Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ahoj tatiana a čo užívaš?
začni si cvičiť ten Pil. mohlo by ti to pomôcť načerpať energu.
KETSUT ja som trochu zmätená z toho...na tie korčule chodíš s kým? to sa nebojíš? lebo píšeš, že sa prestávaš báť chodiť sama, tak ma to v tejto súvislosti trochu zaskočilo :)
A Pilates je dobré cvičenie, ale doma ho nikdy nie som schopná cvičiť, chodím na skupinový. Doma cvičím jógu, to sa mi dá...ale chodím aj na skupinovú čas od času...a od septembra ide kamarát robiť cvičenia hlavne na dýchanie a na chrbticu, tak tam budem pečená varená :)
Ženy ja som posledné dni tak strašne unavená, že sa musím presviedčať, aby som sa vôbec pohla z miesta...hlavu mám ako vo zveráku, až sa mračím (nie naschval)...ja už neviem, čo s tou únavou budem robiť, v robote som úplne nemožná, doma mám ako po výbuchu...po troške sa snažím to upratovať, ale rozhadzovanie mi ide rýchlejšie...
Ahoj ivanka,
ja cvičím doma, sama, ked mám na to čas kedykoľvek a vyhovuje mi to aj malá sa točí okolo mňa podľa CD.
Ivanka to cvičenie, čo mám doma je vynikajúce...spôsob terapie ako u psychologa, ked to docvičíš, tak sa cvičíš ako znovuzrodený človek...len fak pri tom precvičíš všetky klby, svaly ale doporučujem to!
Mne to veľmi pomohlo hlavne na začiatku panickej poruchy, ked som ešte o dýchaní poriadne nevedela.
Cvičím ivanka tak, že si otvorím okno, alebo v zime pred cvičením poriadne vyvetrám a potom cvičím...je dôležité dýchanie a spevnenie tela..a na dýchanie potrebuješ čistý čerstvý vzduch ak sa ma mozor riadne prekrviť.
Ak by som mohla tak teraz v práci niekoho spýtam prepáliť to DVD a môžem ti to poslať poštou, ak budeš chcieť.
Ja už chodím sama von....naberám postupne sebavedomie v tomto smere.Dnes som napríklad s malou išla jeden km peši na autobus, v autobuse v pohode, u lekára tiež...aj domov som došla dobre.
Chodím na prechádzky sama alebo s malou, aj pred kostolom vydržím byť sama, alebo aj niekedy v kostole...ako malé decko, tak sa cítim niekedy, že táto panická choroba z nás robí.
Po obede som si na hodinu schrupla..v noci som zle akosi spala.
Ahoj Ketsut,
chcem skúsiť to cvičenie Pilates,zatiaľ mám skúsenosti len s kalanetikou,ale skrátka skúsim všetko čo by mohlo zlepšiť môj stav.Ty cvičíš doma,alebo chodíš na skupinové cvičenia?Mne by to veľmi vyhovovalo doma,nakoľko mám problém ešte stále sama chodiť von...do vydýchaných miestností...a doma si môžem všetko prispôsobiť ako mi to vyhovuje...,skrátka poraď mi čokoľvek ohľadom tohto cvičenia,vopred ti ďakujem a napíš aj ako sa ti darí!!!pa
Ahoj Hela,
cvičenia dychové a relaxáciu čo si sa naučila na terapii u psychológa robíš???Ak nepomôže ani to +zdravá strava+šport+zbaviť sa alkoholu a cigariet atď....asi budeš potrebovať lieky,všetko je na tebe ako sa rozhodneš svoj stav riešiť.
Aby som to tu neomielala dookola prečítaj si predošlé príspevky od ostatných prispievateľov ako sa snažíme riešiť tieto problémy...každý si vyberie čo mu z toho vyhovuje...,ak ti niečo pomôže bude to super!!!
(držím palce)
Zdravim vas, vie mi prosim niekto poradit. Neustale som v napati a v strese kvoli praci. Ani doma ani cez vikend sa nedokazem uvolnit a odreagovat. Rano mi byva zle a vecer nemozem zapat lebo podvedome som stale v napati. Mam zvieranie zaludka a nechuti mi jest... rano casto zvraciam.Vzdy som taketo zatazove situacie zvladala...ale zrazu si neviem pomoct... Som z toho nestastna nielen ja ale aj ludia okolo mna. Neda sa so mnou normalne hovorit. Lieky brat nechcem a u psychloga som bola niekolko krat ale nepomohlo mi to...
Chcem sa vratit do starych kolaji..ale nejde mi to...to nie som ja...uz som prekonala omnoho tazsie veci ale zrazu som uplne mimo...
Ked nastupis uz sa nikdy neda vystupit --Robbie Williams zavisly na Seroxate.Skusal to ale stale sa k nemu musel vratit.Viac na Webe.
S tými troma mesiacmi sa to nezdá ani mne. Tiež som mala absťáky po seroxate, to šumenie v ušiach bolo na zbláznenie, tiež som mala pocit, akoby som mala zvýšený tlak, aj som si ho merala, bol zvýšený, ale nie veľmi, čiastočne to ustúpilo, keď sa mi pustila krv z nosa. Začalo to do dvoch týždňov po vysadení seroxatu, lenže ja som si to spôsobila sama, vysadila som ho sama, bez lekára, myslela som, že keď znížim dávku na pol tabl. denne ( 5 mg) na 2 mesiace, tal sa tomu vyhnem, ale nestalo sa, hoci to bol už druhý pokus, ale prešlo to asi po mesiaci. Tu na fóre mi radili, keď som mala tie abstin. príznaky , piť veľa vody a vysoké dávky vitamínu c, už presne neviem koľkokrát denne 500mg, ale nebrala som to. Celkom fit som sa začala cítiť asi až po štyroch-piatich mesiacoch. To šumenie v ušiach prešlo, ale cítila som sa aj tak zle, bola som nervózna, roztržitá, precitlivená a depresívna. Ja som nechcela znovu nabehnúť na AD v žiadnom prípade, tak som sa to rozhodla nejako prežiť, zvolila som zmenu prostredia a celkove som urobila vo svojom živote veľkú zmenu. Bolo tam toho viac, nechcem o tom písať, ale medzi tým som dosť vážne ochorela, bola som vyše mesiaca PN a keď som už mala odísť, päť dní pred odletom som sa dala vypísať, hoci výsledky krvi neboli dobré. Rozhodla som sa, že stačilo choroby a odcestovala som. Ja sa takto liečim, užívam lieky, keď treba, ale ak to trvá pridlho, tak sa voľáko psychicky pozbieram a prestanem na chorobu myslieť a je mi dobre. K doktorom radšej nechodím, lebo by mi určite niečo našli. :-)
tatiana26 ďakujem, ale myslím si, že to pravdepodobne budú tie abstinenčné príznaky, teda dúfam. Včera som si našiel na webe príbalový leták k seroxatu a tam je uvedené, že 1 z 10-tich môže mať pri vysádzaní abstinenčné príznaky a to: závraty, bolesť hlavy, hučanie v ušiach, pálenie kože atď., akurát sa mi to nezdá s tými tromi mesiacmi.