Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Prosím ťa RONY prestaň tu tie baby stresovať s tou závislosťou...celé je to o tom, ako si to človek zmenežuje...poznám ľudí, čo berú neurol niekoľko rokov rovnaké dávky. Samozrejme, je to návyková látka a je lepšie sa jej vyhnúť, ale ja veľmi dobre viem, o akých stavoch JENY hovorí...a nie sú to vedľajšie účinky liekov, sú to prejavy úzkosti, ktoré nemajú nič spoločné ani so xanaxom ani s neurolom... a keď je to skutočne na nevydržanie, tak nevidím dôvod, prečo by si ich raz za čas nedala.
JENY skús to tak, že nebudeš neurol brať pravidelne, ale dáš si ho, len keď bude zle...lebo závislosť vytvára pravidelné užívanie... Daj si namiesto neho relaxáciu a šumivé magnézium hneď ráno, poobede zas...skús trochu fyzickej aktivity, nič veľké to nemusí byť, stačí umyť riady... Tie príznaky, ktoré máš, poznám veľmi dobre, sama neviem dodnes, čo s nimi...a ten pocit, že si mimo, to sa volá derealizácia a nesúvisí to s liekmi...je to riadne peklo, tiež to mávam...
pre ketsut:
ospravedlnujem sa za zopar gramatickych chyb, ale moja rodna rec nie je slovencina :-)
a co by ti mal roni napisat?
rony prečo si o sebe neičo nenapísal?
Jenni 791 ahoj zle ti je preto lebo na xanax vnika rychlo zavislost.do 4 tyzdnov pri pravidelnom uzivani to plati aj o neurole.Aprazolam je latka na ktoru vznika rychlo psychicka a neskor aj fyzicka zavislost a nebezpecna je v tom ze casom prestane ucinkovat a potrebujes vysie davkovanie.Dobre si urobila ze si ho vysadila s toho mozes mat tie problemy.Ale neurol teraz nevysadzuj a ked tak postupne.Aprazolam ma tu nevyhodu ze je to rychle nastupujuci liek ale ma kratky polcas rozpadu a tym dochaza K tzv.vrcholom a zlabom to znamena ze koncentracia v tele tikolise.Telo si ziada dalsiu davku. Pozor na to!!!!!Neviem v akom si stave lekar to vie iste lepsie.Ale neviem ci ti nasadil spravne davkovanie.A ten lekar z nemocnice co si ho volala k tomu sa nebudem radsej vyjadrovat.Nikdy neber naraz viac druhov benzodiazepinov aj ked su to aprazolamy.Chran si svoje zdravie.
Ahojte, trpela som uzkostou spojenou s depresiou, brala som AD 5 mesiacov, velmi sa mi to zlepsilo, teraz uz mesiac neberiem, zatial ziadne navraty uzkosti, klop klop, ale som dost nervozna, dokaze ma vytocit aj uplna malickost, myslitze, ze to pocase zmizne?dakujem.
rony6 no mne to tak predpísala moja lekárka berem ráno pol tab. neurolu0,25 alebo celu podla toho ako my je ale večšinou tu polku aa k tomu 1 tab. citalopram a potom my vravela že pol tabl. xanaxu tak som to brala asi mesiac teraz som ten xanax vylučoila ale cítim sa celý den ako omračená ani niečkedy nevnímam akoby som spala a točí sa my hlava je mi na odpadnutie a tak ... a ked my je tak moc zle tak si dám zase radčej 1 neurol ale xanax už nechcem brať neviem či hje to tak správne ale moja lekárka povedala že hej a čo som sa na to úpýtala telef. lekára z nemocnioce ten povedal že v pohode možem xanax vysadiť zo dna na den tak neviem urobila som tak ale moc dobre sa necítim ked ma obleje niekedy studení pot a potom som skoro celý den akoby mimo tak nevim teda
najskôr mi predpísala lekárka citalopram...alebo citalec...neviem presne ale dostala som alergiu...tak zmenila cipralex....
s lekárkou som mala a mám veľmi dobrý vzťah...aj osobne sme sa rozprávali o živote, vždy sa so mnou ochotne porozprávala a veľmi mi mi pomohla, vážim si ju nielen ako osobnosť lekára, ale aj človeka!
Ketsut to si mala stastie ze ti zabral cipralex lekar musi byt dobry odbornik