Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
potrebujem od vas radu, prosim. zistila som, ze vobec neviem zvladat stresove situacie. spocitaku som ich vzdy mavla pod kontrolou, ale teraz? napriklad zacinam mavat strasny strach, ktory je viacmenej neopodsttneny. napriklad ked ide niekto blizky daleko, zacina ma prepadavat strach. alebo zacinam niektore veci strasne prehanat, jednoducho si zbytocne vyvijam strach a potom mi je strasne zle. nasla som si jednu bolavu hrcku, v tej chvili ma chytil strasny stav. nikdy som nemala ziadne take stavy, ale za tento tyzden som mala 2X takyto stav: strasne sa mu rozbuchalo srdce, ale fakt strasne, ja som myslela, ze v tom momente to vzda, neskutocne ma srdce zacalo pichat, zacala ma hrozne boliet lava ruka, chytila ma triaska - cele telo sa mi triaslo, hlavne ruky a nohy, ale co naviac - nemohla som dychat! skutocne, ja som myslela, ze toto je naozaj oja posledna chvilka, to ma este viac vydesilo, no nieco strasne. odvtedy sa to so mnou taha, nemozem najst pokoj, bojim sa, ze opat pride nejaka banalita a mne sa toto cele zopakuje. ale najhorsie je, bojim sa, ked pride skutocne nejaky problem, co bude so mnou vtedy? teraz staci, ze mi zazvoni mobil, mne sa rozbucha srdce a tazsie sa mi dycha. staci, ak niekto zvoni pri dverach a opat to iste. staci, ze pomyslim na to co dalej a zasa ma to chyta. niekedy som mavala podobne stavy - podobne, vobec nie az taketo ako teraz, boli len take slabunke, ale strasne davno, potom bol uplny pokoj. neviem co to so mnou je, ako mam byt dokelu pokojna? napriklad dneska ma uz chceli chytit nejake tie stavy, napriklad pri tom ako mi zazvonil telefon, ale som si opakovala, vsetko je v pohode, tak tlak nestupol az tak strasne vysoko, ale srdce teda riadne bilo. lenze teraz som stale v nepohode, lebo rozmyslam co robim s mojim telom, tymto konanim si uplne znicim srdce, kamaratka mi hovori, ze ak to bude takto dalej pokracovat o chvilku dostanem infarkt, alebo sa definitivne zlozim. lenze, kto nezazije, nepochopi! stale len, ved sa ukludni o nic nejde, ale ono to nie je take jednoduche. ja nechcem, aby som sa znervoznila hned potom ako mi zvoni telefon alebo ked niekto zvoni pri dverach, ked si na nieco spomeniem a podobne, ale stane sa to, ja to nedokazem ovladat. najhorsie je, ze tento tyzden ma chytili 2X take silne stavy, ale ostatne dni som bola tak strasne stastna, ze som si uvedomovala ako dobre mi je, co vsetko mam, lebo ja som naozaj stastna, mam vsetko, nechapem preco toto vzniklo. prehnane sa bojim o blizkych, o seba, nezvladam nejaku stresovu situaciu, hysacim z banalit, ale vsetko to len poslednou dobou. s kym mozem o tom pokecat? tak velmi by som chcela, aby ma niekto pochopil, ale v okoli ma vsetci maju za neschopacku, ktora sa nevie kontrolovat, ktora robi aj z komara somara, a tak. a aby som nezabudla, neriesim to liekmi, lebo lieky nie su vyzdravenie, ja sa ich chcem zbavit tych stavov, ale co si hlavne zelam, chcem konecne zacat zvladat stresove situacie a na to lieky nie su, to je len v mojej hlave, ale zjavne som slaboch. najde sa tu niekto, prosim?
inak Ketsut zabudla som ti povedať...aj ja mám už SVOJU OBEŤ!!!...nakukni téma krátky názor potrebujem...tá babenka je tak stará ako moja staršia dcéra a má šťastie,že nie som jej mama,...lebo by v riti celý deň moju nohu nosila...
Ketsut,
ja už len čakám na tú 6-
týžd.terapiu,lebo sama sa bojím chodiť von a práve preto ťa obdivujem,že si to dokázala a si tam kde si...a viem,že to nebolo ani pre teba ľahké,ale si mi príkladom,...že keď sa chce,tak sa dá...musím zmeniť celé svoje myslenie a toto fórum mi pomohlo VEĽMI!!!
Snažím sa hýbať,som dosť športový typ,ale korčule mi nehrozia...,dcéra mi minul.rok požičala svoje,hneď doma som tak drbla,že som jej skoro kolieska odtrhla (zarobila si na ne sama-chcela značkové,tak mi vynadala...),plávať nemôžem...urológ neodporúča pre neustále infekcie mechúra a obličiek,tak aspoň taký pomalý beh a prechádzky...
Vieš si predstaviť,keď idú dvaja (pár 40 a 37ročný) po 19rokoch manželstva- bud.týždeň oslavujeme 23rokov čo sme spolu začali chodiť a držíme sa za ručičky a náš pes "pochoduje" pred nami.Naše decká sa na nás zabíjajú od smiechu!!!
My sme prišli do takej fázy manželstva,keď deti sú už veľké,majú svoje záujmy-partnerov a my sme odrazu sami,...manželia sa buď v tejto fáze rozchádzajú,lebo žili spolu iba kvôli deťom a nemajú si už čo povedať,alebo sa učia spolu akoby odznova žiť-taká druhá puberta!!!
Neviem ako teba,ale mňa táto choroba naučila veľkej pokore!!!
ahoj príšerka-ivanka! fakt som včera kopala zemiaky, sa čudujem, že som tam na tej horúčave neskolabovala...a že som vládala ma ešte viac prekvapilo, ale dnes som akosi na tom nič-moc...ničoho sa mi nechce.
vieš čo ma ivanka vytáča - ľudská hlúposť a povrchnosť...
najskôr som si myslela, že si budem len čítať čo sa tu píše, ale potom som si povedala, že tu mám kámošky s ktorými chcem byť v kontakte a tak ten kto ma nemá rád nech si vypichne oko...je mi to jedno.
škoda, že nechodím k tomu psychologovi-ten asi nemôže zniesť, že mi je trocha lepšie niekedy ako ostatným a preto nemôžem chodiť von a na korčule, lebo iní tu majú taký problem, že ani na ulicu výjsť nemôžu!bože to sú názory, ale čo som si prežila, kým som k tomu dospela, tak to nie je podstatné...
bruniak je inteligentný a vie čítať podľa mna!
a čo ty príšerka ako sa máš? ako si ty na tom so svojim stavom? čo užívaš?
ako prežívaš tie horúčavy?
daj si pozor až sa na teba nevrhnem a nestaneš sa moja obeť!
a po Arnostových radách to musí u teba vyzerať...aj ty s tou plienkou si isto neodolateľná!
Ketsut,
koho to tu ideš oblbovať???...,že si kopala včera zemiaky...prd!!!...už sa mi to donieslo...vraj už nemáš na koho útočiť,tak si po meste a okolitých dedinách naháňala svoje budúce obete...ĽUDIA POZOR NA ŇU...je veľmi ťažko chorá...či narušená???...,jej dignóza je snaha a ochota vždy pomôcť a povedať čo si myslí bez okolkov...,ale to niekto buď nechce pochopiť,alebo ide o čistú závisť,...Ketsut...moja aj inteligencia sa dá závidieť,hádam sa ti to už v živote nepotvrdilo???
Ty kokso,ty potvora ani nevieš ako som rada,že si pochopila o čo dotyčnému išlo a ty hádam takým ľudom nebudeš mastiť brucho???...takto si dokázala,že si tu pre nás čo ťa žereme,vážime si Tvoje rady a ten kto ťa nemusí nech si píše čo chce,ak mu to urobí náladu...Inak k tomu
Arnostovi...už som sa zamkla doma a vyhodila som všetky kľúče z okna...čakám na záchvat a dala som si aj plienku,...bruniak to super napísal...kto sa chystá mať záchvat sa fakt posere...,mala som za 8,5 roka milión panic.záchvatov a neupadla som do bezvedomia no dnes som poodťahovala pre istotu nábytok...
ARNOST,
podľa mňa nie si zlý človek iba si konal neuvážene...,veľa študuj o tejto chorobe a konzultuj veci aj s odborníkmi...čo si sem dal to už nerob...keby som o tejto chorobe nič nevedela radšej hneď spácham samovraždu...
Tatiana neviem ale aj vcera mi bolo divne tak ze som skoro vybuchla citila som klud, hnev a nervozitu zaroven... a jak zle mi az ma byt???
Moja no a to ti doktor nepovedal, že prvé týždne ti bude divne, keď začneš brať AD? Po 2-3 týždňoch by mali začať zaberať...ale možno ti je divne z toho, že sa stresuješ z tej noci...
ivana.... niesom nato este pripravena idem dnes za priatelom na chatu tam urcite pridem na ine myslienky:)...s tou samotou vecer este s tym pockam niesom si ista ci by som to zvladla:(( dnes mamka odysla kolo 5 na vlak do ba a bum zacalo mi byt divne no nastastie som zaspala....
Mia hej uz som zacala a je mi tak zvlastne divne:(( cim to je???
ahojte, vidím, že je tu veľmi pestré-len čítam a všímam si čo sa tu deje.
neboj sa ivanka viem odkiaľ vietor fúka a myslím, si, že tu niektorí ľudia, majú dve prezývky a je to len jeden človek a baví sa na to a myslí si, že sme tu na hlavu!
mne je jedno čo si ten dotyčný označený prezývkou "psycholog" o mne myslí, NO COMENT! somariny od A po Z, ale ak mu to dobre robí, ved mna to tak rozosmialo, si myslel, že mi nejako extra pokazí náladu, ale opak je pravdou.
ženy pozor na mna podľa psychologa si hladám obeť na ktorej sa idem vyzúriť, tak si dávajte veľký a veľmi dobrý pozor!
ale teraz k veci- včera som to tu sledovala čo sa tu deje-no Arnost neviem kde si k týmto článkom prišiel ale sú to dobre voloviny....ten kto nemá vedomosti o PP nemá info tak sa isto zrúti z týchto tvojich správ a ked príde nanho panický záchvat, tak si pre istotu už asi zavolá aj rodinu k sebe ak je to pre neho posledná chvíľa...
každý z nás dobre vie o čom sú Panické záchvaty, čo ich správádza-a je to vždy stav, ktorý prejde! telo je po nom vyčerpané ale nikdy neupadne do bezvedomia.
čo ja najvačšia chyba vyhýbať sa spoločnosti pri PP, a byť zavretý doma a o sebe rozmýšlať je najvačšia chyba...a viesť kľudný život a nebojovať, to čo je za idiociu, to má človek nechať čo zo seba urobiť....-to sa nechať vystreliť rovno na inú galaxiu!
mia som rada, že sa cítiš lepšie...ivanka mi dve máme veľa spoločného/vyzeráš ako moje dvojča/, opováž sa mi siahnuť na moje korčule-ty príšerka!!!!!!
inak včera som nebola na korčuliach, kopali sme zemiaky celý den...ženy a v takej horúčave!
bola som na tej terapii..a poviem vám, že psychologička taká mladá, tá si robila poznámky a chcela, až s nou chodím a robíme spolu sedenia, pre iné ženy, že by som mohla byť pre ne dobrý príklad...dalej mi povedala, že som na dobrej ceste a terapiu nepotrebuje, že v tele mám všetko naštartované tak ako má byť, chovanie, myšlienky- že iné nič mi už ona nedoporučuje...že je otázkou času, ked budem OK.
pýtala sa ma odkiaľ mám také info o tejto chorobe, že toho viem pomaly viac ako ona...a povedala, že pohyb a šport je veľmi dôležitý-do istej miery je to AD! Aktivity a pozitívne myslenie a čistá hlava pri nom sú pre nás panikárov veľmi prospešné zvyšujú tvorbu seroton. tak mi to vysvetlila!
dalej mi povedala, že psychiatrička ma fakt na úrovni so mnou vzťah, ked mi povedala, aj rôzne veci z psychol. čo so sebou robiť, aby mi okrem liekov pomohla, takže som mala veľké šťastie, že som ju stretla.