Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

Vieš lejla...pri panickej poruche, si takmer všetci myslia, že majú nejaké poruchu srdcového rytmu, teda kardiovaskulárne problémy, prípadne problémy s chrbticou....vo vačšine prípadov sa toto všetko vylúči, a človek sa stále cíti zle...stále ho pocity slabosti, búšenie srdca, poruchy spánku prenasledujú...je veľmi ťažké sa vybrať k psychiatrovi to mi ver...lebo človek si stále myslí, že to prejde, alebo sa pokúša sám si pomôcť...no niekedy sa môže dostať do takého stavu, že nie je schopný už ničoho...stratí záujem o okolitý svet, lebo jeho choroba ovládne jeho myšlienky...človek myslí len na to ako mu je zle, niekto očakáva nový záchvat/atak/, niekto sa vyhýba spoločenským podujatiam, chodeniu von, do obchodu...lebo všade sa cíti zle...ma strach, úzkosť z toho čo bude ak mu bude zle....
Návštevou psychiatričky nič nestratíš, poradí ti, prípadne pomôže...možno v tvojom prípade ti navrhne psycholog. sedenia- autogenny tréning, relaxáciu...
No niekedy sú ľudia v takom stave, že toto im nepomáha...v mozgu je nerovnováha serotonínu a ten spôsobuje, že človek ma takéto stavy....vzniká depresia, panická porucha, obsedantno-kompul. a iné psych. poruchy....
Ver mi, že niekedy sa človek veľmi trápi sám a ked zistí, že v dnešnej dobe je veľmi veľa ľudí, ktorí trpia rôznymi psychickými chorobami, si uvedomí, že nie je sám a dá sa žiť...len potrebuje silu....

ketsut

Inak ak navštíviš psychiatrickú ambulanciu budeš prekvapená koľko mladých ľudí je tam....sama som bola tým prekvapená.
Ataky úzkosti sa objavujú rôzne...a človek má pocit, že dostane infarkt, odpadne, zomrie a podobne...

lejla1

neviem uplne naisto ci ide o panicku poruchu ale priznaky celkom sedia sice som to mala zatial asi 10krat aj ked som bola mensia....stava sa mi to len vecer pred spanim cez den nie...je mi zle,vidim ako keby cez nejaku clonu, je mi na odpadnutie, zle sa mi dycha srde mi busi az preskakuje, mam strasny strach ze dostanem infarkt alebo zomriem uz sa mi stalo ze som sa cela triasla....bola som aj u obvodneho lekara ten ma poslal ku kardiologovi....v poslednej dobe sa mi to stava castejsie s roznou intenzitou...

ketsut

vieš ja si osobne myslím, že ked zažiješ niečo čo ťa rozruší...tak to najskôr predýchať..ukľudniť sa...najviac asi pomáha chodiť na čerstvý vzduch-les, prechádzky, šport...to človeku dodá energiu. A druhá podstatná vec je tá, tvoj synček radovať sa, tešiť sa z toho čo s ním prežiješ...pozitívne myslieť.
Nájsť si takú osobnú pohodu, snažiť sa nerobiť všetko naraz...toto dnes toto zajtra...a robiť to v kľude, nie v strese...mne to veľmi pomáha, ked si to uvedomím...
Nájsť si priority a triediť si čo je dôležité a čo vypustiť...

pamela 25

Lejla Ketsus ma pravdu cim skor tym lepsie ja som to tiez dlho odkladala myslela som ze to zvladnem sama a len som si to pritazila a dosla do hroznych stavov ze som sa bala ist sama von byt sama doma ist do obchodu autobusu vzdy sa kontrolovala az dokonca som sa bala zaspat ze v noci zomriem.

pamela 25

Ketsus tak ja sa tiez dajak snazim ovladat svoje myslienky a tolko sa nekontrolovat ked mi je trocha cudne dam si anxiolan to dostat v lekarni je to na prirodnej baze a ked je toho viac tak si dam prilezitostne lexaurin alebo pohar piva aj to pomaha.Ja som dostala PP takpovediac z chrbtice ked ma z nicoho nic zacalo boliet pri srdci a som si myslela ze mam infart z toho som mala vysoky TK bo som sa stale bala ze mam daco so srdcom nato som sa vydala narodil sa mi syncek a tie stresy okolo toho z coho prosli pravidelne ataky az som to nevedela zvladat a sama som sa vybrala na psychiatriu.Brala som 4 roky seroxat a ten mi velmi pomohol.Teraz to je u mna oproti tomu ruzova zahrada ale este stale nie som ta co som bola predtym kym som ochorela.Dufam ze sa k tomu dajako dopracujem .Este si chcem kupit knihu ako sa zbavit stresu a depresie bez liekov asi to napisal dajaky Schreiber.Ja si myslim ze treba mysliet pozitivne a nenechat sa ovladat nutkavymi myslienkami a vsetko vymyzne.

ketsut

lejla prečítaj si, aké sú príznaky panickej poruchy...ak sa u teba vyskytujú minimálne tri....znepríjemňujú ti život....tak navštív psychiatričku..vždy je lepšie riešiť problém hneď na začiatku....nie až vtedy, ked človek nevládze už ani z domu výjsť