Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
dakujem vam za vase prispevky...som rada ze som nasla ludi co ma pochopia a vedia poradit,lebo je tazke zit s tymto problemom sama,lebo ostatni ktory nevedia co to je pp ta nevedia pochopit....len donedavna som si myslela ze som nejaka divna,ze len ja mam tieto problemy a nevedela som co to so mnou je...teraz viem ze proti tomu mozem bojovat,aspon sa pokusim....ten prvy krok je najtazsi....este raz vam velmi pekne dakujem
najvacsia haluz je ze clovek si funguje bavi sa uživa si na plno .,. spokojny zo vsetkym a jeden den pride prvy šok ... zachvat a zmeni sa vsetko ... preto s tym treba bojovat a naozaj pouzit vsetky dostupne rady a vsetku dostupnu pomoc a netreba si vraviet ze psychiater a lieky su pre blaznov ... ja tam pojdem a urcite sa necitim ako blazon ... .., takze stelinka cim skor tym lepsie
ahoj stelinka...ja som bola podobný prípad ako ty...stále som dúfala, že mi je niečo od srdca, tlak, alergia....ale bola to panická porucha...moja chyba bola tá, že som neišla hned, až ked ma moja choroba výrazne obmedzovala v živote..nie je to hamba ísť k psychiatrovi...bola som aj u psychologa, ten mi doporučil autogenny tréning...techniky na relax..nepomohlo mi to.
Užívala som rok a pol Cipralex...lekárka mi ho už vysadila a som dva mesiace bez liekov.
Zo začiatku liečby mi bolo ešte horšie, lebo antidepresívny účinok sa dostavil po dvoch týždnoch...potom sa moj stava postupne zlepšoval...a teraz som bez...
Je to veľmi tažké s touto chorobou žiť, lebo ako hovoríš, nikto ti neverí, že ti je zle a skoro stále...stále všetci, si mladá, čo ti môže byť...som neustále počúvala.
Rozhodla som sa bojovať s chorobou prekonala som hrozné stavy....predstav si som sa prihlásila na výšku s "pani panickou" a zvládala som celý ročník na A.
Táto choroba človeku vstupuje vtieravými myšlienkami, ktoré musíš poraziť, tým, že sa musíš naučiť pozitívne myšlienky pripomínať, prekonávať ich práve tými, čo ti nepríjemia život...
stelinka ... v prvom rade daj precitat rodine alebo dobrym priatelom informacia o panickej poruche ... je to dost dolezite ab v tom boli ludia s tebou .. mas pravdu vela ludi pise ze u lieky nepomohli ..ale zase naopak vela ludom prave lieky pomohli navratit sa do bezneho zivota .. ja mam tak isto kadejake spplatky mam auto mam pracu a rozmyslam stale castejsie nad tym co ked sa mi to stane v praci .. a ze pridem o príjem .. a pod .. hlavne vysvetli ukaz dokazi rodine .. navstiv psychologa a uvidis .. o kazdom lieku sa da nieco precitat na nete a sama uvazis ci nei su pri silne alebo velmo navikove ... vravim sam som v peknej "sračke" pradon za vyraz .. ale sme tu ,neumreme kvoli tomu a co pride raz musi aj odist ... skusim sem dat jeden link ..len neviem ci sa da zverejnit kvoli reklame ak nie das mi email ... a tam podrobne doktori vysvetluju co to je kazdy priznak ..priklad potenie,busenie srdca ..a podobne je to normalna reakcia .. a nemozes umriet ani nic podobne prave to citam a nemozem povedat ze mby ma to zatial nejak strasne ukludnilo ..ale viem ze ked zacnem rychlo dychat a mam pocit ze mam nedosttok kysliku tak moje telo ho ma prebytok .. tu je ten link ... cz.lundbeck.com
ano uz som nad tym rozmyslala... len mam strach ze mi da kadejake tabletky.... a este ze to budem musiet zase vysvetlovat mojej rodine...uz som z toho vsetkeho vycerpana....a este mam strach ze budem brat kadejake tabletky a vobec to nepomoze a ze to moze byt horsie....nemam s tym skusenosti
zdravim vsetkych mna tento stav trapi asi tyzden ... je mi z toho dost smutno .. kedze viem ze ide len o moju psychiku .. citim sa dost mlady na to aby som bral kadejake tabletky a podovbne .. v utorok idem k lekarovi a idu mi robit vsetky mozne testy aby som vylucil nieco zavažné -- cem sa spytat ci neikto skusal hypnozu alebo nieco podobne .. a ci nemavate nejake stretavky .. kde sa ta osobne pokecat a poradit .. dakujem ..drzim palec vsetkym ..
dobry den prajem. Aj ja uz dlhi cas trpim tymito problemami. bola som na x vysetreniach kde mi nikdy nic nezistili. Uz som s toho vsetkeho zufala a neviem co robit.Je mi stale zle,kruti sa mi hlava,busi mi srdce a mam pociti ze umriem. nikdo v okoli mi neveri myslia si ze prehanam....alebo ze to robim z lenivosti. Ja uz dalej nevladzem,nedokazem zit plnohodnotni zivot.Psichiatrovi sa mi velmi nechce poradte prosim
dakujem za rady...ok ak budem vediet necham ti tu odkas ok?? budem sa to aj tak snazit co najskor vyriesit....