Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

mia som rada, že si tu.....

to sa stáva aj ja som mala také závrate...ja to poznám....si dobrá, že si to tak zvládla...to sa mi páči...a zdáš sa mi už troška lepšia ako pred pár dnami....

mám pravdu?

MIA23

ahoj ivanka dakujem za tvoju rada vyskusam tie probiotika...lenze ja som predtym taketo tazkosti nemala len od kedy beriem AD....ketsut som rada ze si si nasla cinnost pri ktorej sa dobre citis....ja som asi pred hodinou prekonala hrozny zachvat.Isla som do obchodu a zacali mi hrozne zavraty, cela som sa triasla,mala som pocit ze odpadnem,ale potom som si sadla na lavicku asi na 15 minut a potom ma to pomaly preslo...no bolo to strasne

ketsut

ahojte..to viete, že dobre okolo malej sa svet dnes točil....tak áno....

dnes od rána lietam-behám...kopala som v záhradke, žehlila, kosila trávnik a večer som išla na korčule- 4km som si dala. Panickú asi porazí!

je zaujímavé že mám závrate, a ked sa postavím tak minútka troška kým sa skoordinujem a potom fičím....robí mi tento šport fakt veľmi dobre.

zajtra idem s malou do nemocnice-som zabudla povedať už má sedem týždnov ruku v sádre...má zlomené dve kosti za zápastím...iné stresy som prežila, každý týžden v nemocnici, vyšetrenia...dúfam, že zajtra jej už dajú sadru dole...

zajtra idem aj ku tej psychologičke, som zvedavá ako dopadnem

zdravím vás žienky moje - zuzka, tanička, ivanka a mia...inak mia som rada, že je ti lepšie..stále na teba myslím...neboj sa bude dobre, dobre ti radia daj si probiotika.

ivana4837

Ahoj Ketsut,

no čo malá oslávenkyňa,tešila sa z tortičky???Prežívaš to najkrajšie obdobie...teraz si tak v duchu spomínam,že moje dievčatá,keď boli v jej veku aké to bolo zlaté,milé...potom prišla puberta a to bolo niekedy ťažké,im pracovali na 100% hormóny a mne nervy a ani neviem ako odrazu staršia bude mať 19 a mladšia 17rokov...z malých bambuliek sú odrazu hotové ženy.Som šťastná,že máme pekný kamarátsky vzťah,rozprávame sa o všetkom a to je podľa mňa dobré.Manžel je veľmi dobrý otec,ale zabudol rýchlo aký bol on,keď bol v ich veku a je na ne často veľmi zbytočne prísny a tak mu veľa vecí taja a to nie je dobré!!!Všetko by malo byť vo vyváženej forme aj rodičovská prísnosť aj voľnosť...ja som toho názoru,že ak sa vypestuje medzi rodičmi a deťmi vzájomná dôvera,tak je to lepšie ako im všetko zakazovať a potom decká aj tak klamú,lebo sa boja povedať pravdu...

ivana4837

AHOJ MIA!!!

Som rada,že ti je lepšie...neboj ten žalúdok to prejde...veľakrát som si myslela,že je to z AD ,ale za tie roky som sa naučila,že ak som viac nervózna,vystresovaná hneď mám problémy so žalúdkom,neviem vôbec jesť...ak sa nútim najesť potom ma napína na vracanie a tiež časté hnačky.Kúpila som si v lekárni probiotiká a tie mi upravili tráviace ťažkosti aj hnačky...najprv som skúšala probiot.jogurty a nápoje,ale veľmi ma preháňali...,niekedy som sa 2-3dni poriadne nenajedla a sedela stále na WC,užívam probiotiká 4mesiace (1kapsulu denne)a veľmi sa mi to upravilo!!!Ak budeš mať stále tráviace problémy nenechaj to tak,ja som zbytočne dlho trpela...no najprv skús tie probiot.nápoje.

ivana4837

Ahoj Arnost ja som mala od lekára stanovenú 8rokov diagnózu PP,ale pri absolvovaní KBT mi psychologička povedala,že mám aj GUP...,spýtala som sa jej aký je medzi tým rozdiel a ako je možné,že som doteraz o tom vôbec nevedela...povedala mi,že kto trpí GUP máva zvyčajne aj PP,lebo jeho nekonečný strach spúšťa úzkosť,depresiu a následne často panic.ataky a naopak kto má PP nemusí vôbec trpieť GUP,lebo má panic.ataky,ale nemá neprirodzený strach o rodinu,stratu zamestnania a podobne ako je to pri GUP...,ale tieto dve psychic.choroby majú veľa spoločného,niekedy celý život ti tvrdia,že máš PP a nakoniec ti psychológ či terapeut,(lebo ten má čas sa s tebou podrobne rozprávať o tvojich pocitoch na rozdiel od psychiatra)povie,že máš aj iné pridružené psychic.choroby.

Ja by som mala brať XANAX SR 1mg ráno a tiež večer,ale hneď po dvoch týždn.,keď mi zabrali AD som začala užívať večer len 0,5mg.Ak sa budem cítiť lepšie jasné,že to znížim aj na polovicu ráno a postupne úplne,ale ešte to tak nie je.

MALA BY SOM OBAVY KEBY SOM MALA POTREBU ZVYSOVAT DAVKY...

AKJA

Ja tiež nemôžem povedať,že by som bola uplne v pohode po sertraline,ale chcem veriť,že to bude raz ok.Predtým som si myslela,že som jediná na svete s takýmito problémami,že som nejaký blázon,niekedy som mala chuť zomrieť.Vôbec som sa nemala s kým o tom porozprávať,mala som pocit,že ma nikto nedokáže pochopiť a strašne som sa hanbila,teraz už o tom dokážem hovoriť a myslím,že sa mi trochu uľavilo, lebo som to ozaj dlho dusila v sebe.

Arnost

Skoda ze nasi lekari neprezivaju to co mi v skutocnosti prezivame.Vedia to len z knih a niekedy mam pocit ze sa len tvaria ze rozumeju.Je pravda ze psych. je velmi mlady odbor a ze sa tu vela skusa .