Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

nemáš mi za čo dakovať, ved to je normálne vypočuť, poradiť ak ti sú moje rady nápomocné

pri týchto psycho. poruchách...je dôležité aj pestovanie sebavedomia...vždy ked niečo prekonáme, zvládneme-tak sa odmeniť tým čo máme radi, kúpiť si niečo a vždy si to do pamate uložiť, ako pozitívnu vec, ktorú sme zvládli a to čo sme si kúpili nech nám to pripomína-to mi radila psychiat.

fakt mi to pomáhalo

dalej ti doporučujem dýchať, aj ked sa cítiš OK, preventívne uvoľnovať organizmus, okysličovať...a ten Pilatest-výborný krok vpred ako začať---človek cvičí a zároven relaxuje, precvičuje všetky svaly celého tela, to cvičenie vyzerá jednoducho, ale makačka...ja som to cvičila-ked mi bolo najhoršie, ked som začala brať AD, ani som silu poriadne nemala, závrate, ale zatla som zuby a každý den a dvakrát...a cítila som sa dobre, ver mi aj to cvičenie mi pomohlo.

teraz cvičím Pilates tak 2 az 3 krát do týždna a chodím na kolieskové korčule....tu s babami máme z toho zábavu.

jujula

ketsut, nie, ja som rada, ked mi ludia hovoria veci priamo do oci. ja som sa zle vyjadrila - vzdy, ked citim, ze na mna ide taky stav, tak sa snazim dychat, uplne vzdy. a mam aj presny navod ako na to, lenze mne si pri tom pritazi, ja ked zadrziavam dych mam pocit, ze je to horsie, ze ma to viac dusi a tazsie sa mi dycha. tak som to myslela. niezeby som to este neskusala, skusala som to veeelmi velakrat. a dakujem, skutocne dakujem vam za rady, pomoc, vypocutie.

ketsut

pozri povedali sme ti s ivankou čo robiť ako dýchať, ohľadom tvojho srdca, tlaku, pulzu, psychologa.....

a ty potom píšeš:ja v to verim, ze raz pride den, kedy budem mat na take situacie chladnu hlavu, budem schopna ich predychat, aj ked spravne dychat neviem. hoci viem navod, vzdy ked to trenujem, je mi horsie.

však začni už dnes tým čo ti radíme...začni dýchaním aj viackrát denne...vieš toto myslím...nepíš, že nevieš a čakáš na den...atd...lahni teraz a začni hned!!!!!!!

skúšaj čo ti bude vyhovovať, rady ti môžeme dať, ale zistiť musíš sama, čo najlepšie robí tvojmu telu- či dýchanie, cvičenie, relaxácia, tabletky,.....

jujula

ketsut, prepac, teraz ti velmi nerozumiem. v com myslis, ze zaujimavo pisem? ospravedlnujem sa, ak som nieco nezrozumitelne, zle napisala. velakrat to co si myslim a chcem povedat, nenapisem tak spravne. kludne by som ti napisala hocico, len neviem co by som mala. mam lepsie popisat ten stav, ktory som mala ci nieco ine? mam nieco lepsie definovat, ale neviem co presne teraz myslis, ale kludne napisem co treba.

ketsut

jeni nesleduj sa a začni dýchať a hned teraz...dúfam, že už ležíš a dýchaš...a to musíš stále aj pať krát denne-môžeš len tak preventívne, mne to doporučila psychiatrička, a to zaberá ver mi...a začni so sebou robiť...až ked príde kamarát, až sa máš nielen dobre vtedy ked si s ním ale aj bez neho, teda ked pri tebe nie je!

ketsut

jujula si dospelá osoba riad sa svojim rozumom-otázka ako ti poradí psycholog online vyskúšaj a uvidíš!

ty aj tak zaujímavo píšeš, hlavne čo sa týka dýchania...

nauč sa svoj stav definovať presne nielen ohľadom tlaku, aj dýchania...skrátka všetkého...ak ti má niekto na úrovni poradiť.

jenni791

ketsut no dakujem budem sa snažiť, ale je to tažké aspon pre man v tej chvíli,dala som si neurol0,25 trocha zabral a to dýchanie už je o čosi lepšie ale aj tak mizerne

ketsut

jenni lahni si na zem a začni dýchať, tak ako to tu stále radíme.....a aj hodinu...až cítiš, že kyslík sa ti dostáva do končekov prstov na nohách aj rukách...a sleduj to dýchanie nič iné.skús nádych aj na 10-3-10. skús to a potom ked sa budeš cítiť troška lepšie, tak ostan tak prikry sa teplou dekou a ostan v tejto pozícii oči zatvorené a dýchaj pravidelne...

ked príde vždy ti takto zle, tak vypi pred cvičením dva poháre čistej vody aj nasilu a dýchaj.

musíš sa ukľudniť a predýchať celé telo poriadne...myslím, že by ti pomohlo cvičenie Pilatest-uvoľnujúce- ja som tým začínala a to doporučujem všetkým...človek všetky svaly, relaxáciou okysličí .... toto cvičenie bolo pre základ kroku vpred mojich hrozných stavov-pri tomto cvičení musíš sa naučiť pravidelne dýchať a pomaly získať miernu kondíciu....fakt vám všekým na začiatok toto doporučujem!

jujula

ketsut, mrzi ma to, ze to tak dopadlo. ten tlak hadam, ale poznam co je to mat busenie srdca - take klasicke som mavala casti pri stresovych situaciach, vtedy mam tiez dost vysoky tlak, lenze ten jej stav, ktory som mala, to som normalne citila to srdce, to nebilo, to prostetrieskalo, ja som mala pocit, ze ho to rozthne, ze proste toto prezit nemoze. a ano, mala som akoby zuzene hrdlo, ja som sa nevedela nadychnut, zlakla som sa, myslela som si, ze sa nenadychnem, co ale predpokladam, ze by sa nikdy nestalo, aj ked, co ak ano? ja viem, ze aj psycholog povie, ze pri tychto stavoch sa nezomiera, ale aj tak sa bojim, ze ja mam nejake slabsie telo a moje to nezvladne, ja neviem. a ja som pisala, velmi davno som taketo nieco mala, ale roky bol pokoj a teraz zasa nieco podobne, az na ten jeden stav, ten bol trosku vyraznejsi. a ja ani neprepadam do dpeky, ja som skor strasne stastna, len miestami taka neistota, strasne rychlo sa u mna menia pocity. ja ani nie som z toho smutna, skor strasne silno odhodlana to porazit, naucit sa zvladat tie situacie, ktore mi momentalne este robia problemy. ja v to verim, ze raz pride den, kedy budem mat na take situacie chladnu hlavu, budem schopna ich predychat, aj ked spravne dychat neviem. hoci viem navod, vzdy ked to trenujem, je mi horsie. este by som mala na vas jednu otazocku, co hovorite na psychologa online? len na mna prosim neutocte, ze mam nieco taketo a nechcem ist osobne k nemu, len sa cisto zo zvedavosti pytam.