: prispievam pretoze chcem pomoct,poradit,kedze mam s touto chorobou bohate skusenosti.....
AS teraz pár príspevkov od Milosa z fóra Úzkosť ako pomáha:
ja pisem ako ja chcem a teba do toho velke h... dobre?
nerobim si z reci posmech ale z teba
to ty sa vysmievas chorym a to si myslim,ze je vazne polutovania hodne
ale ty ma nezaujimas,si nikto
agaven sak si pis co chces,aj tebe hrabe?
co tu melies za bludy
si pod vplyvom omamnych latok?
som to precital 3 krat a nerozumiem tomu
provokaterov si netreba vsimat
mne pomoze len poriadny sex,knihy su na pobavenie,na relax,pre vzdelavanie atd
Toto napísal Javorko!
MILOS je DOKONALY. A ESTE SEBECKY AROGANTNY a NECHAPAVY k starostiam druhych.
Ako sa da CHCIET a milovat zivot ked bojujes s RAKOVNOU a mas take vazne DEPRESIE ze ti nejde pozviechat sa z postele???? Ste tu NAJMUDREJSI pokial nemate vazne starosti akurat VENCIT PSA, nadavat na POCASIE ale keby ste mali VAZNE starosti takto nehovorite. Pozdravujeme MILOSKA a jeho harem.
Odpovede Miloška:
neviem ako dlho to tu sledujes ale nepisem arogantne prispevky
pocuj,ty svata osoba,co takto sa pozriet do zrkadla?
ved prave,tu spravnu spolocnost,cize tu sa pise s pravopisnymi chybami,ja som arogantny,je tu harem,tak navstevuj prosim ta ine temy,mas ich kopu na vyber
a dam ti radu,necitaj moje arogantne prispevky,dobre?
bude sa ti lepsie zit,mozno
ja nie som tvoj problem
No a potom si dal zamknúť fórum. No a teraz keď to tam pomaly nikto nečíta a neprispieva začal chodiť pomáhať sem.
Bola tu slušná debata, kým nám tu zelený Miloško M nepomáhal.....
ked vas tu tak citam ako v podstate fiozofujete nad vierou tak chcem sa pripojit mojim malym poznatkom. som mama 3 deti a v podstate s panickou poruchou bojujem uz 13 rokov. presla som vsetkymi moznymi skuskami od ocistovania sa urieknutia,relaxacnych cviceni a nosenia roznych kamenou.....vsetkymi moznymi vysetreniami.a co mi najviac v podstate pomohlo skamaratit sa s pani panickou prestat na nu nadavat rozpravat sa s nou pocuvat samu seba.nepytat sa preco sa to stalo prave mne. pomohla mi aj viera.moja mama a hlavne postupne chodit von,chodit do prace, co najdlksie vydrzat na omsi.samozrejme moj psychyater.teraz ked som si myslela za som hadam s toho von zase ma navstivila pani panicka a skusim jej zrobit kavu a pokecat si snou... vsetkym vam drzim palce