Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

Arnost

Ivana4837 Kolko beries xanaxu sr denne myslim v mg.Budem musiet vymenit lekara.Inac si zlata a si prva ktora ma tiez taku diagnozu s ktorou si pisemem ako ja GUP alebo anglicky GAT.

ivana4837

Arnost,ja mám diagnózu PP+GÚP,tiež som určité obdobie brala frontin (cca.3mesiace)...bola to hrôza...pocity ako opisuješ,ale lekár mi ho zmenil na XANAX SR s postupným uvoľnovaním,(obyčajný XANAX ti zaberie na chvíľu a potom ti je znova úzko,blbo..) a beriem ho 8rokov,spýtala som sa psychiatra či z toho XANAXU nebudem závisláčka a povedal mi,že ZÁVISLOSŤ JE,AK POTREBUJEŠ ZVYŠOVAŤ DÁVKU...ja naopak som ju postupne znížila...+ užívam AD FEVARIN 100mg denne a celkom dobre ich znášam,na GÚP je ideálne (samozrejme ak to nezvládneš bez liekov) vhodné AD,psychoterapia=KBT a ako pre všetkých zdravá strava+šport...

Ja som lieky brala poctivo,ale odmietala som psychoterapiu...lekár mi vysvetlil,že už musím konečne pochopiť,že sú ľudia čo iba užívajú AD a sú v pohode,ale ja medzi nich žiaľ nepatrím a u väčšiny pacientov sú lieky iba 50% úspechu,druhú polovicu tvorí hlavne psychoterapia,podpora rodiny,veľa pohybu v prírode...,držím palce!!!

(zlý psychiater ti môže nevhodnou liečbou úplne zničiť život a ja by som toho Tvojho určite vymenila...)

tatiana26

ZUZKA ty si kedysi spomínala taká knihu...kurník...neviem si spomenúť ako sa volá...nejaké vzorec šťastia alebo čo to bolo? pamätáš?

tatiana26

AKJA mám to podobne s tými liekmi...cipralex dva roky fungovala, vysadila som, lebo mi bolo lepšie, vrátilo sa mi to, cipralex už ale nezabral a po ďalších troch skúšaniach liekov som skončila na sertralíne, ale teda účinkuje mi len toľko, že vládzem fungovať, od dobrého stavu to má na míle ďaleko...

Arnost

Pytal som sa lekarky ako dlho mozem brat frontin a ona dudem citovat: Mate nedostatok diazepamu v tele a musite si ho doplnat tabletkami.Ostal som prekvapeny lebo take nieco som este nepocul.Myslim ze ten diazepam bolo len prirovnaniena na latku v tele ktora sa stara aby clovek nebol v uzkosti.Pytam sa? myslite serotonin a ona nie.