Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
a priberá sa od antidepresív ?
Pre ivana 4837:
Vas problem je zlozitejsej povahy, nakolko dlhodobo beriete benzaky. Chcem Vas upozornit, ze je velky rozdiel medzi klasickym Xanaxom a tym, ktory ma postupne uvolnovanie.
Uvadzam rozdiel: klasicky Xanax ma polcas rozpadu 11,2 hodin (plus minus), ale Xanax SR udrziava hladinu pocas celeho dna stabilnu 0,5 mg.
Problem je, ze dochadza k jeho akumulacii a dnes Vam nikto nevie presne urcit, aku vlastne mate momentalne v organizme davku. Predpokladam ze 2-3nasobne vyssiu (zavisi to od metabolizmu).
Nechcem Vas strasit, iba Vam chcem naznacit realnu situaciu.
DOLEZITE!!! Nesmiete lamat Xanax SR, pretoze dochadza k nekontrolovanemu uvolnovaniu, preto mozete mat aj prudke zmeny hladiny.
Ak by vam lekar trafil spravne AD, znizila by sa Vam casom potreba podavania benzod., preto by som isiel tymto smerom.
S pozdravom juliusq
Mia,
ja som prešla pred 3rokmi z krabičky na 3cigarety denne a je mi podstatne lepšie,...v tej dobe som mávala strašnú kyselinu od žalúdka,...bolo by najlepšie šmariť cigarety do koša úplne,ale aj toto je pokrok.
ahoj ivanka....aj ja dufam ze to skoro pominie....ale tak ci tak citim sa trochu lepsie uz mam aj menej tych myslienok ze co ak sa zblaznim,co ak zomriem a tak...niekedy ma tieto myslienky napadnu ale uz ovela menej ako predtym...a myslim uz viac pozitivne...len este jednu vec musim prestat fajcit...pisali ste tu ze pre nas co trpime pp je lepsie prestat s fajcenim...neviem ci sa mi to podari ale aspon obmedzit by som chcela...
Ketsut,
čítala som to a je to také dvojzmyselné...ak ma moja intuícia neklame,viem kto to je!!!Pripadá mi to také trošku...divné vyjadrenie obdivu...neviem...možno sa mýlim!!!
Veď ak niekomu niečo adresujem,tak je normálne,aby ten adresát vedel kto je odosielateľ,nie???
Inak,možno mi ťa bráško (môj anjel strážny) tam zhora poslal ako takú morálnu podporu ,on odišiel v tvojom veku a jeho syn mal vtedy 5rokov...
No ahooóoj MIA!!!
Som rada,že sa máš lepšie a treba dúfať,že tie závraty pominú...,najlepšie pre tvoj zdrav.stav je,že tvoj starý konečne nezabŕda a už pochopil,že si chorá a nie lenivá,lebo jeho urážky,žalovanie mamičke a ponižovanie by veľmi zle vplývali na Tvoju psychiku.DRŽ SA!!!
Ketsut,
samozrejme,že chcem znížiť najprv tie benzáky a potom AD,ale je mi na riť už teraz...a keby som prestala v mojom stave ešte aj pozitívne myslieť,tak už by mi zostalo urobiť len to čo vravel Arnošt...teda my sme to tak všetci pochopili-zamknúť sa a vyhodiť kľúče!!!
Keď si písala o tej babe s rakovinou,vynorila sa mi spomienka na môjho zlatého bračeka...po pár mesiacoch čo mne zistili úžasnú chorobu PP jemu diagnostikovali akútnu formu leukémie a presne na deň do 3týždňov zomrel,...zostal po ňom 5-ročný syn,...brat by sa bol o 3mesiace dožil 29rokov,ale???...
Strašne si potrpel,až nenormálne na zdravej strave,športe,v živote nefajčil,nepil alkohol ani kávu...VRAJ ON NECHCE VYTRČIŤ V 40-TKE KOPYTÁ a nedožil sa chudáčik ani tej 29-tky.
Keď sa to stalo v amoku som skoro rozbila všetok nábytok a fakt,keby som nemala decká,super manžela,mamu a zopár dobrých priateľov(lebo tých mám veľmi málo-veľakrát som sa sklamala,tým ľuďom nešlo o mňa,ale o úžitok zo mňa,tak odvtedy priateľov radšej poriadnych a málo ako veľa a falošných) ,tak by to skončilo so mnou tiež tragicky!!!
ALE POVEDALA SOM SI ZABIŤ SA JE OVEĽA ĽAHŠIE AKO ŽIŤ A BOJOVAŤ!!!
...a tiež som si v tej veľkej sprostej hlave prebrala čo moje deti,manžel...mama,ktorá by už nemala žiadne dieťa,dosť čo nás sama vychovala a ešte aj toto,...život jednoducho musel ísť ďalej...
(chcem cvičiť ten Pilates a ak máš možnosť poslať mi tú kópiu budem ti veľmi vďačná,len daj vedieť kam mám napísať moju adresu,...napísať ju sem to by bola haluz...ja budem cvičiť čokoľvek a skákať aj po stromoch ak by to pomohlo zlepšiť môj zdrav.stav)
pa...ty potvorka,...neviem si ťa vôbec fyzicky vybaviť,ale ako by som ťa poznala 300rokov...si mi nenormálne blízka,tvoje myšlienky,názory,postoj k životu...
ahoj ketsut...ja sa mam celkom dobre len stale mam tie zavraty...ale uz sa mi stav trochu zlepsuje. chodim na prechadzky s malym..stale sa snazim nieco robit aby som nemyslela na sprostosti...len tie zavraty mi prekazaju a slabost. dufam ze to skoro prejde...
mia kde si ako sa máš...napíš mi, ako sa ti darí, ked tu prídeš....
drž sa!
ivanka presne obidve vieme o čom hovoríme!
to človek pochopí po dlhšej dobe, na začiatku choroby ešte nie, to verí...ešte stále ma nádej, šancu....
niekomu sa to poradí, niekomu nie, niekomu sa stav výrazne zhorší....ťažko povedať čo bude...
niekto mi napísal, si čítala....neviem kto to je?