Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

00000000001

Kriss
ťažko sa ti dá poradiť, ťažko povedať čo by mohlo pomôcť tvojej priateľke. Psychické choroby sú veľmi ťažké a treba veľa veľa síl na to aby ich človek zvládol alebo aspoň dostal pod kontrolu. Neviem akú má tvoja drahá diagnózu, neviem aká je a ako ako sa cíti a čo vlastne prežíva. Napísal si len časť z množstva skúseností, spomienok a tď...je to tvoj pohľad na "to" čo sa deje. Takže jediné čo môžeš momentálne urobiť je oddýchnuť si a načerpať energiu (kým je hospitalizovaná) pretože pokiaľ ju miluješ tak ju budeš potrebovať. Musíš pri nej stáť a ona musí cítiť že ti na nej záleží a že ju miluješ takú aká je. Musí vedieť že vždy je niekto ku komu sa môže vracať a komu môže dôverovať. Nesmieš spraviť jednu jedinú vec, nesmieš ju teraz opustiť. Pretože stratí všetko a prestane bojovať. Myslím respektíve verím, že dr. ju dajú dokopy a určite nájdu správne lieky ktoré jej budú sedieť a zase jej bude lepšie. Takže musíš veriť, dúfať a hlavne milovať :) veľa šťastia

lajka

ahojte vsetci panikari. Casto citam Vase prispevky, ale este som ich neprecitala vsetky. Aj ja som jedna z Vas. Chcela by som sa opytat, ci niekto z Vas uz prekonal PP bez uzivania liekov a iba s pomocou psychoterapie.

Kriss

Hojte ludia!Pred rokom som sa zoznamil s jednou holkou, v auguste .Bola ticha , az moc ticha , mozno hanbliva , po 3 mesiacoch , sa otvorila ako ruza , som sa zalubil do nej,zacali sme spolu chodit!Vedel som ze uziva dake lieky,ako abilify a este daky iny . Vo februari jej Dr. vysadila Abilify , pred 2 tyzdnami som jej volal z roboty , spravala sa dako cudne , bolo jej do placu , nieco tlachala o svojej babke , tak hned som menil temu,vsak nebudem ju drazdit,radsej ju rozveselim,co sa mi aj podarilo .Stvrtok som musel domov , bo jej matka mi volala ze je jej spatne cely den iba place,nikoho nechce vidiet atd.Tak hned z roboty som slehal plamene az ku nej.15min som ju iba hladkal i ked ma chcela odohnat,nechcel som ju tam nechat samu,a zrazu prestala plakat.Tak som s nou skusal komunikovat,zabralo to.Uz mala chut aj jest.Tyzden a pol som bol prec,za ten cas schudla 7kg,skoro som ju nespoznal.Po 1hod.,uz komunikovala ako normalne vzdy,aj sa najedla,potom sme isli spat,rano mala aj ranajky,/ked som doma tak vzdy jedla viacej/.Pravdepodobne ale vynechala aj tu druhu tabletku ktoru este by mala furt uzivat,tyzden pred kolapsom,asi,bo mi ukazovala furt tie vedlajsie ucinky tych liekov,ja som jej hovoril aby si to prebrala so svojou lekarkou,abo nech jej predpise daky iny liek.No,prestala asi brat,i ked jej doktorka hovorila ze tie lieky treba uzivat dalej.Rano po ranajkach si vzala aj tu tabletku,ktoru nechcela,ale jej matka bola v celku presvedciva,po 10min si uz stazovala,ze ta tabletka jej skodi!Teraz lezi v nemenovanom ustave,nikomu nedoveruje,nikoho dako nema rada,ale mne sa to dako nezda,volam jej kazdy den,prave dneska som ju isiel aj pozriet,bola taka rozladena,niekedy sa mi zdalo ze uz je jej lepsie,ze zacina mi doverovat,a zrazu opak,a ja odznova skusam a skusam.Pravdepodobne tie lieky zaberaju,asi preto je taka naladova,ale ze vraj tento stav potrva este tak tyzden abo 2!Vlastne moja otazka znie ci ju mam navstevovat,abo iba volat abo ani to nie,popripade ze uz niekto zazil nieco podobne,ci je este sanca na normalny vztah,ci uz je to konec!Som zufaly,nechapem co sa deje,a hlavne ze jej neviem pomoct,uz som v koncoch aj ja,vzdy ked sme si volali,spominala ze potrebuje enrgiu,uz som jej dal vsetok E a neviem ci som jej vobec pomohol,a pritom som uz sam vystaveny,sada na mna hmla,tma,smutok,unava.Co by som mohol spravit aby som jej pomohol?

[zruseny12]

a ked bol na hadicke a ma take problemi,tak sa necuduj,ze ma aj depresie atd.ved ma malo zivin,miner.a vitam. v sebe...ako pise RNG mal by brat niektore veci,aby si travenie vyliecil...ale ked nespolupracuje je to tazke...zbytocne je,lebo vsetko ide mimo jeho telo,len v nom to kvasi,hnije...nechapem,ze jemu samotnemu to nevadi,ved to prichadza cloveku aj zle/viem o com pisem,lebo ja som mala tiez problemi traviace,sak este mam,ale pomaly sa s toho dostavam,ale DISCIPLINA,TRPEZLIVOST...tam musia byt...
neviem,co by som ti poradi,len hadam to,ako som uz pisala,najdi nejaky clanok,co ho caka a daj mu ho precitat...
vela stastia...

[zruseny12]

K MILKA
tak to mas velmi tazke,ked on nema zaujem sa vyliecit...
a to mu vobec nevadi,ved mu musi byt zle atd.
hovori sa KOMU NIET RADY,TOMU NIET POMOCI
najhorsie je na tom to,ze iny to musia znasat...
daj mu raz precitat nejaku knihu,kde sa pise,ze ked sa nezacne liecit,ze moze skoncit VELMI ZLE...ci ho to toto neposunie do predu...

k milka

mariaa
ano, bol aj na hadičke, zápal žalúdka
si lieči priebežne už niekoľko rokov, mal aj helicoba..., ale po troch mesiacoch sa vráti do zabehnutých
koľají a všetko ide dookola.
Potom je nervózny, grgá, prdí,
atď...A ja ako spolubývajúca sa na to
musím pozerať, ako si ničí zdravie..
Zlá životospráva a celkový postoj je
negatívny, tak čo mám robiť?

k milka

Ďakujem za rady, ale ako sa hovorí, každa rada drahá, keď spolupráca je skoro nulová. Zelenina to nie je jedlo,
polievky-to je len voda/aj desiatové/
Neskoré večere-nedoprajem, a či má hladovať, keď nachystám jedlo- ešte nie je hladný, či má jesť podľa hodín? Alkohol, málo,ale pravidelne, je hltavo,
teoriu ovlada ale prax je iná, povaha
ťažká, sebadisciplína obmedzená.
Lekári ho vyšetrili, vraj to má každý
druhý, stres,atď....

sunnie

hlavne chorobu nezanedbajte a snazte sa vyhybat stresovym situaciam ktore to najcastejsie spustaju. ja sa liecim s mensimi prestavkami na uzkost a depresie uz roky a stale sa mi to vracia. najprv tiez svojpomocne bez liekov som skusila vsetko mozne ale nic nezaberalo. nehovorim ze terapie, vitaminy atd. vobec nepomozu, ale pri vaznejsich stavoch to bez liekov proste nejde. mne lieky doslova zachranili zivot a velmi zlepsili jeho kvalitu. na zachvaty paniky je velmi dobry lexaurin.

RNG

lieky na zaludok znamena asi, ze ma zle travenie, tj potrebuje si ho napravit. "Lieky" znizuju aj tak uz nizky stav kyselin a situacia takto "liecena " sa len zhorsuje. napravenie travenia vyzaduje
extra kyseliny,
enzymi
vlakniny a
probiotika.

Zle travenie=zla vyziva tela=nedostatky veduce k roznym problemom, vcitane nervovych, osteoporoze, znizenej imunite, zrychlenemu starnutiu.

Odporucam napravit, inac su nasledky ...