Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ak má niekto okrem psychicých problémov aj bolesti kĺbov a začuje, že to môže byť z liekov, z AD, vôbec sa nečudujem, že hľadá informácie, či iné AD nemá také nežiadúce účinky, ako ten, čo vyskúšala. Čo je na tom zlé? Ketšut, reaguješ trochu prehnane, to poznám, tiež som tým prešla. Keby ti AD nezabrali, neskúšala by si iné? Ja by som žr.... aj seno, len nech mi pomôže. To len ty máš možno šťastie, že tvoja psychiatrička je fajn, mimochodom moja tiež, no dnes napríklad bola za mnou kamoška, čo má problém so štítnou žľazou, brala na to lieky, niečo... 50 mg, na kontrole jej Dr. povedal, že je všetko ok, ale zvýšil jej dávku na 75 mg, keď mu na kontrole po 7 mesiacoch povedala, že sa cíti slabá, potí sa a preháňa ju, odkedy berie tú zvýšenú dávku liekov a na dôvažok pribrala 7 kg, čo je jej životný rekord, poznám ju dlhé roky, viem, že je to pravda, tak ju pán doktor vysmial a povedal jej, že má pažravý žalúdok, ale lieky znížil. Za necelý týždeň pociťuje zmenu, nepotí sa, nezadýchava, nepreháňa ju, nie je spavá, ako predtým. Tak mi teraz povedz, či je toto ten schopný, zodpovedný lekár. U nás je taká lekárska starostlivosť, že si musíš zháňať informácie, kde sa dá, lekár ti veľakrát povie málo, alebo nič, česť výnimkám, alebo sa musíš priamo opýtať a máš šťastie, ak natrafíš na ozaj dobrého chápavého lekára. Tak, ako my sme každý iný, tak to isté platí aj o lekároch, aj oni sú. Takže chápem XXXL o čo jej ide a ty máš tiež svojim spôsobom pravdu. Škoda, že v tomto nemôžem XXXL pomôcť, ja som cipralex nebrala.
:-) :-) :-) ešte teraz sa smejem, mňa by nenapadlo na nete a na diskusnom fóre vykať ani sedemdesiatročnému :-)
Ketsut ty si v tomto presne ako ja...na jednej strane tvrdíš,že ti to nič nerobí,lebo chceš pôsobiť ako silná osobnosť,ale na druhej strane ťa to mrzí,lebo si vo svojom vnútri veľmi citlivá a zraniteľná...a ľudská hlúposť a povrchnosť ťa vytáča...mám pavdu,či nie???
cipalex(escitalopram) je SSRI synteticka droga, plno skodlivych ucinkov a navykova.
Sertraline je tiez SSRI synteticka droga, tiez ma plno skodlivych ucinkov a navykovost.
.
St John's Wort je prirodna latka, tak isto ma SSRI mechanizmus cinnosti plus ine(ovplyvnuje aj norpinephrin a dopamin, dokonca ciastocne aj GABA, tj je ovela ucinnejsia a v odporucenych davkach nema ziadne skodlive ucinky(potravinovy doplnok).
Vyberte si sami.....
Inac odhadom len mozno 60 % depresii a nervovych poruch ma nieco spolocne s hladinou serotoninu.
Je plno inych dovodov, ktore lekari vobec neadresuju tymito syntetickymi navykovymi drogami(SSRI) ovplyvnujucimi len hladinu serotoninu a nic ine.
Preto maju tak malo percentualne uspechu.
Inac hladinu serotoninu v mozgu vobec nemeraju, tak ze je nizko serotonin v mozgu si viacmenej "vyciciavaju z prsta"
ahoj ketsut ja si myslim ze si dobre reagovala...ta pani to prehanala....ved si len svoj nazor povedala
Vtip dna:Blazon hovori blaznovi...... Ty si pako! To nema chybu.
mám taký pocit, že radšej bude lepšie si čítať čo sa tu píše.....ako niečo napísať a potom si dávať niečo na ukľudnenie....tak sa majte fajn žienky!
Táni,
tie zvýšené teploty môžu byť aj z tepla,alebo vnútorného zápalu.Staršia dcéra (18rokov) ich mávala tento rok cca.3mesiace pri gynekol.zápale a ja bežne pri urologickom.Môže to byť akýkoľvek vnútorný infekt,radšej to konzultuj s lekárom,niekedy sú tieto mierne zvýšené teploty okolo 37,1 až 37,5 horšie ako vysoké.AD to nepripisujem vôbec,samozrejme môj názor!!!
ja sa tu vôbec neurážam, a na nikoho neutočím...aj keby som bola neviem ako vystresovaná a podráždená a neviem čo....tu nie sme od toho....
úlohou fora je si vymienať skúsenosti, povedať názor, podporiť sa....atd....
no ivanka povedz či som tej pani zle povedala?
alebo všetci čo to chodíte, povedala som jej niečo zlé - nevhodné?
a tá pani ako mi odporučila si dať niečo na ukľudnenie....tak to nemalo chybu....reakcia ako pako!
som jej len chcela poradiť...a slušne som jej napísala....
vôbec sa nehambím ani za jedno slovo, ktoré som jej adresovala....
Ketsut,tuším ma tá prvá VŠ (filozof.fakulta) duševne poznačila,čítaš tie ťažké filozofické úvahy??? ha...ha...ha