Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Nemusíš brať AD,...to nie je podstatné,ale máš PP a to je choroba pri ktorej cigarety môžu,ale nemusia navodzovať pocit ešte väčšej úzkosti!!!
(nepísala si predtým pod prezývkou Klára???... mýlim sa,alebo nie)
ivana
dakujem velmi pekne za nazor...ja AD neberiem,snazim sa z toho vyhrabat sama...No,vlastne,ani nechapem preco,lenze ja ked len privoniam dymu ,ked pri mne niekto fajci,alebo si trebarz kusok odsrkem co i len z piva,stav sa hned dostaví,behom par sekund,takze napr. na ten dym alebo ten kusok piva by organizmus nestihol zareagovat....Co mam v hlave nejaky blok?
12356789,
ja si mýslím,že recept na to neexistuje,...cigarety sú potvora a zhoršujú iba zdrav.stav pri všetkých chorobách,určite im nepomáhajú...ale opäť je to individuálne,sú ľudia čo berú AD a popritom bafnú 2krabičky denne a necítia sa horšie,ale niekto iný sa môže cítiť horšie ak si k AD bafne jednu cigu denne.
JEDNODUCHO KAŽDÝ SME INÝ A TREBA SA ROZHODNÚŤ ČI NÁM (NIE INÝM) TO VYHOVUJE,ALEBO NIE!!!
ahojte,mam rovnaky problem ako vy,to jest PP.....no chcela by som sa opytat na ucinok cigariet na PP....tu dole som citala zevraj neposobia,no ja vzdy ked si zapalim,roztrasiem sa,zacne mi bit srdce,proste pride na mna stav....tak ovlplyvnuju,alebo nie???....
Zuzka,
ak rozumiem dobre ja Tvojmu pohľadu na vec...netreba sa búriť,neustále bojovať a prijať veci také aké sú...a keď má prísť zlepšenie príde aj samé,nezaťažovať myseľ a jednoducho žiť...,neviem to dobre vyjadriť skúsim to takto:
"Manželia chcú nenormálne splodiť dieťa...tak veľmi chcú,že sa im to pod tak veľkým psychickým tlakom nedarí duplom...zmieria sa s tým a keď to najmenej,alebo vôbec nečakajú BUB bábo je na ceste!!!"
Ak som to zle pochopila,uveď ma do obrazu!!!pa
Viem ako to myslíš. A v tom je podľa mňa tvoj problém.
Ketsut,
smiala som sa nad tým slovom "džady"to som v živote nepočula...to je nejaké nárečie či odkiaľ to máš???Decká nie sú doma,tak sa ich nemôžem opýtať,možno nejaký nový výraz,...staršia dcéra práve odišla s frajerom na týžd.dovolenku do Talianska.My sme s nimi bežne chodili k moru,ale za posledné 2roky by ma nedostali nikam...mimo SK,tá panická ma úplne drhne-sviňa jedna!!!A to ja milujem prímorské krajiny,najmä Taliansko..krajinu,ľudí-ich temperament,jazyk nehovoriac...je to ako môj druhý domov!Niekedy sa zabudnem a začnem trepať po taliansky aj s mamou,lebo ten jazyk používam niekedy počas dňa častejšie pri komunikácii ako SJ.Hneď by som tam išla...len byť zdravá!!!pa
Zuzka,
super článok...,vieš ja som na jednej strane zmierená s chorobou a potom sa mi to v hlave "prepne" a nechcem sa zmieriť a chcem to zmeniť k lepšiemu,nie iba prežívať,ale KONEČNE OPAŤ ŽIŤ !!
...nebudem sa rozpisovať,TY určite vieš ako to myslím,jednoducho je prirodzené,že človek sa môže zmieriť a dokázať žiť s tým čo mu život nadelí,ale potom nabehne obranný mechanizmus a ten nám káže BOJUJ!!!
rolny.blog.sme.sk
Prečítaj si diskusiu, príspevok Vitaj v klube neznesitel. inteligentných od Scarlet,
Ketsut, pred rokom som na tému úzkosť hodila tiež jeden takýto link. To bola sila ozaj, dlho sme o tom diskutovali, názory boli rôzne. Idem to pohľadať, potom si prečítaj a napíš svoj názor, ak chceš.
Na internet, Ketsut :-)
No, pre mňa hodnotenie, ...má to niečo do seba...nestačí. Je tam úplne všetko, podľa mňa, hlavne v príspevku rannýsmiech. Viem, že takto je to možné, je možné dostať sa z choroby, treba to pochopiť, zbaviť sa starých psychických nepotrebných návykov a žiť TERAZ, tiež nechať za sebou minulosť, ktorá je preč a nedá sa zmeniť. Možno to tu trochu pletiem, ten článok a niečo iné, čo mám z iného zdroja, ale mne to takto funguje, som bez AD aj benzo, len preto sem chodím, že tá moja myseľ veľmi rada skĺzne do starých koľají, často sa vraciam k prečítaným knihám s touto tematikou, neprekáža mi to, páči sa mi tento môj nový život, nechcela by som byť tou, čo som bola pred PP, takto je všetko OK, v mojom živote je všetko v poriadku...