Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

ja budem žiť tak ako mi to vyhovuje- cvičiť si Pilko, chodiť na korčule, ked budem vládať, vychovávať dcéru, chodiť do práce, skrátka robiť všetko a popri tom mi možno bude robiť spoločnosť panická možno celý život, možno krátko ...neviem...ale nejdem sa nou už tak zaoberať! stavy viem ako mám prekonať, viem že neumriem....a idem dalej!

teraz po dovolenke, nemám ani čas myslieť, že mám nejakú paniku....musím chodiť do práce, musí robiť...a panika so mnou!

ketsut

ahoj zuzka, ten článok od scarlet som už dávnejšie čítala, chodím na net a natrafila som nan.

každý sme nejaký, skúšame....

z toho všetkého čo som si prečítala dávam tomu štyri body:
-popretie- prečo práve ja, prečo ja som chorý, prečo si mna choroba vybrala, človek sa nedokáže s tým stotožniť, je nepokojný
-boj- snaží sa človek bojovať, robiť všetko preto, len aby sa z toho dostal, skúša všetko čo by mu mohlo pomôcť
-zmierenie- človek sa dostáva do fázy, že je len človek, uvedomí si,že už všetko urobil čo mohol, ale počas tej doby sa len strašne snažil a nežil, a tak sa dostane do bodu-ved len bojujem a nežijem...a začne snívať, žiť, robiť všetko koľko môže a chorobu berie-príjíma ju, žije s nou...hladá v nej niečo pozitívne, učí sa s nou žiť, lebo to tak je, vie, že to nebude ako predtým, ale využíva možný potenciál.
-prognoza- snaží sa človek stanoviť si to čo môže dosiahnuť zajtra, o týžden ale berie do úvahy tú možnosť, že prekonal niečo čo iní trebárs nie, možno je do istej miery obmedzený v niečom ale dokáže žiť fungovať.

TOTO JE MOJE VYSVETLENIE VSETKýCH PROBLéMOV LUDí, VšETCI SI PREJDU TýMITO šTYRMI-čI JE TO CHOROBA, ROZVOD, SMRT BLíZKEHO, NEUSPECH.

pre MIA:

som rada, že je ti lepšie...začo dakuješ, je normálne, že sme ti poradili, ty sama musíš žiť....a dobre vieš, že to nie je len o AD.

ivana4837

MIA,

strašne som rada,že sa máš dobre a nemáš začo ďakovať,dať niekomu radu kto ju súrne potrebuje je normálna vec a na to by malo slúžiť toto fórum,DRŽ SA ZLATKO!!!

A UŽ NIKDY SA NENECHAJ DEPTAŤ STARÝM!!!
JEDNODUCHO MU TO NEDOVOĽ!!!

mia23

BABY KETSUT ,IVANA ESTE RAZ VAM CHCEM PODAKOVAT VDAKA VASIM RADAM SOM SA ZACALA LIECIT A TERAZ SA UZ KONCNE CITIM LEPSIE ....SOM TAKA RADA ZE SOM OBJAVILA TOTO FORUM...UZ SOM SI MYSLELA ZE ZOSTANEM V TOMTO STAVE NAVZDY....TERAZ SA UZ KONECNE CITIM LEPSIE AJ KED TO ESTE NIE JE CELKOM ONO....KAZDY DEN SI LEN HOVORIM ZE TO BUDE LEN LEPSIE ZE Z NAJHORSIEHO SOM UZ VONKU....A JE TO NAOZAJ TAK....ALE NESTACI NAOZAJ LEN BRAT AD....A OZAJ ZABUDLA SOM VAM POVEDAT ZE SOM ZISTILA PRECO MI BOLO TAK ZLE OD ZALUDKA....JA SOM SI ISTA ZE TO BOLO S TEJ ANTIKONCEPCIE LEBO AJ TA AKO SOM SA DOCITALA DAVA ZALUDKU ZABRAT....AKONAHLE SOM JU VYSADILA MI BOLO DOBRE.....AHOJTE

kattka

RNG, dakujem za radu :)
ale nerozumiem, ze co je to SJW?? da sa to kupit v lekarni?
Citala som, ze vitamin B je na take stavy dobry, tak som zacala brat B-komplex a doplnim aj to C-cko.
Viem tiez, ze Neurol je zly,aj psychiatricka mi to povedala, to len do casu, kym nezaberie Cipralex v pripade nudze. Ucinok sa dostavi az po cca 2 tyzdnoch a u mna este neskor, ked mam polovicnu davku.
Toho psychoterapeuta mi nevies poradit??

RNG

kattka, synteticke antidepresiva su navykove a maju skodlive nasledky, niekedy aj presny opak toho, co s nimi chces dosiahnut.
Na paniku moja zena pouziva obcas SJW(saint jons wort) samozrejme zriedkavo, len v case potreby, ked na nu "lezie nervozita"
Inac pouziva zmes vitaminov Stress B plus C, ktora uz nazvom naznacuje, ze je vhodna na stresy, lebo vtedy sa spotrebuje ovela viac vitaminov, niekedy aj mineralov, ako inokedy a je dobre si ich doplnit.

RNG

Ivana, aj ja som bol taky hlupy, ze som vyse 20 rokov fajcil. Mne to robilo velmi dobre, aj ked som tu protivnu chut tabaku neznasal, ale mal som extremne nizku tlak a stary pan doktor mi poradil liek na zvysenie tlaku, ktory ako som zistil obsahoval strychnin=jed na potkany a ked som mu to povedal, tak mi dal alternativu: alkohol alebo cigarety. Alkohol som v praci pit nemohol, ale fajcil kazdy, tak to som robil
Cigaretovy dym obsahuje nikotin(ukludnujuce a stahuje cievy=vasoconstrictor), dechty=jed a stinulant vylucovania adrenalinu a kyslicnuk uhlicity a uholnaty.
Kava a cigareta bol ranajsi recept na posunutie criev, co sa za par minut prejavilo na zachode.
Nuz hoci to pracovalo pre mna, nebol to prave najlepsi recept na zdravie...
Slukovanie sposobilo kratkodobu eforiu, hyperventilaciu a niekedy sa z toho clovek az roztriasol a zakolisal.

12356789

ivana
dakujem za upresnenie...nie,nevystupovala som pod inou prezyvkou,len nedavno som toto forum objavila,este som ani nestihla vsetko precitat...

kattka

Pekny vecer vsetkym prajem :)
Som rada, ze som nasla taketo forum...totizto, aj mna od konca juna (mala som statnice) prepadavaju panicke ataky (snad sa vyjadruejm spravne)...dost zle ..bola som u psychiatricky a ta mi najprv nedala lieky, ze snad sa z toho vysekam cez prazdniny,ked mam klud, ale opak je pravdou. Bola som u nej minuly tyzden, ze stav sa mi zhorsuje a musim si dat coraz castejsie Neurol na ukludnenie, tak mi predpisala Cipralex (10mg) po pol tablete rano, ze to mi staci a tiez, ze by som mala chodit na psychoterapie. Niekedy sa to da zvladnut, zacala som citat knihu od Dr. Murphy o sile pozitivneho myslenia a niekedy to zabera na take lahsie stavy, ze sa ukludnim, no niekedy neviem pricinu, preco to pride a je mi zle, neviem dychat. Staci, ze vonku prsi, ja mam skleslu naladu a som v tom..
Vedeli by ste mi niekto poradit ako si pomoct, aby som nemusela uzivat Neurol a poradila si s tym sama a tiez nejakeho dobreho psychoterapeuta v Bratislave?? Chodila som k psychologovi na sedenia, ale nic to nepomohlo. Skor som sa tam niekedy citila ako idiot, ze co ja vobec riesim, ved mi nic nie je.... Ale je!!
Dakujeem :)