Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

juliusq

St Johns Wort je velmi dobry prostriedok s ucinnou latkou lubovnika bodkovaneho ale bohuzial ja kontraindikovany pri antidepresivach.

RNG

St Johns Wort je tak isto velmi ucinny prostriedok s ucinkom SSRI a pri nom nie je ziadna navykovost ani ine problemy. Beries ho vtedy, ked ho potrebujes, rozhodne nie pravidelne, lebo spotreba a vyroba serotoninu v tele casto velmi kolise, takze doplnovat treba len v pripade potreby.

Navykovost antidepresiv ma aj iny mechanizmus, nez SSRI a nikto z nas ine mechanizmy v tele nepotrebuje, najma ked su velmi skodlive na uz aj tak zatazene psyche.

Naviac, serotonin je len jeden z mnozstva neurotransmiterov, ktore mozu sposobovat depresie, takze sustredit sa len nan je najmenej 40% neucinne.

juliusq

Ak je zrazu prerušené užívanie SSRI, môže vyvolať ako fyzické, tak i psychické abstinenčné príznaky, známe ako Syndróm z vysadenia SSRI (Tamam & Ozpoyraz, 2002). Keď sa dospeje k rozhodnutiu prestať brať antidepresívum, bežným postupom je odvyknúť si od nich pomalým znižovaním dávky počas týždňov až mesiacov, toto však abstinenčné symptómy len zmenší, neodstráni ich. Vo väčšine prípadov syndróm z prerušenia trvá jeden až štyri týždne, sú však pacienti (najmä ak užívali antidepresívum dlhšiu dobu alebo vo vyšších dávkach), ktorí zažívajú nežiadúce účinky ako oslabenie koncentrácie, zlá krátkodobá pamäť, nepokoj a sexuálne poruchy a to mesiace, ba dokonca roky po vysadení

ivana4837

Mala som dlhodobo takéto teploty a potom mi zistili vnútornú infekciu ( močový mechúr a obličky) a moja staršia 18ročná dcéra mala 3mesiace takéto mierne zvýšené teploty pri gynekol.zápale,niektorý lekár to často podcení a neuvedomuje si,že nie každý človek musí mať pri zápaloch vysoké teploty,...lepšie to nezanedbať a dať vyšetriť poriadne krv a moč,ak by ti to neprechádzalo.ahoj

tatiana26

Ivanka prešli...nemeriam si, ale vidí sa mi, že nemávam - teda pocitovo... a aké skúsenosti s tým máš, ak môžeš povedať? tiež to mávaš, či...?

tatiana26

KETSUT ako myslíš, čo užívam? Sertralin beriem, ak myslíš AD, ale mám v pláne ho vysadiť...nie preto, žeby mi bolo lepšie, ale preto, že mi podľa mňa nič nerobí...ja cvičím jógu, aj teraz som práve docvičila, ale teda musela som sa premáhať, lebo som zaspávala...kokos, hrôza

ivana4837

Ketsut,

budem ti vďačná za to CD a dúfam,ža sa raz dopracujem tam kde si teraz ty,ale musím strašne na sebe makať!!!Ja som na tom ako píše Tatiana...cítim sa veľmi rýchlo unavená!!! Voľakedy som upratala celý byt,uvarila po robote bez problémov,venovala sa rodine...teraz musím po chvíli oddychovať...chvalabohu,že decká sú už také veľké,neviem si predstaviť,že by som teraz mala bábätko.

Mám "kamošky"-rovesníčky,ktoré majú dospelé decká ako ja a teraz si ešte trúfli na bábo...majú poriadnu odvahu,ja si už počkám radšej na vnúčatká,...ja by som nechcela ísť vlastnému decku na stužkovú ako 60 a viac ročná babička,ale to je samozrejme každého osobná vec.

Tatiana,

tebe tie mierne zvýšené teploty už prešli...,pýtam sa preto lebo s tým mám sama veľmi zlé skúsenosti.

Pozdravujem všetkých!!!

klara3528

ahojte baby....no co ako sa mate? .... ja sa vam musim pochvalit,mne sa asi celkom dari...normalne som aj sama doma obcas a prezijem to :) ..caj som uz vysadila... uz mi je celkon fajn,idem aj do mesta ,von :) a tak ....no tie myslienky mam este niekedy dost huste.myslite zee to bude cim dalej tym lepsie?alebo ma zdanie klame?