Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
No nechajte Milošovi M posledné slovo, každý obyčajný človek si už dokáže urobiť úsudok.......
PREPAC MLOSKO ja som ta omylom premenovala na Miska !!!!
Miloš povedal:žiadny anjel,demon,boh im nepomôze.
Anjel, démon, boh = viera. A viera pomáha aj podľa psychológov. A tu Miloško berie vieru niekoľko tisíc luďom a že vraj pomáha. CHa ako?, tak že ím berie jednu barličku ....a vraj pomáha! Áno treba si pomôcť hlavne sám a je to dôležitejšie ako viera to s pánom Milošom súhlasím ale už nesúhlasím že sa treba zbaviť práce, priateľov, rodiny aj keď na mňa zle vplývajú. Nie zbaviť ale vzájomnou komunikáciou, dokonca aj odpúšťaním cez vieru zmeniť zle vplývajúce na dobro. Bohužial pán Miloš to nevidí a nevie, lebo je chorý. Ako môže chorý človek, ktorý sa v chorobe dlho prevaľuje radiť iným, čo bojujú????Naozaj nerozumiem čo chce tento pán na tomto fóre.....
Aj sa zastanem Miloša M, tiež sa mi páči ako mu kočky hovoria ako je sexi...dá sa na tom zasmiať, ale že kedy majú menzes to mu hovoriť už nemusia....ale je tiež pravda, že kým tu nenapísal, malo to tu úroveň aj keď je tu kritik....alebo práve preto že je tu??????
Nech si hovori kto co chce Ja si nazory Miska rada precitam Velakrat pise aj na stranke uskot a mame ho tam vsetci radi pre jeho spravne nazory lebo pri tejto chorobe nemozte nikoho lutovat a ja viem ze Misko vie o com hovori.A pacia sa mi aj prispevky gapetina!!!
Anjel (fórum depresia a panická porucha) a démon (úzkosť)sú ako líc a rub tej istej mince. Sú to psychologické veličiny, prejavujú sa cez ľudské pohnútky, cnosti a neresti...no prejavilo sa hneď na druhý deň ako som to napísal, ale vôbec nie som rád...
Bohužial Miloš jediný kto nadáva či na tomto fóre alebo na úzkosti je len a len Milos M. Máš celé fórum kde ťa nikdo nemôže provokovať (veď preto si si ho dal uzamknúť), píš tam a kto chce vie si to prečítať. Samozrejme tak ako aj RNG sa potrebuje prezentovať a pripomínať všade určité ego vedie aj teba......
Ja si dovolím pridať jeden článok z novín:
Vplýva viera na duševné zdravie?
Pri príležitosti Medzinárodného roka duševného zdravia a 10. svetového dňa duševného zdravia (10. október) hovoríme s PhDr. Mariánom Koščom, podpredsedom Slovenskej psychologickej spoločnosti.
Náročné spoločenské i sociálne prostredie nám v súčasnosti prináša množstvo stresov, napätia a násilia, škrípajúce medziľudské vzťahy, pocity osamelosti, chaos v rebríčku hodnôt a rozličné problémy, ktoré podmieňujú vznik duševných porúch. Tieto majú u nás nielen punc neznáma, ale aj poníženia, odmietania, netolerancie. Treba poznamenať, že množstvo ľudí s narušenou vnútornou rovnováhou si vypočujú kňazi najmä pri vysluhovaní sviatosti zmierenia.
V minulom roku na Slovensku hospitalizovali na psychiatrii takmer 38-tisíc pacientov, väčšinou v produktívnom veku medzi 30. - 50. rokom života. Ambulantne sa u nás ročne lieči viac ako štvrť milióna ľudí trpiacich psychickými poruchami. No, žiaľ, jednému pacientovi sa odborník môže v ambulancii venovať priemerne sotva 17 minút. Svetová zdravotnícka organizácia označila duševné choroby za jeden z najvážnejších problémov ľudstva v blízkej budúcnosti.
Náš rozhovor s klinickým psychológom PhDr. M. Koščom sme sa rozhodli zamerať na to, ako vplýva viera na skvalitnenie duševného života a celkový životný štýl.
• Osobitne nás zaujíma vzťah medzi duševným zdravím a vierou. Vedia veriaci lepšie prekonávať problémy na základe dôvery v Boha, vnútorného očisťovania od zla, novej nádeje, pozitívneho myslenia a konania?
Vo všeobecnosti áno - dokonca mnohé výskumy preukázali významný vplyv viery a jej prežívania na duševné zdravie a zdravie vôbec. Veriaci ľudia bývajú optimistickejší a spokojnejší, ľahšie - aj pri jestvujúcich problémoch - nachádzajú zmysel života i samých problémov. Toto však platí väčšinou len u tých, u ktorých viera nie je len vonkajškovou záležitosťou, realizovanou iba nedeľňajšou návštevou kostola, ale skutočným vnútorným postojom a z neho vyplývajúcim angažovaným životným štýlom. Tu mám naopak pocit, že náboženskosť je u nás pre mnohých iba určitou formou tradície, v ktorej zotrvávajú bez toho, aby zásadnejšie ovplyvnila ich zmýšľanie a každodenný život. A vo svojej práci vidím týchto tradičných veriacich, ako - obdobne ako ostatní - „bedákajú a nadávajú”, lebo viera a Boh nie sú pre nich zdrojom vnútorného pokoja. Mnohí naši veriaci dokonca ľahšie podľahnú sektám a rozličným východným či ezoterickým prúdom, nechajú sa obalamutiť liečiteľmi či šarlatánmi pre svoju nekritickú dôverčivosť - majú radi rýchle a „všesľubujúce” riešenia, kým dlhodobá a často strastiplná cesta vlastného osobnostného, ale i náboženského dozrievania je pre nich neatraktívna, príliš náročná...
DAKUJEM ZA HOCAKU RADU DLHO MA MOJA KAMOSKA NEPOSTRASILA ASI PRETO SOM TAKA HOTOVA A ESTE K TOMU VOBEC NEVIEM PISAT NA PS BOBEM TU AKO DATEL ATAK RADA BY SOM S VAMI POPISALA PREPACTE ZE NEPUZIVAM MEKCENE AJ TO SA NAUCIM CHCEM VAM NAPISAT JEDEN CITAT ,, ZIVOT JE USTAVICNY NOVY ZACIATOK. PODSTATNE JE ABY SME NESTRACALI ODVAHU.
Kritik dá sa to povedať taktnejšie, tam píšu zelení nevykompenzovaní prispievateľia s malou toleranciou ku kritike a iným názorom. Je to odraz choroby tak ako v živote keď sa človek pri tejto chorobe nelieči (zle lieči) tak sa uzavrie doma tak tu sa uzavreli tiež...proste boja sa. Na tomto fóre sú ľudia čierne puntíky, ktorí sa liečia a sú vykompenzovaní, otvorený názorom a majú značnú toleranciu. Aj keď nie sú prihlásení, nepotrebujú nadávať. Ja osobne ďakujem každému prispievateľovi na tomto fóre, že má takú úroveň akú má, len tu som sa dozvedela rôzne pohľady na naše choroby a veru dá sa vyberať správna cesta. Ale tiež treba povedať že je potrebné aj také fórum ako je ...UZKOSŤ...na porovnanie ako sa to nemá robiť, tiež fórum NAVYHO a RNG lebo pekne vidieť nekalé úmysly uvedených pánov a obohacovanie sa na úkor našej choroby. Ale keby tu neboli, príde niekto iný, kto bude premyslenejšie chcieť na nás zarábať. Takže netreba na nikoho útočiť, je dobre že je to tak ako je.....človek všade nájde veľa poučného!