Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

AKJA

Ahojte všetci.Mám presne také problémy,ktoré opisujete už asi 5 rokov. Liečiť som sa začala pred tromi.Začínala som frontinom,z ktorého som bola ako spomalený film,obvodná mi ho zmenila na citalec 1 ráno.Brala som ho 3roky a už m ni bolo lepšie tak som dávku znížila a problémy začala znovu.Začala som brať xanax a citalec, ale nejak to nepomáhalo.Tak som navštívila psychiatričku tá mi na miesto citalecu predpísala sertralin a xanax mi nechala. A začala som chodiť aj na KBT.Je mi lepšie, tak uvidíme ako bude dalej.Prajem vám veľa síl a hlavne optimizmus aj ked viem, že to nieje ľahké,pri tých ťažkostiach myslieť optimisticky.

ketsut

arnost najviac by o tom mal vedieť lekár...na forum tu chodila v mojej téme život po vysedení antid. taká farmaceutka, a tá mala dobré vedomosti o liekoch...skús si dať tú moju tému a napíš jej. aj mne odpovedala, ked som sa jej pýtala....

ale aj tak na tvojom mieste by som riešila nie takto svoj problém na fore ale u lekára odborníka a riadne mu pohovorila o sebe, ako sa cítim, čo sa mi robí...a nech ta lieči tak ako treba!

človek sa potom len trápi a hladá rozdiely v liekoch ako ty, ked je zúfalý...odporúčam ti fakt riešiť svoj zdravotný stav zásadne.

Arnost

Kto vie aky je rozdiel Xanax Frontin Neurol viem ze su to benzodiazepiny s ucin.latkov Alprazolam.Alebo su to len generika Xanaxu? Myslim ze tam rozdiel je len neviem zistit aky.Ketsut nevies nahodou vie to o liekoch dost.

ketsut

nemáš za čo, tak každý sme individualita arnost a na každý liek každý inak reaguje...

ja mám veľmi dobrý vzťah s psychiatričkou, vždy sa aj osobne porozprávame...je fakt odborníčka a ja si ju vážim...aj mne robila na počítači testy a vyšla mi panická porucha plus mierna depka...ale tá premenila z toho ako mi bolo stále zle a zo súkromného života.....

ak nie si s lekárkou spokojný a ja na tvojom mieste by som nebola, to by ti asi každý povedal, a drží ťa takto na frontine....aj rony by ti isto povedal, že to nie je super riešenie!

vieš každá psychická choroba má svoj druh lieku na ktorý je určená, ale veľa zohráva naše telo, ako je to schopné prijať a či práve tá látka, ktorú telo potrebuje je tá správna, ktorú nám lekár dal.

tuto by ti ženy isto povedali, že vyskúšali rôzne lieky, kým im nejaké zapasovali....veľa krát som to ja osobne čítala, aké boli zúfalé..ako teraz ty

ja som tiež najskôr užívala citalopram a z toho som mala serot.syndrom...musela som hned vysadiť, a to som užila len dve tablety!
potom mi dala lekárka citalex a z toho som mohla fungovať...ale na tie začiatky ked si spomeniem tak hrôza.....a ešte som nemala vedomosti, čo všetko sa mi môže robiť.....to bolo hrozne.

teraz viem, že ked mi nie je dobre, tak nepanikárim, nejako to predýcham snažím sa to zvládať a po chvíli mi tie blbé stavy prejdu...ale teraz aspon viem, čo robiť a ako....a to je dosť!

Arnost

Hm zaujimave.Myslim tie korcule.Teraz som bol na forume Cipralex.No neviem ludia tam pisu vselico.Ale asi a vlastne urcite sme kazdy iny a AD posobia na kazdeho inac.Ketsut dik za odpovede mam co robit a svoju lekarku asi niekam poslem.

ketsut

áno samozrejme....prvé dva týždne zvýšená úzkosť, búšenie srdca, slabosť, nevoľnosť, .....

potom neskôr závraty...tie jednoducho stále mám, ale to sa dá....vadí mi ked dlhšie stojím tak mám závrat...mávam často studené nohy-ruky, nevoľnosť-pri nevyvetranom vzduchu, nízky tlak, modriny, nádcha, nervozita....- ale tieto nežiaduce sa striedajú raz to- inokedy to....ale nie je to také hrozné

asi najhoršie sú závrate teda aspon pre mna...

možno niekto nemá žiadne vedľajšie účinky...ja áno..ale až tak ma neobmedzujú, že by som nemohla existovať

a čudujem sa jednej veci, že mám závrate a na kolieskových korčuliach - NIC

ketsut

arnost ja užívam cipralex....

a na začiatku spolu s frontinom a po dvoch týždnoch išiel frontin preč...ja som užívala túto kombináciu...

možno by nebolo na škodu skúsiť ten cipralex, ak ti to lekár doporučí....cipralex je aj na depresiu, panickú poruchu, sociálnu fobiu-tak to mne vysvetlila lekárka aspon.

arnost fakt som čítala, ako jednej slečne ten cipralex pomohol, no neviem ako sa tej závislosti budeš zbavovať, lebo pol roka je dosť dlhá doba užívania.

ja som frontin užívala len ráno o,25. a ty ako čítam 3 krát denne

Arnost

Dakujem Ketsut. Zazil som traumu aku nikomu neprajem a potom sa to spustilo.Nespavost uzkost atd.Lekar ani sam presne nevie diagnostikovat ci sa jedna o GAT alebo inu uzkostnu poruchu pri testoch mi vyslo ze mam aj depresiu,ale tu som dostal pravdepodobne neskor myslim ze s tych neziaducich ucinkov antidepresiv.Stale nove po dvoch mesiacoch a nic len horsie a horsie.Perlicka mal som neziaduci ucinok kde v pribalovom letaku sa pise ze ho moze dostat 1 : 10000 vazny.To je smola co?Neskusal som este citalec ani cipralex.Tak neviem co dalej ale rozhodne sa chcem zbavit Frontinu.