Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ivana4837

No jasné,že som sa urazila a ešte ako,ty potvorka!!!

Ja len chcem,aby ľudia všetci čo sem chodia na toto fórum pochopili,že má za úlohu...,aby sme si navzájom vymieňali skúsenosti,názory,podporovali sa...zbytočne útočiť-odporúčať tabletky na ukľudnenie je trápne,urážať sa je hlúposť...aj rony tu chýba...prečo odišiel???...je to od neho detinské...

MY SI MUSÍME NAVZÁJOM POMÁHAŤ,VEĎ NIKTO NÁM ČO SA TÝKA CHOROBY NEROZUMIE LEPŠIE!!! Ani rodina,ani priatelia,ani lekár....

SME SÍCE TAKÁ VEĽKÁ VIRTUÁLNA RODINA,ALE AK BY NÁM TO NEPOMÁHALO A NEMALO PRE NÁS ŽIADNY VÝZNAM ASI BY SME SEM NECHODILI...

ketsut

kedže ma moja intuícia neklamala a mala som hned pocit, že ste staršia, tak som vám vykyla!

ja som vás veľmi dobre pochopila, čo ste chceli povedať, a napísali ste to nejasne a vo vete ste si protirečili...bolo mi jasné,že užívate cipralex a prechádzate na iný liek, a aj to mi bolo jasné, že prechádzate preto, že vám nevyhovuje alebo nezaberá....to tu už každý vie...nie sme tu prvý den všetci a máme skúsenosti.....každý nejaké...

ja sa s vami tu nechcem a nebudem hádať, ja to nemám za potrebu a ani vám doporučovať čo VY mne.....troška hrubé...ale ak VAM to na chvíľu zlepšilo stav...to je vaša vec....

škoda, že stále nechápete, čo chcem povedať mojimi myšlienkami...asi sa ja nedokážem naladiť na to čo chcete počuť vy...ja hovorím vlastný názor!

verím, že sa obávate prechodu na iný liek..a určite ste sa obávali aj ked ste začali brať cipralex...a budete sa báť aj ked budete brať iný...to skúste pochopiť...každý sa bojí ako bude reagovať!

prepáčte ak som vás urazila, vytočila alebo niečo podobné....počkajte si na tatianu tá vám to určite vysvetlí dobre...možno, že budete rovnako reagovať na ten liek ako ona, možno nie, a možno po jednej tabletke vysadíte a budete skúšať iný....verte aj tak to môže byť...

a ešte jedna vec-všetkých ľudí si vážim a rešpektujem, či sú mladší alebo starší odo mna....

pekný den želám!

XXXL

ketsut v prvom rade prepac ze Ti tykam ale som asi starsia mam cez 50.Samozrejme ze sa bojim antidepresiv a som s toho vystresovana.Pisala som aj to ze beriem cipralex a ze odkedy ho beriem mam problemy s pohybom.Bolest klbov!!!Teraz koncim s cipralexom a zhodou okolnosti mam prejst na setralin. Zatial Ti to je Jasne? Dobre. Kedze mi cipralex nesadol a mala som neziaduce ucinky o ktorych sa tu nebudem rozpisovat ako aj pri vysadzani ktore prebieha tak mi lekar navrhol zmenu liecby a spominal setralin. To je vsetko.Zrejme si nerozumieme ......aj Ja som to mohla napisat zrozumitelnejsie.Maj sa

ketsut

ivanka...to mna takéto veci nevytáčajú a ani tlak nezvyšujú....to ja sa viem, už zariadiť, že zbytočnosťami si nezaťažujem hlavu...chcela som pomôcť-vysvetliť...nepodarilo sa...nič sa nedeje, život ide dalej....dotyčná pani raz pochopí, že mám pravdu....

a ty si akási dnes vysmiatá...ty cha-cha...dúfam, že ty sa neurazíš!

to máš jasné že idem na korčule...za hodinu...a všetkým to doporučujem- POHYB!

ivana4837

Ketsut veď poznáš to príslovie ZA DOBROTU NA ŽEBROTU...nie???

Keď nič iné sťažuješ sa na nízky tlak,tak aspoň sa ti na chvíľu zdvihol...(cha-cha),a namiesto liekov na ukľudnenie ideš radšej na korčule...

ketsut

v tejto časti to popisujete sami:

Tatiana Ktory liek ti lepsie sadol cipralex alebo setralin Mozes mi napisat podstatne rozdiely medzi nimi ako si ich Ty vnimala.Pytam sa preto lebo aj ja sa chystam brat antidepresivum ale sama neviem - bojim sa ich.

chystáte sa brať alebo beriete? prechádzate na iný...a tvrdíte, že sa bojíte...však ich už beriete ak prechádzate z cipralexu na setralin....

protirečíte si v tom čo píšete....

ak už užívate AD /cipralex/ tak skúsenosť už máte a prechádzate na iný liek....tak prečo tvrdíte, že sama neviete a bojíte sa ich...

ved ak to lekár považuje za riešenie vášho stavu, tak vy s tým nič nenarobíte....budete mu protirečiť? alebo nechápem ako to chcete riešiť...

alebo vám stačí povedať, že jedna žena ich znáša dobre, tak môžete aj vy.....

prepáčte možno vám dobre nechápem....

ketsut

škoda, že ste nepochopili, to čo som chcela povedať...no čo už...ja na ukľudnenie nič nepotrebujem....

prepáčte, že som vám chcela dať len vhodnú myšlienku...no neoplatilo sa...

ani vy a ani váš lekár nevie ako budete na daný liek reagovať...a ani tana nevie ako VY.....môže vám povedať len ako ONA...a VY a ONA...to sú dve INDIVIDUALITY! to je povedané v skratke...že jej môže pasovať vám vadiť...a budete zase potom hladať inú osobu, ktorá užíva iný liek, ktorý vám zase lekár odporučí?

vy sa musíte pozerať na svoj zdravotný stav a reakciu na lieky - vášho tela....!

a verím vám, že vám môže byť veľmi zle...ale tým ako na môj názor reagujete si nepomôžete..ale je to tak!

to vám tu všetci potrvdia- aj ivanka, tatiana, a zuzka.....možno aj iní....

prajem veľa zdaru pri hladaní vhodného lieku pre vás a váš stav....

RNG

Nikto nema problemy v tele z nedostatku umelych neprirodzenych patentovanych chemikalii ale z nedostatku roznych prirodnych latok, v tomto pripade neurotransmiterov rozneho druhu. A to sa da napravit ciste prirodnymi latkami z kategorie potravinovych doplnkov, tj neskodnych podla definicie(musia byt schvalene ako neskodne zdravotnymi autoritami, inac sa nemozu vobec predavat, podobne ako potraviny)

XXXL

ketsut" lekar uvazoval ze mi najblisie nasadi setralin kedze chce vysaditCipralex ... necitim sa dobre neviem co ti vadi.Nikto si nic nevybera . Daj si nieco na ukludnenie.Je samozrejme ze som zvedava .Tatiana presla s cipralexu na setralin tak asi vie posudit rozdiel.

ivana4837

Ja som prosila psychiatra,keď som bola už zúfalá nech mi dá to najlepšie a hoci aj najdrahšie AD,ktoré je dostupné na trhu ...(bola som ochotná platiť si ho aj v plnej výške)...len nech mi je už lepšie...on sa zasmial a povedal...môže byť 100 pacientov s PP s úplne rovnakými príznakmi,ale každý jeden bude úplne inak reagovať na daný liek.Tým chcem potvrdiť slová ketsut,že každému sedí iné AD!!!Nebolo by potom ľahšie písať na PP jedno AD???Mne môže sedieť to najlacnejšie a najmenej používané AD a z toho naj naj naj mi môže byť totálne zle.KAŽDÝ SME INDIVIDUALITA,netreba sa v type užívaných liekov o AD nehovoriac navzájom porovnávať a pri psych.problémoch to platí naozaj 100x viac ako pri iných chorobách,ich reakcia bude u každého totálne rozdielna!!!Aj na výsoký krvný tlak mi museli skúsiť niekoľlo liekov kým našli tie vhodné= "ŠITÉ NA MŇA"...a psychika je fakt silná káva,nájsť vhodný liek na danú diagnózu a HLAVNE OSOBU chce po 1.super odborníka 2.čas a trpezlivosť...