Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
nie nie nebola som na ziadnych testoch akurat mi brali krv ale tu mam dobru zatial ani nic neuzivam..snazim sa vyhybat stresovym situaciam a zabranit tomu ale asi bude nevyhnutne ist k tej psychiatricke...
lejla1....aha no tak mozno to teda ma nieco spolocne...a bola si na EMG testoch??? to posiela neurolog bola??
neviem aky je rozdiel medzi tetaniou a panickou poruchou ale niekde som citala ze ak ma clovek panicku poruchu predpisuje sa mu aj magnezium takze urcite to ma nieco spolocne...mne to tiez prislo v kine aj v kaviarni,doma, po ceste domov, v posteli....hocikde...aj ked na to nemyslis...
a pride vam to aj samo od seba ked nato nemyslite?? mne to prislo nedavno v kine...
mozes opisat svoje stavy prosim??? a je psychicka porucha to iste ako tetania?? aky je v tom potom rozdiel som z toho hotova uz:((( lebo vraj tetania je nedostatok magnezia ale ak by to bolo to to znamena ze to nieje psychicka porucha ale priznaky su vraj toho druhu tak preto som uz bezmocna:(((
hej hej to mavam aj ja....ide zrejme o panicku poruchu clovek si nahovara ze je s nim zle a tym sa stav este zhorsuje mne sa to stava napriklad ked idem vecer sama domov po tme...mam neskutocny strach,doma zalahnem a uz sa to zacina...presne ma lekar teraz objednal na kardio aj ked sa mu nezdalo ze mam problemy so srdcom....ide o psychiku
ketsut...ja som bola u psychiatricky uz pred rokom viem ake to je z toho nemam strach ja si skor myslim ze to nevyriesi kedze by si teda psychiater a neurolog dot protirecili...mne zistili tetaniu dali mi nato magne B6 a neurol len mam pocit ze mi to nezabera a neviem co s tym:(((
Inak bezmocná, ked čítam, čo píšeš...tak som toho názoru, že kardiolog má pravdu...lebo ak nemáš nález na srdci..tak treba hladať pôvod v psychike. Presne máš také stavy aké som mala ja, ked mi diagnostikovali panickú.
Inak lejla a bezmocná...nie je hamba ísť k psychiatričke...je to bežná vec...nikto vám tam neublíži, ani z vás neurobí nejakých "cvokov" ako ľudia bežne reagujú, to sú zastaralé názory...v prípade, že vám psychiatrička povie, že ste v poriadku, tak viete aspon, že sa treba uberať iným smerom a hladať iné možnosti.
Vyšetrenie úvodné u psychiatričky trvá aj hodinu...mne robila test na počítači, aké mám stavy za akých okolností a aký stupeň...podľa toho vám výjde či trpíte nejakou psychickou poruchou a v akej miere...celé mi to zhodnotila nakoniec.
Ja som jej však svoj stav opísala s tým, že som jej povedala, že trpím isto panickou poruchou, že moje stavy sa zhodujú s tými, o ktorých som čítala v médiach rôzneho druhu.
Nasadila mi liečbu..zo začiatku mi bolo hrozne, ale môj stav sa postupne výrazne zlepšil...
Preto ak chcete žiť plnohodnostný život musíte niečo preto urobiť...a vyhľadať odbornú pomoc.
Každý vám môže dať nejakú radu, ale každý je špecifický prípad a skutočne vám osobne môže pomôcť len odborník..ktorý vás stav objektívne zhodnotí.
Verte mi, najhoršie je urobiť prvý krok...ktorý je veľmi ťažký....ale prináša ovocie.
no prislo to raz vecer ked som sedela v bare s kamosmi...den pred tym sme boli na disce potom som spala tri hod. a sli sme na turu...je to pocit na odpadnutie, slabost pocit ze prestanem dichat ze mi prestane byt srdce, trasenie ruk taka slabost v nohach, teraz co pisem pri pc mi zovrelo aj hrdlo, najhorsie je to vecer nemozem byt sama mam pocit ze ma infarkt stale si nahovaram ze aj ked som bola na kardiologii a tam povedali ze som zdrava tak mam strach a pocit ze ma doktor oklamal a iste mam chore srdce mam tlak na hrudniku aj bolest, pred tym mi aj trpli ruky pri zachvate ale uz beriem magne B6 tak pri tom to aspon prestalo ale len toto ostatne je furt a horsie:(((