Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
pozri sa o svojich stavoch, pocitoch...ked porozprávaš psychiatričke..tak tá vie ako sa pri daných poruchách človek chová...a tá jediná ti dá odpoved na to čo ti je..prípadne objektívne zhodnotí tvoje problémy...a môže ti navrhnuť, doporučiť iné vyšetrenia ak si po psychickej stránke.
Ozvi sa, ked zistíš, resp. lekári zistia čo ti je a ako sa liečiš...zaujíma ma čo tebe vlastne je...
ale ja som myslela ze som vonkajsi svet vnimala tak inac divne a stale som tuzila potom si lahnut do postele anemysliet na nic
to je normálne...vtedy sa myšlienky premietajú ako na plátne, bežia človeku stále hlavou a nekontrolovateľne....
to sa neboj, je široký sortiment liekov, ktoré ti lekárka môže predpísať....a ak trpíš panickou poruchou...tak určite ti predpíše tie, ktoré túto chorobu liečia..a zabezpečia, aby si sa cítila lepšie...
a ked som mala trebarz zachvat a sla som s priiatelom autom vnimala som svet akoby na platne v kine ako uplne iny svet....
uplne viem čo prežívaš...lebo čakáš čo bude večer..a teraz už máš myšlienky, že to nebude dobré...to je uplne totožné s tým ako to vyzeralo u mna...stále obavy a strach z toho ako mi bude.
nebudeš veriť,ale uplne si viem predstaviť, čo ťa čaká a ako sa cítiš...ja som tým tiež prešla
a co v tom pripade keby nezaberali ani potom ???
a vieš nechcem ťa strašiť, ale stanovenie diagnozy nie je také hrozné...ako prvé dva týždne ked človek užíva lieky, tie stavy sa ešte zhoršia...kým nastane antidepresívny účinok...ale potom sa každým dnom človek cíti lepšie....
ale tie stavy na začiatku liečby tak to je niečo hrozné...ja som aj schudla, mala som problém sa najesť...hrozné úzkosti som mala, nečakané búšenie srdca, potenia...po dvoch týždnoch sa to tak začalo zlepšovať..že som hned bola štastná že sa cítim lepšie...to je neopísateľný zážitok
ale amla som k tomu aj kopec dalsich...teraz sedim za pc a som slaba kelepu sa mi ruky mam ist vonku a bojim sa ze nebudem vladat a ,,tesim´´ sa na vecer ked mi bude zasa zle:(((
to sú presne stavy..ktoré človeka ničia...hlavne pocit, že odpadnem ...zomriem ....to bolo pre mna najhoršie