Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

tatiana26

ZUZKA dobrý link, ani netreba rozumieť anglicky veľmi...a sú tam aj ďalšie veci, ktoré je dobré si pozrieť...

M34 mne sa vidí, že to s úzkosťou ani braním AD veľmi nesúvisí...v žiadnom prípade ťa nechcem strašiť, ale choď radšej lekárovi na odber krvi

m34

Ketsut ďakujem,
máš pravdu, všetko je to individuálne. Ja vyskúšam ešte chvíľu vydržať a pokiaľ by sa mi stav zhoršoval, pravdepodobne sa vrátim späť k AD v minimlnej dávke (po konzultácií s doktorkou).

MIA23

AHOJTE....no ja som na tom este stale tak ze raz sa citim lepsie a raz horsie...ale este je skoro...doktor mi povedal ze musim pockat aspon 3tyzdne az mesiac tak dufam ze sa uz len lepsie budem citit lebo uz by som aj do prace chcela ist...s malym vsetko v poriadku,len je velmi zivi a neda mi vydychnut....a stary uz konecne prestal rypat...

ketsut

ja som vydržala bez AD štyri mesiace. lekárka mi povedala, že ked mi začne byť opať zle mám si dať štvrku a potom sa uvidí...má tiež teraz dovolenku.

ja nepotrebujem už jednu tabletu, prípadne polovicu, ja dokážem dobre fungovať so štvrtinou...a lekárka mi povedala, že takto to môže byť aj rok...a potom vysadiť, tak, že nedať si každý piaty den-jeden mesiac, potom každý štvrtý...a tak postupne....

neviem, či budem dlhodobo na AD, to fakt ani ja sama...vieš ja sa snažím si upraviť životný štýl ten v prvom rade..od začiatku choroby sa v mojom živote toho veľmi veľa zmenilo- usporiadanie domácnosti, práca, oddych, pohyb....skrátka všetko...začala som byť vo všetkom voľnejšia...menej stresujem.aj ked sú situácie, ktoré si spôsobujú strach a stres, ale to je už v pohode oproti začiatku....

ja som sa s touto chorobou naučila žiť...je to zaujímavé ale fak som si zvykla...sa ma potvora stále drží.

vieš každý stav je individuálny niekto AD prestane brať-je tu taká zuzka, ta nič neužíva...ja som sa vrátila na štvrtinu.....vieš je to individuálne...ale psychiatrička mi povedala, že PP sa rada vracia aj po dobre 3 az 5 rokoch...ľudia sa rôzne trápia.

ivana4837

TANATOS,

som rada,že ti je fajn a v dobrom ti to závidím,zvládol si to super!!!

(raz chcem povedať tvoje slová,snáď sa mi to splní)

tanatos

ahojte no ako sa mate .. ja vyborne dufam ze aj vy ... cipralex zacal ucinkovat skor ako som si myslel
pomaly zancem vysadzat xanax... nejake otazky ci rady?

Petr 345

ahoj, ufo metoda
pokud jste jiz slyseli o teto efektivni metode lecby uzkosti, nebo se o ni zajimate, mam nabidku- taky bych ji rad zkusil, ale zakl.kurz stoji 80Liber a to se mi nechce samotnemu platit. Ale treba ve 3lidech bych to bral. Je to forma svepomocnych materualu a nahravek, bohuzel vse anglicky, ale to by nemel byt problem. Pokud nekdo chce, at se ozve.
p.kopescansky@email.cz. Petr

m34

Ahoj Ketsut,
prečítal som si skoro celú diskusiu a naše príbehy sa dosť zhodujú. Taktiež bojujem s touto chorobou 2 roky, AD som bral 1 rok a 5 mesiacov a v súčasnosti už 3 mesiace neberiem nič, aale v posledných dňoch cítim, že to nie je ono. Niekedy cítim svrbenie, alebo pálenie nôh a rúk, ďalej bolesti hlavy a šumenie v ušiach. Našťastie nemám žiadne panické ataky a ani úzkosť. Ale teraz neviem, či sa mi to vracia, alebo sú to len nejaké abstinenčné príznaky z dôvodu vysadenia AD, nakoľko tieto príznaky sú iné ako som mal pred dvomi rokmi. Rozprával som sa o tom s jednou farmaceutkou a tá mi povedala, že môže ísť aj abstinenčný príznak, ale tie 3 mesiace sa jej nezdali. Kontaktoval som aj moju doktorku, bohužiaľ má do 12.9. dovolenku. A teraz neviem čo mám robiť, nerobiť si z toho nič a nejako to preklenúť (pokiaľ ide absťák:), alebo nabehnúť späť na AD (čo by som veľmi nerád).
Ketsut, prosím Ťa, Ty si nabehla späť na štvrtku AD, isto si to konzultovala s tvojou doktorkou a chcel by som vedieť, čo ti povedala, napr. či sa dávka bude zvyšovať, či opäť budeš brať AD dlhodobo a pod. Ďakujem za odpoveď.

ivana4837

Jujula
neuraz sa,ale pre mňa ONLINE psychológ je ako online operácia,alebo ma napadlo ešte lepšie prirovnanie online sex!!!(sorry)

Mia ako???
Dúfam,že sa ti darí lepšie a čo malý poslúcha???A starý...už dúfam nezabŕda do teba a nežaluje mamičke aká si lenivá.Keby len raz zažil ako ti je niekedy zle,tak by sa posral od strachu!!!