Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ivana4837 Kolko beries xanaxu sr denne myslim v mg.Budem musiet vymenit lekara.Inac si zlata a si prva ktora ma tiez taku diagnozu s ktorou si pisemem ako ja GUP alebo anglicky GAT.
AHOJTE....uz sa citim o nieco lepsie len mi je od zaludka dost zle....
Arnost,ja mám diagnózu PP+GÚP,tiež som určité obdobie brala frontin (cca.3mesiace)...bola to hrôza...pocity ako opisuješ,ale lekár mi ho zmenil na XANAX SR s postupným uvoľnovaním,(obyčajný XANAX ti zaberie na chvíľu a potom ti je znova úzko,blbo..) a beriem ho 8rokov,spýtala som sa psychiatra či z toho XANAXU nebudem závisláčka a povedal mi,že ZÁVISLOSŤ JE,AK POTREBUJEŠ ZVYŠOVAŤ DÁVKU...ja naopak som ju postupne znížila...+ užívam AD FEVARIN 100mg denne a celkom dobre ich znášam,na GÚP je ideálne (samozrejme ak to nezvládneš bez liekov) vhodné AD,psychoterapia=KBT a ako pre všetkých zdravá strava+šport...
Ja som lieky brala poctivo,ale odmietala som psychoterapiu...lekár mi vysvetlil,že už musím konečne pochopiť,že sú ľudia čo iba užívajú AD a sú v pohode,ale ja medzi nich žiaľ nepatrím a u väčšiny pacientov sú lieky iba 50% úspechu,druhú polovicu tvorí hlavne psychoterapia,podpora rodiny,veľa pohybu v prírode...,držím palce!!!
(zlý psychiater ti môže nevhodnou liečbou úplne zničiť život a ja by som toho Tvojho určite vymenila...)
ZUZKA ty si kedysi spomínala taká knihu...kurník...neviem si spomenúť ako sa volá...nejaké vzorec šťastia alebo čo to bolo? pamätáš?
AKJA mám to podobne s tými liekmi...cipralex dva roky fungovala, vysadila som, lebo mi bolo lepšie, vrátilo sa mi to, cipralex už ale nezabral a po ďalších troch skúšaniach liekov som skončila na sertralíne, ale teda účinkuje mi len toľko, že vládzem fungovať, od dobrého stavu to má na míle ďaleko...
:) skutočne niekto má diazepam v tele?
určite povedala dopamín...
Pytal som sa lekarky ako dlho mozem brat frontin a ona dudem citovat: Mate nedostatok diazepamu v tele a musite si ho doplnat tabletkami.Ostal som prekvapeny lebo take nieco som este nepocul.Myslim ze ten diazepam bolo len prirovnaniena na latku v tele ktora sa stara aby clovek nebol v uzkosti.Pytam sa? myslite serotonin a ona nie.
Nebojis sa zavislosti? Ja hej.
Beriem ho 2 mesiace
Akia ako dlho si brala xanax alebo ho este beries?